tento dotaz se tu již několikrát opakoval. Jednoduše se pamatuje pravidlo 3-3-3 - tedy 3 hodiny v pokojové teplotě, 3 dny v lednici, 3 měsíce v mrazáku. Aktuálně však platí, že dobu mražení můžete významně prodloužit až na 6 měsíců. Při rozmrazení se nelekejte pachu i konzistence - MM může působit jako "zkažené", mohou v něm být bílé či žluté sraženiny, ale stačí protřepat, mléko je zcela v pořádku.
Dobrý den,
tento dotaz se tu již několikrát opakoval. Jednoduše se pamatuje pravidlo 3-3-3 - tedy 3 hodiny v pokojové teplotě, 3 dny v lednici, 3 měsíce v mrazáku. Aktuálně však platí, že dobu mražení můžete významně prodloužit až na 6 měsíců. Při rozmrazení se nelekejte pachu i konzistence - MM může působit jako "zkažené", mohou v něm být bílé či žluté sraženiny, ale stačí protřepat, mléko je zcela v pořádku.
Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová