Kurz chůva pro děti. Jaké je uplatnění?

27. dub 2024

Hezký den, máte někdo tento kurz a jaké je pak uplatnění? Asi nejde pracovat v klasické školce, jen v dětských skupinách, případně v nějaké soukromé? Chtěla bych po rodičáku jít pracovat k dětem, nejlépe k těm úplně malinkým
(2,3 roky). Mám maturitu a přemýšlím jestli si dodělat jen tento kurz nebo dálkové dva roky střední peďák.

lilith_90s
27. dub 2024

Kurz mam a opravdu te opravnuje pouze k praci v detske skupine, miniskolce nebo soukrome skolce. Ve statno skolce taky muzes pracovat, ale vylozene jako chuva, coz znamena, ze muzes pomahat ucitelkam s detmi, hodne se to uplatnovalo, kdyz skolky nabiraly dvouletaky, takze to byla pomoc s prebalovanim atd.. pokud mas moznost si dodelat pedagogicke vzdelani, na stredni, tak bych urcite volila tuto moznost.
Uprimne tez premyslim, ze si udelam VOŠku na predskolni a mimoskolni pedagogiku, abych mohla pracovat jako normalni ucitelka v MS.
Tak drzim palce, aby ti to vyslo 🤞❤️

sorboni30
28. dub 2024

Udělej si asistentku pedagoga.. pak je tam další postup do družiny, klubu k dětem atd. Je to lepší než chůva a je i lépe placená.

autor
29. dub 2024

@sorboni30 Já chci jít ale k malým dětem. Nechci jít určitě pracovat ke školním dětem třeba do družiny. Ten kurz asistenta mi v dnešní době nepřijde perspektivní. Má ho šíleně moc lidí a na asistenty jsou už ve školách pořadníky.