Obor VŠ s uplatněním?

sary_na
21. zář 2016

Chci si podat přihlášku na VŠ, nejlépe v Praze a s dítkem samozřejmě kombinovaně. Ale, otázkou je, jaký obor? Nejde mi o to,aby mě to bavilo, ale o to, abych přinesla slušný peníz do rodinného rozpočtu. Takže neví někdo o obru, který by měl dobré uplatnění na trhu? 🙂

astyna
21. zář 2016

Strojírenství jednoznačně, manžel má všcht a také je o něj velký zájem, jazyky jsou budoucnost, ale je otázka, zda by stačil i obyč jazykový kurz.

konekokira
21. zář 2016

Lékařská fakulta, informační technologie a sportovní. Tyhle fakulty z univerzity, kam chodim, maji největší uplatnění

konekokira
21. zář 2016

Obor se radi těžko, musíš vědět, co te baví 🙂

olga_
21. zář 2016

To se fakt těžko radí. Já vystudovala humanitní obory, které se považují většinovou společností za odpad a příživnictví, ale do rozpočtu přispívám více než dobře. Takže bych se primárně opravdu dívala na to, co mě baví, protože dělat práci dobře a s láskou je často předpokladem pro dobré uplatnění. Jen máloco se dá dělat špičkově bez zájmu.

mialagia
21. zář 2016

@sary_na tak momentálně určitě IT nebo jiný technický obory..o to je zájem i money.. ale něco na co máš zároveň talent a tudíž v tom budeš dobrá😉

sary_na
autor
22. zář 2016

Díky za nápady 😉

sary_na
autor
22. zář 2016

Talent mám na výtvarno a baví mě práce s dětmi..🙂

astyna
23. zář 2016

tak mě třeba taky bavila archeologie na střední, ale neuživila bych se tím 🙄 Ono to chce promyslet a třeba i kouknout, po čem je zájem. Co vídám na jobs nebo práce.cz, tak vede účetnictví, IT, personalistika, chemie.... Ale zase k tomu musíš mít vztah, nejen kvůli penězům 🙂 Výtvarné umění tě asi neuživí, pokud nebudeš mít sakra štěstí. Kamarádka tvoří na mateřské keramické sošky, nic moc přivýdělek, ale baví jí to, přesto dělá v pracovním procesu auditorku. Pokud tě baví práce s dětmi, tak učitelka v mš by byla asi pro tebe vhodná. Ale tam nejsou slušné peníze a nové zákony tě dost limitují.

sara84
23. zář 2016

Prumyslovy design? Architektura/ stavarina?