88petule
25. říj 2018
826 

TESTOVÁNÍ produktů BILLA Naše BIO aneb týden jsme zkoušeli chutné BIO snídaně ♥

Naše rodina se už dlouhodobě snaží o zdravé stravování, proto děkuji, že jsem byla vybrána na testování BILLA Naše BIO produktů a mohla vyzkoušet další zdravé potraviny, se kterými jsem zatím nepřišla do kontaktu.

V naší prodejně v Jičíně jsem si vyzvedla poukázku ve výši 500 Kč. Musím přiznat, že jsem se nejdříve necítila příjemně, protože si mě zaměstnankyně přehazovaly jako horkou bramboru a moc úsměvu nepřihodily. Později však, kdy dorazil vedoucí prodejny, který mi poukázku s úsměvem a gratulací předal, bylo vše odpuštěno a my mohli rovnou začít s nákupem. Naštěstí je naše prodejna malá a tak hledání potravin s označením BILLA Naše BIO nebylo nijak složité a zvládli jsme to společně s manželem, mým velkým těhotenským pupkem a i s našimi cácorkami, které byly díkybohu neobvykle hodné. Potraviny byly v jednotlivých odděleních vždy u sebe a označeny viditelným štítkem a tak hledání opravdu ale opravdu nebylo náročné.

Náš nákupní lístek vypadal detailně takto:

Naše BIO mouka pšeničná celozrnná 1 kg                       Kč 39,90

Naše BIO studentská směs ořechů                                    Kč 69,90

Naše BIO ovesné vločky 500 g                                           Kč 38,90

Naše BIO vejce velikost M 6 ks                                          Kč 59,90                    

Naše BIO müsli s medem a kokosem                               Kč 79,90

Naše BIO citrony síťka                                                        Kč 59,90

Naše BIO čaj černý                                                              Kč 32,90

Naše BIO zakysaná smetana                 2x                        Kč 17,90

Naše BIO jogurt bílý                               2x                        Kč 8,90

Naše BIO jogurt z kozího mléka           2x                        Kč 25,90

_____________________________________________

Celkem 497 Kč

Plus jsme dokoupili BILLA třtinový cukr za 59,90, BILLA mléko za 18,90 a BILLA mražené maliny za 69,90.

Výše uvedené potraviny byl v daný den celý BILLA Naše BIO sortiment na naší prodejně. Popravdě jsem se nejvíce těšila na ovoce a zeleninu a tu prostě ve kvalitě BIO neměli (krom výše zmíněných citronů). Jinak na stránkách www.billa.cz se můžete dočíst, že produktů v této kvalitě mají k dnešnímu dni kolem 130ti výrobků. A to už je pěkné číslo. Věřím, že ve větších prodejnách je výběr širší a že postupně se zvýší sortiment  i v naší prodejně.

Ze seznamu jsem upekla 3 koláče – to znamená 6 dní snídaní pro naši čtyřčlennou rodinu. Plus jsme několik snídaní zkoušeli müsli s jogurtem a jiné rychlé dobroty za studena, viz příspěvky na mém fotoblogu s označením #test_billa.

Naleznete tam tyto 4 recepty:

1) Malinový BIO parfait

2) BIO citronový cheesecake

3) Bezlaktózový perník z BIO černého čaje

4) BIO ovesné snídaňové muffiny

Všechny tyto recepty už jsem v minulosti pekla, ale zatím ne v BIO kvalitě a museli jsme se doma všichni shodnout, že všechna tato jídla měla lepší chuť než obvykle. Nejvíce vyzdvihuji zakysanou BIO smetanu – samotná má výbornou chuť a cheesecake z ní je naprosto lahodný a netuhý jako z obyčejné zakysané smetany. Dále BIO vejce ve velikosti M měli opravdu obrovské žloutky a vypadaly velmi kvalitně. Zaskočilo mě, že žloutky jsou úplně světloulince žluté. Bílý jogurt je výtečný též jak do pečení, tak samotný, s müsli, s ořechy či s ovesnými vločkami. BIO černý čaj je bezchybný a opravdu chutný ke snídani (opět jak do pečení, tak do vašeho oblíbeného snídaňového hrnečku). Kvalita a chuť BIO citronů nás mile potěšila též. Müsli i ořechové směsi nám také velmi chutnali a hádali jsme se o ně i s dětmi, protože množství bylo omezené. Jediné, co nám nezachutnalo, byl jogurt z kozího mléka. Ale je to výrobek, na který nejsme u nás zvyklí.

Jediné negativum je vysoká cena BIO potravin. Je to ale pochopitelné, výroba BIO potravin je finančně náročnější, a tak se musí tyto náklady někde odrazit. Mysleme tedy na to, že BIO potraviny jsou zdravější alternativou obyčejných produktů.

Závěrem bych chtěla ještě jednou poděkovat za výběr k účasti v tomto pěkném testování. U několika vyzdvižených potravin rozhodně zůstaneme a brzy se chystáme do BILLA prodejny zavítat znovu pro produkty, které na naší prodejně v danou chvíli neměli (např. BIO tvaroh, BIO ovoce a zelenina apod..). Vám ostatním vřele doporučuji BILLA Naše BIO potraviny alespoň vyzkoušet. Zaručuji, že na jedinečnou chuť těchto BIO potravin nezapomenete a i Vy se k nim budete s radostí a lepším pocitem pro své tělo a rodinu vracet.

#test_billa  

#recenze

Začni psát komentář...

Odešli