Způsobuje vám antikoncepce kvasinkové záněty?

eviczka85
21. dub 2016

Ahoj, před těhotenstvím jsem trpěla na opakované kvasinkové záněty. Brala jsem antikoncepci, ale nikdy mi nenapadlo, že by to mohl být celý problém. V těhotenství byl klid, ale když jsem přestala kojit, nechala jsem si předepsat Lindynette a bylo to tu zas každý měsíc. Máte někdo stejnou zkušenost a o jakou antikoncepci se jedná?

andelka
21. dub 2016

Beru Lindynette ale problémy nemám. Ale vždycky po skončení MS dávám dvě noci kapsle Gynocaps. A používám kalíšek.

pety91
22. dub 2016

Mě to taky nic nedělá.

kusanagi87
24. dub 2016

No tak mně to bohužel také dělá :-/ A to jsem vystřídala asi 4 antikoncepce a všude to bylo stejné. Také mě prvně nenapadlo, že je to z toho, ale když jsem dodržovala vše, co šlo, proti kvasinkám a užívala jsem i probiotika a vitamíny a pořád to nepomáhalo, tak mi to bylo podezřelé. Pak přišla chvíle, kdy jsem antiko kvůli otěhotnění vysadila a náhle byl konečně po letech klid!!! 😵 Zánět jsem teď během těhu měla jen 1x po Vánocích - doktorka říkala, že to bylo ale z jídla, že jsem musela sníst něco hodně špatného. Jinak jsem za celou tu dobu zánět jako zánět neměla 🙂 A už se teď děsím, že pokud si zase nechám po porodu předepsat antikoncepci, tak to bude zase od zánětu k zánětu 🙄 Doktorka mi kolikrát říkala, ať si koupím Feminellu nebo Vaginellu na udržení zdravého poševního prostředí, ale ty mi nepomáhají...po nich je to kolikrát horší 😖 Také je v letáčku uvedeno, že u některých žen můžou zánět způsobit 😖 Jela jsem "zdravá" od doktorky, koupím si Feminellu/Vaginellu, začnu ji užívat a hle ráno svědění, pálení a do 2 dnů klasický zánět 😠 By mě z toho piclo! Zlaté těhotenství bez zánětu!

A probírala si to s gynekologem? Říkal ti na to něco? To by mě zajímalo, protože na 90 % budu také řešit ten samý problém co ty.....

kusanagi87
24. dub 2016

Teď budu asi preventivně pořád něco užívat...Super jsou boraxové globule, za 99 kč a je jich tam snad 10. To je první a naprosto obyčejná (složením) věc, která mi hned zabrala! Ráno bylo po zánětu - tedy jeho symptomech. To byla taková úleva! Doporučila mi je doktorka do zásoby a v lékarně je paní také chválila, že na ně mají samé kladné ohlasy, ačkoliv jsou to obyčejné boraxové globule. Vřele doporučuji - zvlášť proto, že fakt pomohly a dají se užívat 2x týdně preventivně. Bez takových věcí se asi neobejdeme 🙄

ladyhacek
24. dub 2016

Já občas mám - nebo jen svědění. Ale nenapadlo mě, že je to antikoncepcí ??. Pokud vím tak mě se ,,to dělá´´ když mám velký přísun sladkého > takže rozhodně ho omezit. A zařadit více kefíru apod.
Dále vždy po skončení MS to občas zlobí - většinou právě spíše to svědění > podle mě je to vložkou > jak špatně dýchá a může se zapařovat. Myji se tedy jen vodou nebo intimním sprch.gelem a hodně vyplachuji vodu. Dále mají kvasinky rádi vlhko takže častěji měnit spodní prádlo, pořádně se otírat a nechávat dýchat .
Ale někdo na to prostě trpí - zda se to dá nějak vyléčit úplně netuším > co pomáhá je ta změna jídelníčku, větrat a hodně oplachovat

g_m
24. dub 2016

@eviczka85 Ano, já to tak taky měla. Jakmile jsem ji přestala brát, tak se to zlepšilo. Mně to dělalo ale víc problémů, takže já i přestala brát brzo a byla jsem nadmíru spokojená...

kusanagi87
24. dub 2016

@ladyhacek Vyzkoušeno snad vše, nepomáhá to. Pomohlo až vysazení antikoncepce.

ladyhacek
24. dub 2016

@kusanagi87 tak důležité že pomohlo 🙂.

eviczka85
autor
24. dub 2016

@kusanagi87
Mně gynekoložka právě kvůli tomu zkoušela měnit antikoncepci a dělala i stěry do laboratoře, ale nic konkrétního nevyšlo, co by se mělo léčit. Dřív jsem to mívala hlavně po MS. Když jsem začala používat jenom tampóny, trochu se to eliminovalo. Teď se to objevilo zase 2x za sebou jen tak. Hned jsem použila Canesten a pak vysadila Lindynette, protože toho už mám plný zuby. Při kojení jsem brala prášky Azalia, zánět jsem neměla, ale zase jsem pořád špinila. Mám ročního chlapečka a rozhodně nechci teď otěhotnět. Začala jsem zvažovat i tělísko, ale prý to právě kvůli zánětům není vhodný.

motley
25. dub 2016

@eviczka85 Také jsem po porodu brala Azalii, ale bylo mi po ní divně a nakonec jsem ji musela vysadit. Antikoncepci jsem pak nebrala. Teď mají dvojčata 2 roky a začala jsem brát YAZ (nekojím) a tělísko mi můj gynekolog ani po 2 letech ještě nedoporučuje, že je to po porodu brzy.

eviczka85
autor
25. dub 2016

@motley
Brzy? Mně ho doporučovala gynekoložka zavést hned po šestinedělí. Ale já jsem chtěla zatím jenom prášky, dokud nejsme rozhodnutí, jestli budeme plánovat další dítě.

kyspanek
22. čer 2021

Holky, kdo by potřeboval, mám Ayreen 2mg krom 9 tablet kompletní krabičku teď novou, napište zprávu, kdo má zájem