Jak podat návrh na rozvod co nejlevněji?

dseesaw2
31. črc 2023

Ahoj, bydlime kazdy zvlast uz nekolik let a vse funguje vcetne starani se o deti.
Radi bychom se rozvedli i proto ze pokud budou deti v me peci budu na ne dostavat prispevek.
Jak prosim podat navrh na rozvod co nejlevneji, a lze do dohody o SJM napsat ze nemame zadne spolecne jmeni? Pokud vim tak pokud se do dohody napise ze vlastnime kazdy automobil, tak za toto se plati navic?
Dekuji moc,
T.

irmamala
31. črc 2023

Letos jsem se rozvedla a stálo mě to akorát 2000 za kolek. Když jste na všem dohodnutí, nepotřebuješ právníka a vzory žádosti si stáhneš na netu.

dseesaw2
autor
31. črc 2023

Dekuju, muzu poprosit o odkazy? Cetla jsem ze treba za to auto se plati.

irmamala
31. črc 2023

Ježiš holká já už nevím, kde jsem to našla. Prostě na google si zadej vzor žádost o svěření dětí do péče a pak žádost o rozvod a vyber si takové, jaké se ti budou nejvíc líbit a upravi si to podle sebe. Nerozumím, proč bys měla platit, za auto a jako komu? My jsme se nechali rozvést bez vypořádání majetku s tím, že si to do těch třech let nějak vyřešíme samy. Soudu je to putna. A když vy nemáte nic k řešení, tak nevím, co řešíš 🙂

budouci_maminka
31. črc 2023

Dle meho budes asi resit prepis vozu? Za to se plati..

j.a.n.i
31. črc 2023

@budouci_maminka To sice ano, ale i v manželství je auto psané jen na jednoho, takže nic přepisovat netřeba.

budouci_maminka
31. črc 2023

@j.a.n.i ja to pochopila tak ze si prave budou prerozdelovat auta ( ze na manzela jsou 2 a ted se jedno z nich napise na ni)

andelka
31. črc 2023

Dejte to jako dohodu. Na svěření do péče a alimentech se domluvíte, smlouvu o majetku uděláte jednoduchou,a hotovo. 2 tis za kolek.

miryp
31. črc 2023

Rozvodu musí předcházet soud o dětech. Až s pravomocným rozsudkem o dětech se bude rozvodový soud zaobírat rozvodem. Pokud jste schopni se domluvit, pak ideální a nejrychlejší je řešit věc dohodami. Tj. sepíšete dohodu o úpravě poměrů k nezletilým dětem pro dobu po rozvodu, oba ji podepíšete na czechpointu a podáte návrh na úpravu poměrů k příslušnému soudu, tam jeden rodič návrh podá a druhý na něm uvede, že s tímto návrhem souhlasí a podpis úředně ověří a podáte k soudu. Jakmile budete mít soudní rozhodnutí, vzdáte se práva na podání odvolání, čímž urychlíte vyznačení doložky právní moci. Jakmile budete mít rozsudek s doložkou právní moci, je na řadě soud o rozvodu. Tam předložíte soudu dohodu o vypořádání SJM, opět s úředně ověřenými podpisy a k tomu návrh, kdy jeden podává a druhý připojí svůj souhlas s úředně ověřeným podpisem. Těžko budete tvrdit, že žádné SJM nemáte, když Vám vzniklo ze zákona, pokud nemáte v ruce notářský zápis, kterým by toto bylo zúžené. Vše, co jste si vydělali a co jste si koupili po sňatku, je součástí SJM a to je třeba rozdělit. Prostě to uvedete do té dohody - pokud máte nemovitost, je třeba se vypořádat s tím, zda ji budete mít nadále ve spoluvlastnictví, nebo ji dostane jen jeden z vás a toho druhého vyplatí, movité věci se opět rozdělují, když žijete dlouho od sebe, tak by to mělo být tak, že kdo zrovna tu danou věc výhradně používá, toho by měla být. Pokud máte nějaké společné úspory, opět je třeba je rozdělit, atd.

areh
31. črc 2023

@miryp jen doplním, že úředně ověřené podpisy musí být jen na smlouvě o majetkovém vypořádání. Na Dohodě o dětech ani na žádosti o rozvod být nemusí.

miryp
31. črc 2023

@areh díky, já vycházela z toho, jak to řešil advokát u nás v AK.

areh
31. črc 2023

@miryp tak ověřením se nikdy nic nezkazí 🙂 já měla ověřenou i žádost o rozvod a to mi na podatelně řekli, že nemuselo být...