Hormonální tělísko. Máte někdo stejnou zkušenost?

sussi0623
17. dub 2024

Ahoj, chci se zeptat na vaše zkušenosti. Po čtyřicítce jsem si nechala dát hormonální tělísko. Bolelo mě břicho třičtvrtě roku a pak jsem ho vypudila. Podotýkám, že tampony nepoužívám. Zkrátka jsem ho jednou při sprchování normálně vyndala.... Po zhruba půl roce jsem se rozhodla dát této verzi antikoncepce druhou šanci. Tělísko jsem dostala jiné. Od té doby,už asi půl roku, jsem neměla v kuse víc jak dva dny klid. Stále více, či méně špiním. O pohodlí tedy absolutně nemůžu mluvit. Navíc jsem nabrala během tohoto půl roku deset kilo. A ne, nezměnilo se nic v mém stravování a životním stylu. Příjem kalorií a procentuální zastoupení bílkovin, tuků, cukrů atd. si hlídám.

Jaké zkušenosti máte vy? Máte někdo stejnou? Jak jste řešily? Uvažuji, že se ho zbavím...

Díky a přeji hezký den

konidana
17. dub 2024

@sussi0623 bohuzel nekdo telisko nikdy neprijme. Ja mela 2x po 6 let nehormonalni telisko a v pohode.

lencaa11
17. dub 2024

@sussi0623 pokud už jednou ho vaše tělo nevezme + máte při druhém problémy tak možná nehormonalni a jinak bych ho vyndala žena se má cítit v pohodě ne řešit tohle ...

rosalindamelinda
17. dub 2024

Dobrý den, měla jsem podobnou zkušenost. Měla jsem hormonální tělísko Mirena, zvolila jsem ho jako dražší a kvalitnější variantu. Měla jsem ho na 5 let. Bohužel stejná zkušenost jako vy - přibírání na váze. Nepříjemný nárůst tělesné hmotnosti. Jenomže já jsem si to hned nespojila s tím tělískem, nechápala jsem, z čeho to může být... protože OG mi navíc tvrdil, že tím tělískem to určitě není.
Myslela jsem pak, že ho snad pleštím... kdyby normálně řekli, že se tohle může stát a nekecali blbosti, tak by si člověk nepřipadal jako deb**... jenomže oficiálně to prý není v příbalovém letáku zahrnuto mezi vedlejšími účinky, takže proto se to jako vedlejší účinek vůbec nepočítá 🙈😀

alianan
17. dub 2024

Já řeším podobné. První Mirenu jsem několikrát vypudila a několikrát se znovu zaváděla, mě rozhodila psychiku, nikdy před tím jsem takové stavy nezažila a už zažít nechci. Nakonec i rozhodila cytologii, prý jak dráždila čípek. Reklamace neuznaná, takže 5.tis po pár týdnech problému letělo do koše.
Takže nejsi jediná, komu vychvalovaná Mirena dělala takové problémy.

Teď váhám jestli zkusit nehormonální tělísko, doktorka říká, že reklamaci už mi uznají, že mají uzavřené lepší smlouvy, ale to je asi jediné, na co se mohu spolehnout.

dashyyy
18. dub 2024

@alianan můj dr už pár let Mirenu nevychvaluje ani vlastně nedoporučuje.. mám druhou Kayleen a velká spokojenost

eva879
18. dub 2024

@sussi0623 Ahoj, s první Mirenou vše ok, druhou jsem nechala vytáhnout cca. o půl roku dřív, nějak jsem se necítila dobře. Třetí po 40, s odstupem asi 3 let - děs a hrůza. Vydržela jsem 8 měsíců, neustále špinění a bolesti břicha. Doktor mi to nevěřil, nabízel mi nějaké prášky, odmítla jsem a nechala tělísko vytáhnout. Od té doby mám klid.

sussi0623
autor
19. dub 2024

Všem vám děkuji za vaše poznatky. Evidentně nejsem úplně mimo. Vzhledem k tomu, že můj gynekolog by byl asi také toho názoru, že co není napsáno v příbalovem letáku je nesmysl, patrně změním lékaře.
Některé z vašich zkušeností jsou dost děsivé.