Dítě z darovaného vajíčka - máme do toho jít?

violka15
27. zář 2016

Ahoj holky, máme nekvalitní vajíčka a tudíž jediná naše šance je dárkyně vajíček. Hledám zkušenosti maminek, které mají dítě z darovaného vajíčka (spermie manžela/partnera). Jaké to je? Je to dítě "vaše"? Je vám podobné? Vlastně ani nevím, jak se zeptat. Děkuji za každou odpověď k tomuto tématu. Nevíme, zda do toho máme jít nebo ne.

yagga
27. zář 2016

@violka15 zkušenost nemám, ale to mrně budete nosit vy takže vaše bude budete si na sebe zvykat 9měsíců co bude v bříšku. Uvidíte ho na už z učiníte pohyby. Ale v hlavě si to musíte srovnat vy. Kdyby jste dítě adoptovali budete si na něj zvykat a příprava bude asi složitější..

viky2007
27. zář 2016

moje kamarádka má takto dvě děti a prostě jsou jejich, vím to jen já z širokého okolí a nikdy by mě nenapadlo se nad tím pozastavovat. Pokud tu šaanci máte, využila bych jí a neváhala. Další kamarádka má dvě děti adoptované(nejsou to sourozenci), od miminek a jsou jim neskutečně podobné.
Jinak držím moc palce ať se rozhodnete jakkoliv.

astyna
27. zář 2016

Dám ti jako příklad naše sousedy - mají 2 děti, obě dvě tedy adoptované. Ale jsou to celí rodiče 🙂 hlavně v gestikulaci, způsobu mluvy, co jde odkoukat, to mají po rodičích. Dokonce i jsou podobné fenotypy 🙂

Navíc u Vás to bude ještě jiné v tom, že dítě odnosíte - budete s ním mít to vzácné pouto matky, která dítě porodí. vajíčko, nevajíčko, bude to vaše dítě 🙂

korticka
27. zář 2016

@violka15 Nechci působit rýpavě, ale už jen že musíte vyhledat tuto možnost otěhotnění a jinak to nejde dává podnět k tomu do toho jít a vůbec neuvažovat.
Já po 2 IVF a už 3 neúspěšných transferech bych ani na chvíli neuvažovala jinak. A taky nikde nemáte napsáno že se u vás darované embryo uchytí a donosíte z něho dítě.
Dneska počít je zázrak a zase jenom zázrak a je jedno jestli přirozeně či uměle.
Hodně štěstí 😵

smallinka
27. zář 2016

@violka15 no já osobně se přiznám, že nevím, jestli bych to psychicky zvládla....ale zase se smířit s tím, že dítě mít nebudu vůbec...je to opravdu velmi těžké rozhodnutí ☹ Na druhou stranu vyberou dárkyni, která je Vám dle fyzických znaků nejvíce podobná (a možná i dle vlastností, zájmů..to netuším, ale v dnešní době je i toto možné). Takže vlastně když bude hodně podobné dítě Vám a ještě bude manželovo.....Zase nadruhou stranu je tu riziko toho, že skutečná dárkyně vajíček bude mít vlastní dítě a můžou se třeba potkat a dát dohromady a vlastně jsou rodina ☹ pravděpodobnost samozřejmě velmi malá....ale píšu to proto, abyste si uvědomila co všechno to obnáší....Nicméně nemít dítě vůbec by bylo pro mě velmi velmi smutné ☹ To, že vychováváte děti a vidíte je vyrůstat, hrát si, smát se i brečet to Vám nikdo nevezme a stojí to za to! Navíc budete mimísko nosit v sobě, což je další veliké pouto.

violka15
autor
27. zář 2016

ddddd

violka15
autor
27. zář 2016

@korticka my jsme byli smířeni, že děti nebudou a máme dobrý život, který si dovedu představit s dětmi i bez... partner je zatím z toho, že by to dítě měl s de facto cizí ženou špatný, další věc jsou peníze - už jsme dost peněz zaplatili za ivf a do darovaných vajíček už musíme jít jako samoplátci ☹ což asi bude hodně velká pálka

smallinka člověk musí brát život takový jaký je, jinak nikdy nebude štastný....

děkuji vám všem za hezké slova a snad se ozve i někdo, kdo to podstoupil všechno 😉

andryyysssek
27. zář 2016

@violka15 ahoj,možná mě tady někdo odsoudí,ale je to jen můj názor:já toto neuznávám,v dětských domovech je plno dětí,a to nemluvím o tom,že dítě vaše a dárkyně se můžou potkat,nevědět,že jsou sourozenci,a založí rodinu.Já říkám NE,to už se moc zasahuje do přírody ☹ já osobně bych do toho nešla,a dítě si adoptovala 🙂

kacca11
27. zář 2016

@andryyysssek deti vhodnych pro adopci je naopak nedostatek. Domovy jsou jsou plne z jinych duvodu.

kacca11
27. zář 2016

@andryyysssek navic sourozenci se takto nechtene mohou setkat i bez darcovskych bunek. Staci aby mel otec treba dite s predchozi partnerkou a treba to ani nevedel.

andryyysssek
27. zář 2016

@kacca11 to možná ano,ale znám dvě ženy,které adoptovaly děti úplně bez problému.Jedna z nich má adoptované tři,takže vím,že to jde.A co se týče toho,že by otec měl s jinou ženou dítě,aniž by to věděl:tam to není úplně anonymní.Když se tihle sourozenci potkají,jejich rodiče se seznámí taky,a tím pádem se to provalí,protože matka snad vždy ví,kdo je nebo může být otec jejího dítěte.Kdežto u dárcovství je to plně anonymní.

eviks
27. zář 2016

@violka15 ahoj Violko, dite z dv nemam ale za 14 dni podstoupim 1. pokus. Ze budu potrebovat darovana vajicka mi rekli uz ve 27 letech kdy mi vyslo mizive Amh.Dost rychle sem se s tim smirila protoze dite moc chci a nejsem na genetiku nejak moc zatizena.Pak mi bohuzel rekli ze zamenili testy a ze jsem v poradku tak se uz 3 roky neuspesne snazime o geneticky vlastni dite.Ted trochu lituju ze mi to tenkrat rekli mohla sem uz byt mama🙂Tak na dv jdeme az ted a snad to vyjde.Jinak sem se hodne o tomhle bavila s psycholozkou a moc mi to pomohlo, rikala ze zensky vubec nemaj pocit ze by dite nebylo jejich protoze ho 9 mesicu nosi a pak taky dost casto je po manzelovi pripadne ma podobne grimasy tak si to clovek ani okoli moc neuvedomi.Vyhoda u dv oproti adopci je ze si to dite nenese zadne trauma z tehot a prvnich dni zivota takze ho muzes ovlivnit uz od naprosteho zacatku.Nevahej a jdi do toho, verim ze ti mimco prinese hodne radosti🙂))

kacca11
27. zář 2016

@andryyysssek muze to byt anonymni uplne stejne. A stava se to bezne.

Jiste, ze adopce je mozna. Jen plne decaky nejsou jaksi souvisejici argument.

V zadnem pripade ti nevyvracim tvuj postoj, respektuju, ze to tak pocitove mas, jen mi ty argumenty prijdou trochu slabe.

eviks
27. zář 2016

Ja si myslim ze tady u toho plati presne to, ze pokud to clovek nezazil, tak to proste nepochopi.Neustale slychavam jak si mame adoptovat dite kdyz sami mit nemuzeme a z 90 procent to je od lidi ktery maji 2 deti na prvni az druhy pokus.Tento argument beru od lidi co nemohli mit a adoptovali pripadne od tech borcu co maji sve deti a rozhodli se pomoct.Jsem v jedne skupine o adopci a z prispevku muzu potvrdit, ze to opravdu neni takova sranda jak to vypada.

andryyysssek
27. zář 2016

@kacca11 tak každý má jiný názor.Jinak nechápu,jak může být plně anonymní,přirozené početí?Snad jeden o druhém aspoň ví,jak vypadají,jméno,když s někým lezu do postele.Ale dík,že mě aspoň trochu chápeš 🙂

andryyysssek
27. zář 2016

@eviks tak já třeba byla hodně špatně na tom,když se nám syn nedařil,přesto mě ani na chvíli nenapadlo dárcovství,ale předně ivf,případně adopce.

kacca11
27. zář 2016

@andryyysssek tak casto se stava, ze se treba rodice partneru potkaji az na svatbe nebo nikdy. Tedy neni nutne na to prijit.

andryyysssek
27. zář 2016

@kacca11 to je taky fakt 😀 ale zas na druhou stranu,je to příroda.Ale uměle toto podporovat...Moc se do přírody zasahuje :-\

japona
27. zář 2016

@violka15 Osobní zkušenost nemám, ale pokud by to byla jedina možnost, jak dítě mit (a ja o něj opravdu stála), tak do toho jdu. Z poloviny bude manžela a vy si ho odnosíte a vypiplate. A podoba? Vždy to budou celí rodiče, ať už ta jedna buňka bude odkudkoliv..

japona
27. zář 2016

Argument, že se dítě muže potkat s dítětem darkyne, neberu. Vzdyt uplne stejne se může potkat se svým sourozencem, který k adopci dán nebyl..?

eviks
27. zář 2016

Urcite, tebe to treba napadlo ale nemusela si tu moznost nakonec vyuzit, protoze se asi pak povedlo.Ale prestav si lidi co se snazi treba 10 let...to je uplne extremni situace. MYyslim ze kazdy pokud ma sanci zacne se svejma vajickama ale kdyz to nejde tak co...ja sem s adopci ok je to pro me hezka moznost jak prijit k rodine ale rada bych manzelovi doprala jeho vlastni dite kdyz uz ja ho mit nemuzu a o to tu asi jde ze to dite je biologicky alespon toho zdraveho partnera. Je to strasna situace a kazdy se s tim musi poprat sam a najit tu nejlepsi cestu.

astyna
28. zář 2016

Tak já myslím, že tazatelka vidí v darovaném vajíčku tu obrovskou výhodu, že si zažije těhotenství a nastartují u ní ty správné hormony pro miminko. Ono ta adopce je v tomhle moc odlišná.

Já jsem zastánce přírodních zákonů, takže já se tady ani o tom nebudu dál vyjadřovat, abych nepobuřovala, já známá rebelka 😀

astyna
28. zář 2016

@eviks

A to si představ, že u mamky na vesnici byl manželský pár, kde to nešlo asi 14 let. Tam se uchýlili k úplně krajnímu řešení - zaskočil bratr manžela. A jak byli všichni spokojení...Ti měli dětí habaděj...

tulena
28. zář 2016

H

josefina79
28. zář 2016

@astyna a to jako zaskocil "live" nebo nějakým poloamatérským IUI (stříkačka)? Jak je možné, ze se to takhle všeobecné vedelo? A co na to ty deti?

astyna
28. zář 2016

@josefina79

nene klasicky...je to asi 50 let zpět ... spíš šlo o toho manžela, který byl zoufalý, že nemůže své manželce udělat dítě (ona měla už za svobodna s jiným), tak prostě bratr zafungoval. Nikdo to neřešil. Ještě brali, že to je vlastně "v rodině", kdby to byl nějaký milenec, tak to by byla jiná...

verusche
28. zář 2016

@violka15 v dnešní době už to není jen tak.
Vybere se dárkyně, která se s tebou bude nejlépe shodovat a od ní dostaneš vajíčko.
Je to úžasná věc, budeš mít svoje vlastní miminko.
Nepoznáš vůbec nic, kamarádka má takovou dceru a je jako kdyby jí k oka vypadla, takže se neboj a jestli tu možnost máš a chceš si porodit svoje a manželovo miminko, tak do toho jdi.
Uvidíš sama, že první utz, první pohyb a pochybnosti jsou pryč.
MOC VÁM DRŽÍM PALEČKY Z UZLÍČKU LÁSKY A RADOSTI 😉

lamia
28. zář 2016

Znám 2 deti a paní je naprosto úžasná máma. Kdyby ni to neřekla, nikdy bych si to nemyslela a s dětmi ma nádherný vztah.