Hodnota AMH. Je nízká?

23. dub 2024

Dobrý den, nechala jsem si udělat test AHM, bude mně 35 let a výsledek je 1,19 ng/ml. Předpokládám, že hodnota je nízká? Děkuji za odpověď

levandule_k
23. dub 2024

Podle tabulek to nízká hodnota je, ale víc ti k tomu řekne tvoje dr.

martina0888
23. dub 2024

Mám to podobně v 35 letech AMH 1,16. Aktuálně jsem před první stimulací na IVF.

rosalindamelinda
23. dub 2024

Ano, tato hodnota je nízká. Ale pořád je moc pěkná, šance na přirozené otěhotnění je stále. Až při velmi nízké hodnotě by šance nebyla.
No a někdo tuto hodnotu považuje stejně pouze za orientační a nic si z toho nedělá 😝

autor
23. dub 2024

@rosalindamelinda děkuji za reakci 🙂 jdu ve čtvrtek prave až k dr a někde jsem četla, ze je to nízká hodnota a jinde že normální.

platera
24. dub 2024

Ahoj, chci povzbudit! Ja mám amh 1,07 a je mi 31. A otěhotněla jsem přirozeně a nečekaně hned, teď jsem ve 2. trimestru.

autor
25. dub 2024

@platera děkuji za zprávu 😊 já sama nevím, jestli přikládat velkou váhu těmto testům a výsledkům 🙈

levandule_k
25. dub 2024

Já bych hledala, jestli není problém i jinde. On je to vždy mix faktorů, co má na vliv na početí. AMH vypovídá o zásobě (počtu) vajíček, ale ne o kvalitě, jestli se pletu, tak mě opravte. Je otázka, jestli není problém i jinde. Mně dr. dělal hormonální profil ne jen AMH, tedy je dobré vědět, jestli je štítná žláza a jiné hormony ok. Jestli máš průchozí vejcovody, jaký má partner spermiogram. Víš, že ovuluješ? Co tvoje pánevní dno? Někomu pomohla mobilizace páteře, cviky na pánevní dno. Já jsem se schopna hodně vystresovat, když něco nemám v normě, což není úplně dobře, protože pro početí je důležitá i psychická pohoda.

Když budu realistická, tak s tímhle výsledkem bych nečekala další 2 roky, jestli se zadaří, ale nechala bych si udělat i další vyšetření, jestli je vše ok. Pokud ne, tak bych pak řešila, jestli se mi líbí navrhovaný postup od dr., anebo to nechám na vesmíru s tím, že možná nikdy neotěhotním.

melis7
26. dub 2024

Na emiminu je super diskuze o nízkém AMH, moc se mi líbil hlavně ten začátek. Zkus si přečíst. https://www.emimino.cz/diskuse/nizke-amh-88869/...

melis7
Autor odpověď smazal
Zobraz