Ahoj holky, potrebuji poradit a povzudit.
Jsem ve 22tt a dnes me hospitalizovali v nemocnici.
Rano jsem mela malicko ruzovy vytok a tlak v brichu a proto jsem jela na pohovost, kde si me nechali z duvodu hroziciho predcasneho porodu. Jsem otevrena na 1cm. Musim jen lezet a cekat.
Prosim,kdo zazil a jak dopadlo cele tehu?
Dekuji
Taky jsem ležela ve 27tt, nakonec jsem přenášela ale dávali jen hořčík tbl a kapacku. Hlavně fakt lež. Žádnej stres a mysli na malou, aspoň do 34tt
@lilie16 aha tak je asi možné, že ten kroužek dávají až v pokročilejším týdnu. Ten hořčík je dobrý 🙂 Mám ho taky 🙂 já jsem tedy ve 31tt a také jsem se začala otevírat dostala jsem na to magnésko v tabletách. A do kontroly pokud se to nesrovná jdu také do nemocnice :/ Radši být dlouho v nemocnici než nějaké komplikace co? A neboj určitě vše dobře dopadne 🙂 A miminko vydrří do porodu 🙂
Ahoj, ja byla s necim podobnym v nemocnici ale "az" v 31tt. Mela jsem slabe kontrakce, dali mi vykapat dve kapacky horciku, nekolikrat udelali monitor, ultrazvuk a kontrolovali cipek. Otevrena jsem byla taky na 1cm, ale nastesti jsem se uz dal neotevirala. Stravila jsem tam cele dopoledne, hrozili mi i prevozem do Prahy. Nakonec me pustili zase domu. Porodila jsem v 41+1 po Hamiltonu, jinak bych snad sla na vyvolavacku 😀
Drzim palce 🙂
Dekuji holky za podporu. Ja pevne doufam a verim, ze vse zvadneme, ale trochu prevladaji obavy, strasi me, ze je jeste brzy. Deti jsou zivotaschopne az od 24tt. Doufam, ze vse dopadne dobre 🙂
Mela sem u syna v 17 tt zacaly stahy cipek se snizoval no kapacky magneska a 10 tydnu v porodnici atb a utros a globule na zanet sem tam leiy na sklidneni kdyz zacali stahy no nakonec jsme porod vyvolaly, hlavne lez a zadek a nohy hore
@lilie16: Moc ti preji, aby jste to ustali a miminko zustalo v brisku. Snad jsi v dobre porodnici. Podobny pripad znam, dopadlo to spatne, ale to vubec nemusi byt tvuj pripad. Znam i druhou kamaradku, ktera se otvirala od 27tt a nakonec prenasela. Hodne sily a ver, ze to dobre dopadne!
Osobní zkušenost nemám, ale znám podobný případ ze svého okolí... a dopadlo to dobře, akorát bylo potřeba pobýt pár týdnů v nemocnici, ležet ležet... mimčo se pak narodilo jen chvilku před termínem, zdravé. Mezi tím byla už jeho maminka i nějakou dobu z nemocnice doma ;)
Mne predcasnym porodem hrozili cele těhotenství. Nakonec jsem rodila ve 37.tydnu. Uvidis, ze to zvladnete. Je tu dost maminek, ktere porodily 24-25.tyden a maji zdrava krasna děťátka. Ale cim dele, tim lépe. Drzim pesti.
Dekuji holky, uvidi se zitra, bud se to zlepsi nebo mi udelaji steh a nebo me prevezou do Prahy k Apolinari.. drzte prosim palce
Všichni držíme. Dobře to dopadne.
@lilie16 budeme na tebe myslet a drzet vsechny palce.
Mě tvrdlo bříško od 20tt ve 22tt jsem byla hospitalizována pro hrozící předčasný porod taky jsem byla otevřená a dneska jsem 36tt 🙂 davej na sebe pozor u mě to byl všechno stres mysli na sebe a na mimi a hlavně se nejak nestresuj dělá to hodně drzim palce at všechno dopadne dobře 🙂
ahoj, ja mam syna narozeného 30+ 5, v nemocnici jsem byla 12 dni před porodem ve velkych kontrakcích a otevirala jsem se...syn je ok... byla tam se mnou i mamca s miminkem narozenym ve 24. tydnu a holcicka je ok....
kazdopadne ted jsme ve stejne skupince, ja mam 14 dni tlak v brise atvrdnuti bricha, pomaha mi jen lezet.. jsem také ve 22. tydnu.. na kontrolu jdu zítra a modlim se za cipek, at drzi...nechci do nemocnice, preci jen synovi je teprve 26 mesicu a jsme zvykli byt spolu...ale co bych nadělala....na pohotovosti jsem byla uz před 14 dny, nastesti to bylo ok, doporucili magnezko a lezet..... ale odpoledne uz me boli bricho vic a i přes magnezko mi bricho párkrát ztvrdne, tak snad bude vse ok....
desi me to, co tebe.. hranice 24. tydnu...... ale manzel mi nakazal a predpovedel porod ve 35 + 3.. 🙂)... tak musim verit... nic jiného nezbyva..... dobre je vydrzet přes 28 tydnu, tam uz vim, ze tady z naší nemocnice odchazeji vsechna ditka zdrava....tak drzim palce....
ale pokud nemas kontrakce, tak mas velkou nadeji....ze to leky pozastavi a bude ok... ja minule mela kontrakce velike, leky nezabrali , otevírala jsem se vic a vic, nakonec mi prdla voda a bylo to.. ale tech 12 dni navic před porodem jsme dali...i když jednoduche to nebylo...
ver lékařům, vždy s e snazi pomoci.
@baraakevinek a jak dlouho jsi lezela v nemocnici a co ti delali? Mela jsi tlaky v deloze? Ja jsem uplne na dne :(
Bud v klidu miminku to nedela dobre, uz neco vis? Co vizita? Resili to nejak lekari? Drzim moooc place at je vse v poradku
ahoj, moje nevlastní ségra byla poprvé hospitalizovaná na začátku 18tt, že jí taky hrozil předčasný porod/potrat. Dávali jí kapačku s něčím, co jí to zastavilo.
Potom se to vrátilo asi ve 25tt a vydržela v nemocnici do 33tt a porodila chlapečka. Jelikož předpovídali, že se narodí předčasně, tak mu dávali kortikoidy kvůli plicím.
takže neboj se, oni ti to pozastaví , hlavně se snaž zabavit něčím jiným,než čtením příspěvků, jak kdo dopadl... každá ženská je jiná a že jedné to nevyšlo neznamená, že vy to nedotáhne s holčičkou do 36tt např.
držím palce a věřím, že ten strach je nepopsatelný!
Ahoj bud v klidu. Já byla v nemocnici od 25tt do 32tt, kdy jsem porodila krasneho zdraveho chlapecka. Mela jsem teda jinou diagnozu, ale za tech 7 týdnů se tam vystřídalo spousta maminek. A ty co se otvírali, tak to bylo různé, některé po dvou týdnech pustili domů, některé tam byli i dva měsíce, ale v podstatě žádná nezačala rodit nijak zvlášť brzo, většina kolem 32tt, kdy uz je mimčo v pohodě, ale neděs se, některé vydrželi až do termínu. Dá se s tím neco dělat, horší je, když praskne voda. Každopádně vydržet a myslet pozitivně.
Dekuji vsem za reakce. Na noc mi budou zavadet atb do pochvy a v patek mi udelaji steh. Do poloviny pristiho tydne si tu polezim a pak se uvidi. Verim, ze to dopadne dobre 🙂
Já byla ve 27 otevřená na 3cm. Měsíc sem tedy jen ležela a šla jen na WC a nakonec se Malej narodil jen o 14 dní dřív úplně v pořádku, takže neboj 🙂 vše bude ok 🙂
@lilie16 byla jsem v nemocnici asi 3 týdny a za 2 týdny jsem byla hospitalizována znova. Dávali mi jen magnezko v kapačkách a nohy jsem musela mit trochu nahoře. U mě to bylo hlavne ze stresu měla jsem problémy skoro se vším se synem s přítelem takže to bylo kvuli tomu tak mi davali i prášky na uklidnění. Vim že to moc tet nejde ale snaz se být klidna a věř že to všechno bude dobrý 😉
Nemam vlastni zkusenost, ale kamaradka lezela od 27 nebo 29tt v nemocnici. Taky se otvirala a cipek skoro zadny Mela narizeny klidovy rezim. Na stridacku lezela doma a v porodnici a dotahla to skoro az dokonce. Pred tydnem rodila ve 38 nebo 39tt. Takze bud hlavne v klidu a odpocivej nic vic pro to udelat nemuzes😉 vse dobre dopadne
Dekuji holky, snazim se byt pozitivni a rikam si, ze vse dopadne dobre. Nektere zeny pry ani nevedi, ze jsou otevrene na 1cm nebo je lekar nechava doma. Doufam, ze i ja dotahnu tehu co nejdal a telo vydrzi. Hlavne at je ta mala zdrava! 🙂
@lilie16 musíš opravdu verit... vse musí ,, proste musí,, byt ok.....
@marketa11112 myslim i na tebe at cipek vydrzi a vse je v poradku, jsme preci silny zensky, my to dame 🙂
@lilie16 jojo, bude to ok... ja uz si rikam, ze to proste nejak dopadne, stejne t o nelze ovlivnit.. tak snad uz to proste nejak doklepeme do zdarneho konce. 🙂).. cim dal, tim lepe. 🙂)..
jinak me kontrola ceka zítra, tak uvidíme, snad pak pojedu domu, v tom druhem pripade bych uz pak psala z nemocnice...
kazdopadne ty decka nam davaji, co...
Ahoj. Mě taky ve 22 týdnu s dvojčátky oznámili, že nám hrozí předčasný porod. Čípek jsem měla 15mm. Dneska jsme začali 31 týden a pořád jsme spolu 🙂 Jen teda musím po celou dobu ležet.
Tak dneska rano lehke zakrvaceni. Nechteji se ve me zbytecne vrtat, tak jsem bez kontroly. Mam strach..
@lilie16 drz se.... každý den navíc je vyhra...me moc pomohlo mit v nemocnici pc, na netu jsem hledala info a tak.....ja musela vse vedet.....coz se moc nelíbilo lékařům.. tady u nas jsou fakt skoupi na slovo..... ptej se jich na vse co te napadne...drzim moc palce..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já tedy nic takového nezažila, ale chtěla bych tě nějak podpořit ;) Musíš věřit, že bude všechno v pořádku. Vím, že se mi to řekne, ale hlavně nesmíš být ve stresu, miminku to nepřidá. Co jsem slyšela tak na otevírání dělají buďto steh - což tedy v této době prý méně, ale dávají na udrření těhu nějaký kroužek. Dávají ti něco nebo nějaké léky? Držím moooc pěstě.