Tatínek, styk a výživné. Syn je ještě maličký. Může ho mít bez mého dohledu?

jolanda147
3. pro 2019

Ahoj měli jsme s tatínkem soud ohledně otcovství aby byl zapsán v rodném liště a styk a výživné jsme si měli vyřešit sami nebo soudně. Mám právníka který mi pomáhá vyřizovat a teď máme vyřídit výživné na dítě tatínek bude platit 2000kc ale chci i výživné na mě kolik tak může platit? V práci bere kolem 15tis. S tím stykem on by chtěl syna (6m) samotnýho ale to nepřekousnu a on to nedokáže pochopit tak řekl že styk bude řešit přes soud. Může ho mít samotnýho bez mého dohledu když malý ho vůbec nezná :/ a je fixovanej jen mě?

sudylichozrout
3. pro 2019

@jolanda147 Pokud je psany v RL, ma na sve dite stejny narok jako ty. Takze to budes muset prekousnout a synka mu davat a postupne jejich kontakt zintenzivnovat. Synek je zatim maly, muzes to ted jeste trochu korigovat, ale casem mu ho budes povinna davat casteji a samotneho. A je to dulezite, protoze deti potrebuji oba rodice
Jako verim, ze by se ti libilo brat aliky plus vyzivne na sebe a zaroven ho vyradit z role otce, ale takhle to nefunguje.

codal
3. pro 2019

@jolanda147 asi tě nepotěším, ale myslím, že to klidně může soud dovolit - pár hodin týdně bez dozoru. Asi by to chtělo postupně zvykat na tatínka... moji dceru v půl roce manžel klidně hoďku dvě pohlídal, když jsem si potřebovala něco zařídit nebo nakoupit, a to jsem kojila. Takze jsem přesvědčená, že pokud otec nemá nějakou trestnou, alkoholovou nebo drogovou minulost, tak to asi neuhraješ..

veronikav31
3. pro 2019

@jolanda147 Upřímně, netuším v čem je problém, aby například tatínek malého vzal ven třeba na hodinu mezi kojením nebo mezi jídlem?I když ho nezná bylo by dobré ho zvykat-například časté návštěvy u vás doma a pak třeba ven na tu hoďku,dvě a pak víc.Asi moc s výživným na sebe neuspěješ,řekla bych,že 2000Kč na 6m dítě při platu 15tis je pěkné.Sice chápu,že by se ti líbila částka vyšší a aby otec dítě neviděl,ale tak to u nás nefunguje.Kolik máš mateřskou?

zuzkasim
Autor odpověď smazal
Zobraz
jolanda147
autor
4. pro 2019

@sudylichozrout vyřadit ho nechci jen chci aby ho vídal do roka pod mim dohledem a aby si malej na něj zvykl pak bych mu ho dávala v klidu samotnýho 🤗

jolanda147
autor
4. pro 2019

@codal no já přestala se s ním vídat ve 2 a pul m když bylo malýmu protože mě napadal a vyhrožoval mi že pokud si najdu chlapa tak nás zabije a tahal do toho i mou rodinu nešlo to vydržet když mě napadl fyzicky šla jsem na policii má tam myslim ještě 2 záznamy kdy napadl ještě někoho zprávy kde mi vyhrožoval mám také schovaný, ale i přes to jsem to chtěla nějak zvládnou a chodit s ním na procházky aspoň do toho roka.... Nechci malyho od tatínka odloucit

j.a.n.i
4. pro 2019

@jolanda147 Nevidim duvod, proc by otec nemohl byt s pulrocnim ditetem sam. Na tebe snad nekdo dohlizel, kdyz sis to mimino privezla z porodnice? A jinak vyzivne na sebe bys mohla kolem te 1000,- dostat.

zelenaesmolda
4. pro 2019

@jolanda147
kolem toho roku to bude horsi az bude prochazet separacni uzkosti tak to se teprv nebude chtit od tebe odtrhnout

codal
4. pro 2019

@jolanda147 pokud tě fyzicky napadl, tak to je samozřejmě jiná situace a i chápu, že ho s ním nechceš nechávat samotného a ten záznam určitě bude mít vliv. Kamaráda bývalá přítelkyně u soudu nařkla, že ji dal facku (u nich to teda prý pravda nebyla, toho kamaráda znám, moc mi to k němu nesedí, ale nežila jsem s nima, tak nevím) a půl roku směl dceru vídat jen v nějakém centru a pod dohledem a asi jen hodinu týdně, to mi zas přišlo úplně šíleně málo a přehnané. Teď jsou jeho dceři rok a půl a vida ji jednou týdně na dvě hodiny a jednou za 14 dní na tři, pořád mi to přijde zoufale málo na vybudování si nejakého vztahu.Pravda je, že když u toho je mama, tak to dítě bude vždycky víc inklinovat k ní a k tomu tátovi tolik nebude chtít, alespoň taková je moje zkušenost.. obě moje děti jsou s tatínkem v pohodě, vždycky se na něj těší a tráví sním čas řady, ale jakmile jsem doma, tak za mnou pořád chodí a chtějí být u mě, když tam nejsem, tak po mně ani nevzdechnou a s tátou si to užijí úplně jinak, to samé s babickami. Takže ono to stýkají se bez maminky má taky svůj smysl.

caverina
4. pro 2019

Se fakt bavim🙂 kolikrat se tu pise,ze dite je na matku fixovane tak,ze kolikrat ho nemuze "hlidat" ani otec,ktery normalne s rodinou zije a tady vam prijde naprosto normalni aby 6 mesicni dite bylo s nekym koho vlastne nezna a hned o samote...to jako fakt? Nerikam,ze otec nema na dite pravo,ale chtelo by to pouzivat trosicku mozek🙂 doufam,ze nase soudy ho v takovych pripadech pouzivaji🙂 jen tak na okraj...vy by jste sverili tak male dite uplne bez problemu nekomu koho vase dite nezna? Ani mi nemusite odpovidat...🙂

codal
4. pro 2019

@caverina Máš úplnou pravdu, že pokud dítě otce nezná, není na něj zvyklé, tak to chce hodně pozvolna, třeba opravdu doma, kdy maminka nejdřív bude s nimi, pak půjde jen do jiné místnosti a přijde jen ve chvíli, kdy bude zle, případě dát do kočárku na spaní s tím, že budou jezdit poblíž, kdyby něco.Pstupně prodlužovat čas a až ve chvíli, když to bude trochu zajeté, tak třeba prcka dát samotného.Člověk by to měl hodně přizpůsobit dítěti, jak to zvládá, než že já chci, tak to tak bude!!! Jestli ale soudy budou takhle ohleduplné, to netuším. Já jsem teda upřímně nezažila, aby na mě byla malá tak fixovaná, aby nevydržela ani chvíli s tatínkem nebo třeba když byla starší s babičkou, takže to neznám. Můj muž od začátku dělal všechno, co já (krom kojení), takže jsem se nebála nechat mimčo s ním a jet na nákup (poprvé asi ve 4 měsících na hodinu), ona se teda v tý době kojila velmi často, tak to na dýl nešlo. Babičky tak jednou týdně malou hlídaly od 8 měsíců, abych si mohla něco zařídit nebo nakoupit.Když už malá snědla něco málo jiného než jen mlíko a pila vodu, tak bylo jasný, že hoďku dvě vydrží v pohodě a na obě babičky byla zvyklá, protože k nám pravidelně několikrát týdně jezdily. Ale je to o tom, že je znala a měli jsme to postupně natrénované.

caverina
4. pro 2019

@codal a o tom to prave je....prava urcite ma,ale....ja doufam,ze to, ze to dite vlastne toho otce nezna a ze se o neho ten otec nikdy nestaral soudy v potaz berou...jina situace by asi byla,kdyby se rodice rozesli az v dobe,kdy to dite bylo uz na svete a otec by se do te doby o neho...alespon castecne staral....me hlavne prekvapuje to,jak jsou tady se vsim hned vsechny hotove...jako by v ten moment zapomely,ze jsou taky mamy a uplne klidne by sve dite sverily pro neho neznamemu cloveku...no sve asi ne...ale cizi urcite🙂

codal
4. pro 2019

@caverina je pravda, že kdybychom se s manželem rozešli třeba na půl roce malé, tak já bych měla opravdu jistotou, že se zvládne postarat a že je na něj malá zvyklá.. jako úplně jiná situace je, když se otec nezajímá a z ničeho nic chce dítě vídat, tam se má brát primárně ohled na dítě, ne na otce.. když se partneři rozejdou ještě v těhotenství, tam je to hrozně těžké a vybudovat vztah miminka k tatinkovi, když se vídají sporadicky, je podle mě nemožný, tam zase záleží na mamince,jestli jim ty navstevy dovolí třeba u ní doma a dovolí to, aby se mohlo vídat častěji, jestli je schopna se přenést přes rozchod a když vidi zájem otce, tak ho podpořit.. tam pak samozřejmě záleží proč a jakým způsobem se ti dva rozešli a jestli jsou schopní se domluvit, což bývá největší kámen úrazu při všech rozchodech..

caverina
4. pro 2019

@codal urcite...ja jsem zastancem toho,aby i pres rozchod rodicu,melo dite oba rodice....ale zalezi na spouste okolnosti jak to bude probihat...a ne proste takhle smahem rict.. je to otec a tak ma pravo a basta🙂

codal
4. pro 2019

@caverina a v tomhle konkrétním případě, kdy teda dítě otce v podstatně nezná a otec matku napadl, vyhrožoval ji atd., T se asi úplně nedivim, že ho matka nechce nechat s otcem samotné. Já bych chlapovi, který mě jakýmkoliv způsobem ohrožoval a o dítě se nikdy nestaral, měla velkým problém dát a hodně bych bojovala za to, aby ho jen tak nedostal.. úplně jiná situace je, pokud otec matku podvede nebo si přestanou rozumět a rozejdou se, protože jako otec může být v pohodě, ale jako manžel třeba selhal nebo to nefungovalo, ale pokud je otec agresivní a vyhrožuje, nadává, tak to vypovídá o jeho charakteru a takovému člověku dítě do jakékoliv péče nepatří!!! Takový člověk prostě nemůže být dobrým otcem!!! A je mi úplně jedno, že má svá práva, pokud napadne me, kdo mi zaručí, že neublíží dítěti, až ho vytočí nebo neudělá to, co on chtěl!

caverina
4. pro 2019

Souhlasim...v potaz se ma brat vse...vek detite,vztahy,povaha otce...proste vse...a pokud to samozrejme jen trochu jde tak ten kontakt umoznit...

ferdinanddeste
5. pro 2019

@sudylichozrout ty jseš krásný člověk.

ferdinanddeste
5. pro 2019

@jolanda147 takže když to shrnu :
Chceš peníze na miminko
chceš peníze na sebe

Nechceš tatínka ani vidět
Nechceš mu miminko půjčovat

Tak buďto je ten tatínek úplný psychopat a nebo jseš psychopat ty, promiň.

zelenaesmolda
5. pro 2019

@ferdinanddeste
psychopat ne,to by musela byt psychopat kazda druha single matka

ferdinanddeste
5. pro 2019

@zelenaesmolda no to jsem chtěla taky napsat ale zdráhala jsem se.
takže když to takhle dělá milion holek tak to jako můžu dělat taky že jo. :D..
podívejte se na to takhle, za Hitlera byl zase moderní fašismus a taky to padlo. Když to takhle budeme těm chlapům dělat a takhle se k nim chovat tak budeme i my v oněch končinách a zbydou nám jen uprchlíci.
jestli nějaká holka dostane přez hubu tak to není jen tak, a ona se neprizná že třeba prováděla soustavné intriky a domácí psychoteror.

caverina
5. pro 2019

@ferdinanddeste aha...🙂 takze vsechny tyrane zeny si za to muzou vlastne samy🙂 tak s tebou tu bude jeste sranda🙂

ferdinanddeste
5. pro 2019

@caverina 🙂 třeba v Íránu za to může asi primitivismus, ale v Česku si za to můžou opravdu samy.

caverina
5. pro 2019

@ferdinanddeste jak rikam...bude tu s tebou fakt sranda🙂

caverina
5. pro 2019

@caverina mam takove neblahe tuseni,ze ty budes jeden z tech chcipacku,co si svou "muznost" dokazuji mlacenim zen🙂

zelenaesmolda
5. pro 2019

@ferdinanddeste
ver tomu,ze ne kazda si za to muze sama.netvrdim,ze neexistuji pripady kdy zenska je ten tyran a chlapa psychicky tyra a jemu pak ujede jednou ruka.ano,i to se stava.ale castejsi jsou pripady kdy chlap tyra zenu jak fyzicky tak psychicky.
V Iranu a podobnych zemich je to dane hlavne vychovou.Zena musi poslouchat muze a je k tomu vedena od mala.Proto hodne tyranych zen z tohohle etnickeho pozadi si to tyrani necha libit i kdyz by nemusely.

sudylichozrout
5. pro 2019

@ferdinanddeste Těší mě, že si o mně myslíš, že jsem krásný člověk, ale já momentálně nemohu souhlasit s tím, co tu píšeš.

ferdinanddeste
5. pro 2019

@zelenaesmolda tak nějak jsem to myslela