Má se zvýšit rodičovský příspěvek v červnci 2019. Co myslíte holky co již pobírají, dostaneme celou zvyšenou částku nebo jen nějakou poměrnou část?
Jo bylo by to pěkný, ale kdoví jak... 🙂 O otcovské dovolené se mluvilo ještě jsem ani nebyla těhotná a první tatínci ji využili, když byl malý skoro rok... 😀
Jo, bylo by to fajn, protože průněrný rodičák je už nižší, než průměrný důchod, ale čekám na to už přes 2 roky a zřejmě se mi to vyhne. Jako porodné atp. 🙂
Tak v článku je napsáno, že budou mít nárok i ti, co pobírají, tak uvidíme. Já sama mám RP do srpna příštího roku a uvidím, podle toho kdy a jak to schválí, buď bych si ho určitě navýšila po schválení nebo bych si ho prodloužila do čtvrtého roku. Jinak na současném RP, který jsem začala pobírat po peněžité pomoci v mateřství beru o několik stovek nižší částku, než onehdy, před 5ti lety, kdy jsem nárok na mateřskou neměla a RP nebyl pro stávající pobírající zastropovaný..
@tete20 Nedělala bych unáhlené závěry, že to už bude platit, ještě se může změnit plno věcí. Taky si myslím, že ti co už ho pobírají ho asi navýšený mít nebudou, to si myslím já, ale třeba příjemně překvapí 🙂.
Ja slysela, ze pokud se to zvysi, tak to zvysi i maminkam, ktere zrovna na rodicaku jsou.
@stuplakova bylo by nespravedlivý, aby ho ostatni co na RD jsou nedostali...
No bylo by to super. Mně vychází začátek pobírání rp zhruba na červenec. Zatím mi rp klesaly ( u prvního do 3 let věku 7,5 a u druhého na stejnou dobu 6,1)
tak to slyším prvně ... vím že se mluvilo o zvýšení u dvojčat a více ale u jednoho prcka? bylo by to fajn .. pobírání 7333 je opravdu dost málo ... pobírám od května takže zvýšení by se určitě hodilo 🙂
@andrejkabarankova to by bylo fajn .. alespoň by jsme si o trochu polepšili
Já žádne unáhlené závěry nedělám.Ptám se na názor ostatních mamib!! @stuplakova
@andrejkabarankova Měl by se zvýšit o 80 000kč ale ve dvou vlnách.
No, trochu zavádějící článek. Jelikož návrhy na zvýšení byli dva ale zatím se ani o jediném nemluvilo a nejednalo ani v prvním čtení a ten jeden dokonce byl zamítnut úplně, jelikož byl součástí jiných návrhů a navrhovatel to už nepodal dál jako samostatný návrh. A jelikož víme, že tyto věci se neschvalují v průběhu měsíce, tak bych zatím byla opatrná s jakýmkoliv konstatováním 🙂