Ahoj holky,
nemáte některá zkušenost z poslední doby, jak se pohybují ceny kuchyní? Vím, že je to hrozně velký rozptyl dle konkrétního návrhu a materiálů. Naše bude takové menší "L" (bez ostrůvku), celková délka 4,5m, výška 2,6m. Ze spotřebičů samostatně lednice a malý mrazák, trouba, indukce, myčka. Vše v takové vyšší střední kategorii, vše vestavěné, bezúchytkové, "minimalistické". Děkuji moc za jakkoukoli reakci.
Doporučuji forum modrastrecha.cz, kde se tyhle věci řeší.
@jana866
Nevim odkud jsi ale tady na Ostravsku si hodne lidi nechava delat kuchyne v Polsku.Maji je hned dve pribuzne a jsou spokojene 🙂
@zelenaesmolda měla bys konkrétní tip? Budeme řešit na jaře. Moc díky.
Máme oresi za 160tis..Bez lednice a mikrovlnné trouby ani myčku nemáme.. Ale ORESI Nedoporučuji..!! Od června a kuchyň není ještě dodělaná..
Zalezi na pouzitem materialu, pojezdech, desce… muze stat 70 tis. a stejne tak 370 tis.
Muzes vybrat tu nejlevnejsi v Ikee, nebo si porucit egger a blum a cena bude uplne nekde jinde. Tezko radit
@jana866 9 let zpátky, poměrně velká kuchyň, vše vestavěný, spotřebiče Siemens + drtička odpadu. Vše včetně těch tehdy nejlepších pojezdů atd., s montáží a obkladem 430 tisíc. Obecně jsou teď ceny až násobně vyšší. Loni nás pergola vyšla na 120 tisíc, letos nás jen malý přístřešek na bazénovou techniku vyjde na 38 tisíc... Masakr.
@jana866 bracha ma truhlarstvi a kdysi rikal, ze je to u lamina cca 10 tis. za metr. Jenze dneska zalezi i na tom jake si das kovani- panty. Oni davaji jen Blum, coz je fakt kvalita, ale neco stoji. To samy je otazka jake uchytky, jestli zafrezovane listy nebo jen uchytka atd. Dalsi jakou prac.desku, sire a sila atd jestli lamino, drevo, kamen atd. Spotrebice ma nasmlouvany od x znacek, takze zalezi co mas v merku, ci by to melo umet atd. A hlavne na vsechny spotrebice se ted ceka, to samy na drezy.. vsechno nestihaji vyrabet😉
Díky všem za reakce. My kuchyň potřebujeme v Německu, a právě zvažujeme, že si ji objednáme z Česka. Tady nám ji nacenili dost draho. Zatím jsme oslovili Sykoru a Hanáka, tak uvidíme, s čím se vytasí 🙂.
@jana866 já jsem si nechala udělat návrh u Sýkory a pak jsem to nechala udělat truhláře. Cena poloviční, kvalita stejná😉
@pipi_puncocha
nevim kde presne to nechali delat ale kdyz se mi pripomenes v sz tak to zjistim 🙂
@zelenaesmolda ok, děkuju, napíšu.
@zuzineckah Kolik stál návrh u Sykory?
@jana866 já bych si též být tebou nechala udělat od truhláře. A určitě ne Ikeu, Oresi a pod jestli chceš, aby ti kuchyně něco vydržela a korpus byl kvalitní....
Já už jí tedy mám nějaký rok, mám kuchyni velikou, u Sýkory vyšla komplet se spotřebiči na 600 tis, od truhláře ještě s maličko lepšími materiály na 300.
Hlavní je kvalitní korpus, dvířka si pak na to můžeš pro změnu dát jakékoliv (proč se 30 let dívat na stejnou kuchyň) a to u typizované kuchyně alá Ikea nikdy neuděláš....
@alex97 mam stejnou zkusenost, oresi nikoliv. Mame pres dva roky a neni to tak, jak by melo byt, reklamaci nespocet. Spatne zapojena varna deska, ktera shorela, v pracce nechali montazni srouby, takze malem bylo i po ni... 160 000,-
Uz nikdy
@maxulekapcule To je teda síla.
@jana866 Je, bohuzel i spatna zkusenost je zkusenost :/
Aktuálně řeším podobnou kuchyň pro klientku . Spotřebiče obyčejné ,stejně jako deska a s montáží vyjde cca 150tis v Ikee .