10hana
7. dub 2020
558 

Tchýně a uzený .

Ahoj . 

Vím že je to věčně omílané téma . Ale tak nějak bych potřebovala pohled na věc ne zůčastněných . Možná si to třeba beru jako pseudo problém .A nebo se v tom nimrám . Věc se má takto . 

Mě je 30 a příteli je 42 .Bydlíme v podkrovním bytě nad tchýní . Máme Bohužel jeden společní v chod a ke všemu přes její byt . Tchýně je vdova a co se ji týče není technický tip . Neumí si dát ani baterky do ovladače od televize .  A  můj muž prohlásil že přeci maminku nenechá v baráku samotnou . Není to žádný mamánek prosím . Problém je v tom že ví všechno a nebo na mě to dělá takoví dojem .I když jdu třeba na koupit .Tak vždy se sprominutím debilně ptá kam jdu nebo kam jdeme . Nebo musí všechno vědět a všechno se jí musí říct .A když náhodou ne tak má citový hysterčák . Že jsme jí zase lhaly a neřekli jsme jí pravdu a kde si co si . Muž se většinou taky nedá s jede jí stím že se chová jako malej smrad .Tudíž je tchýně uražená . Mám pocit že ví všechno a tím pádem jsme hlídaný jako děcka co nic samy nesmí . Na druhou stranu jí nechci nasazovat psí hlavu .Ona nám pomůže třeba finančně i když mě se to pramálo nelíbí .Takže to nechávám na ní a muži at si to udělají jak chtějí . Já jsem se ní dvakrát pohádala a mělo to nakonec smysl . Jinak bych skákala tak jak ona by pískala . A to já zase nechci . já dělám věci v baráku které jsou třeba protože tu bydlím taky . A beru to přirozeně . Ona osobě říká že je ze starý školy ale asi by to trochu vypadalo jinak .Její den vypadá takto .Přijde s práce vyvalí se na gauč .Max uklidí to nejdůležitější .Trochu se řídí heslem na vrch lůj ve s pod hnůj . A čučí na tel . A zbytek se udělá sám .Nikdy jsem ji neviděla že by okolo baráku něco udělala . A když už jo tak má pindy .Že to jako udělala ona a my nic  . Prostě tak trochu my přijde že sází na to že vše uděláme . Já osobně si myslím že kní mám slušnosti a schovívavosti až moc . Netvrdím že i já jsem do konala ale někdy mě prostě vytočí . 

A nebo se v tom jenom nimrám jako konfederační vdova . Občas si na ní za hudruju ,Můj muž je v tomhle směru nestranný a neskutečně mě stím někdy vytáčí . A jak to máte Vy se svejma milovanejma tchýněmi ??  Kdyby se to sem nehodilo klidně to smažu .

To je prostě úděl bydlení s rodiči 🤷‍♀️ Je to její barák, takže ty ji (promiň že to tak řeknu) nemáš říkat co ona má dělat 🤷‍♀️ Pokud se ti něco nelíbí, tak se odstěhujte do vlastního 😊 není jednodušší řešení

7. dub 2020

Až budete mít děti, tak ti leccos přestane vadit. Pokud tchýně nebude hlídat, tak leccos začne vadit a pak budeš mít teprve problémy 😁 já se taky přistěhovala do domu k manželovi, kde v druhém patře bydlí jeho matka. Taky se chová občas jako malý spratek, na její dotazy občas zůstává rozum stát, ale naše děti miluje a přes pohlídá, tak už to tolik neřeším. Chce to nadhled a myslet si něco o hovnech, no... 😁 Pevné nervy!!

7. dub 2020

Společné bydlení je vždycky "o hubu" a bohužel, když ty jí říkáš co má dělat, bude se ona "srát" do toho kam jdeš? a jak z toho ven? úplně nejjednodušeji, najít si vlastní bydlení 🙂

7. dub 2020

Ja mam jezibabu a museli jsme se od ni odstehovat az za mesto, aby mi denne nemluvila do zivota. Hodne mi ublizila a nemohla jsem ji dlouho odpustit, ted uz jen jezdime na zdvorilostni navstevu kvuli detem. Umim byt hodne tolerantni, ale chci zit svuj zivot a ne podle nekoho

7. dub 2020
10hana
autor

@vlaxyz Jé je .To já jí ani neříkám .A ni by mě to ve snu nenapadlo .Ale spíš mě udivuje že to bere jako samozřejmost . Ba spíš bych měla být i vděčná že mě v jejím baráku nechala bydlet .Ale všechno má své meze .Já jí tak maximálně řeknu co si myslím . Ono defakto v řežii to má muž a ona . Já mám byt .A někdy zahradu .A společné prostory . Někdy se jí zeptám co by se jí na zahradě líbilo a to je blahem bez sebe .Poslední dobou hledám kompromisy .

7. dub 2020
10hana
autor

@ezratp Děkuji .To uvidíme . Co bude . Třeba jsou to jenom její manýry .Asi jsem tohle riziko měla brát v potaz .

7. dub 2020
10hana
autor

@veruuu_kubesovic Asi jsem to špatně napsala .Já jí neříkám co by měla dělat :D Na to je dospělá až dost ,To ona se vždy ptá mě .Já mám koníčky které ona nemá takže je jenom asi zvědavá . A pochybuji že se ptá aby měla inspiraci :D

7. dub 2020

Co dodat... Nazev clanku mluvi jasne. Tchyne a uzeny, jsou nejlepsi studeny :D odstehovat se 🙂 nebo odstehovat tchyni 🙂

7. dub 2020

@10hana no já v tomto asi neporadím. Tchyni mám ráda ale dva kohouti se na jednom dvorku nesnesou. Ale ruku na srdce. Kdyby ona bydlela u tebe a chtěla ti něco předělávat, líbilo by se ti to?🤷‍♀️🙂

7. dub 2020
10hana
autor

@vlaxyz Nelíbilo .Proto se jí ptám .Ze čátáku měla i třeba o tou zahradu zájem . A většinou padla věta . Dit je to eště dobrý . Jak píší většinou dělám takoví ty venkovní věci . Ale co jsem začala dělat .Tak když vidím že je potřeba třeba uklidit společní prostor .Tak jí to ohlásím .Ona si pofackuje svoje . A já vytřu . Na její osobní věci nesahám .To občas dělá ona mě a vadí my to .Třeba přendání bot pak je hledám nebo nevyžádané uklizení bundy .Prostě drobnosti .

7. dub 2020

Hele, az budete mit deti, bude to jeste horsi. Bydlím v trojgeneracnim baraku s manzelovou rodinou, on se odsud nechce hnout a ja si pomalu hledam psychiatra a tesim se, az budu výdělečně činná a vypadnu odsud.

7. dub 2020

Tak to je vec do ktere bychom nikdy nesli..moje tchyne je uzasna a svym zpusobem mi dela maminku ale bydlet s ni a tchanem by nechtel ani pritel ani ja..i kdyby byla sama..je nam jasne ze by vznikaly neshody a to nam za to nestoji..sami mezi sebou obcas nejake veci resime a mame radi klid a pohodu..tohle k nicemu nevede..za rodici jezdime mimo karantenu docela casto,vzdycky se tam tesim ale taky vzdycky pak odficime domu a vsichni jsou spokojeni..

7. dub 2020

Já žiju řekla bych ve stejné situaci, tchýně pod námi, společný vchod. Máme 2 děti. Od porodu jen poslouchám, že ji nechci dát kočárek, že bráním dětem aby k ní chodili, že jim zakazuji aby u ni cokoliv jedli a co si vůbec dovoluji jezdit ke svým rodičům, protože pak je moje mamka vidí častěji atd. Mohla bych tady vypisovat spousty dalších nesmyslů.
Jednou mě při ošklivé hádce poslala do ha..u. Od té doby pozdravím a tím to pro mě hasne. Teď musí všechny rýpance na mě poslouchat manžel, takže čekám jak dlouho to vydrží a myslím si, že jednou budeme muset jít jinam a nebo nám to rozbije rodinu.

7. dub 2020

Soužití více generací nikdy nedělá dobrotu.

7. dub 2020
10hana
autor

Ahoj všem .
Přečetla jsem si všechno . No některé tchýně jsou teda exponáty . Na druhou stranu se mě i ulevilo . A evidentně nejsem jediná .

10. dub 2020

Začni psát komentář...

Odešli