Ahoj holky! Chci si ulehcit praci a navarit dopredu. A mam dilema s bramborovou kasi. Nebude hnusna po rozmrazeni? Mate nake zarucene tipy? Popr. pojdme diskutovat o zamrazovani potravin. Diky!
Bude, bramborový cokoliv je hnusný po rozmražení
Ne
Hotova kase celkem jde.
Vareny brambory neeee
v rámci ulehčení práce určitě nemrazit. Brambory hodně mění struktru... Pokud fakt zbyde, tak se zamrazit dá a pak z ní udělat třeba bramborové placky... Obecně mi přijde, že jednou zmražené brambory jsou jedlé jen po usmažení.
Prilohy obecne nemrazim, zase tolik prace na pripravu nedaji. Ale brambory se pak ani nedaji jist
Nemrazit, je to hnus.
Já nemám ráda ani ohřívaný, natož rozmražený🫣🤣
Uz jsem ji zamrazila 🫢 Tak uvidime...
@konidana - verim ti ☝🏻😂
Najeli jsme totiz s manzelem v ramci uspor na system vareni do krabicek. Protoze v praci nema dotovanou stravu a jede stylem kebaby, pizza, rohliky s pastikou a vlasakem apod. Coz leze dost do penez a o nutricni kvalite radej pomlcim 😅 Ale protoze nemam cas kazdy den varit, tak to vsechno navarim najednou a zamrazuji. Takze ideal, aby to bylo i s prilohou, pac urcite kvuli tomu nebudu vstavat v pul pate, aby to mel cerstvy 😅
Brambory vim, ze nemrazit, ale co ryze, testoviny, kuskus...?
Jako velká nouze ano. Po rozmražení a ohřátí to chce ale přidat máslo. Ale já bych to nedělala a prostě tu přílohu udělala čerstvou.
@martulka88 maslo (hodne) jsem dala uz do ty kase... takze sance, ze si manzilek pochutna, tu je... 😄
Ryze nic moc, ale da se. Mrazime rizoto. Ale prijde mi rozmrazene snad horsi nez ta brkase. Z testovin mrazime sunkofleky , a ty jsou ok.
Tak jestli ti jde o vareni do prace, mam system uvarim maso/omacku, na dva dny do krabicek, zbytek do krabicek do mrazaku. Kdyz varim, udelam i prilohu na dva dny. A pak bud varim neco jineho, nebo taham z mrazaku neco jineho. Jsou i testoviny, co se vari par minut, nebo treba kuskus. Zamrazena pohanka je docela v pohode, ryze by taky usla. Ale z jednoho pytliku mam prilohu na ty dva dny cca, tak nezbyva
Kuskus staci zalit horkou vodou z rychlovarky😉. Ale asi by mu mrazeni nevadilo.
Mrazím rýži, knedlíky, těstoviny do polévky... ale kaši fakt ne a ani celý brambory. Mamka to dělala stejně a to byla celý život kucharka.
mne nechutna ani ohrivana, z mrazaku to asi nebude o moc lepsi :D
Nejde ani tak o to, aby byla šlehaná, ale aby se "očerstvila". Jinak taťka domů nosil mraženky z práce (nosí je i švagr) - normálně jídla od dodavatele jídel, kdy část byla i mražená a pár poznatků mám. Jakákoliv příloha byla naprd ohřáta v mikrovlnce. Ikdyž se dal knedlík v pytlíku s vodou, byl rychleji tvrdý. Rýže byla tvrdá. Brambory nepoživatelné, až na kaši, kterou jsem si nastavovaal právě máslem (dělám to i s domácí, když si zamrazím porci, pokud zbyde). Těstoviny, pokud jsou dobře ponořené, dají se ohřát (jakmile ale část je "suchá" jsou tvrdé, nepoživatelné. Avšak, pokud to jsou šunkafleky, tam je to v pohodě. To samé masa - je potřeba zamrazit s dostatečným výpekem nebo omáčkou, jinak to bude tvrdá suchá hmota. Rizoto, pokud nezvlhne a nebude mít lusy ledu, je fajn, ale je potřeba sýr, jinak je dost suché. Knedlíky kynuté, pokud nebudou v páře, tak budou tvrdé. Celkově, pokud jsou jídla pečená, zamrazení jim tolik nevadí (až na brambory). Má teta nezamrazuje, ta vše zavařuje. Tam je však nebezpečí, že se to zkazí, ale zase to nezabere místo v mrazáku 😊
Já jsem expert na mrazeni, jsem schopna zmrazit cokoliv. 😀 ale br kaše, brambory snad jako jediný nemrazim, fakt to pak není dobrý. 🙈
@me_druhe_ja ajaj 😅
Hele tak ja pak poreferuji, jak to panu manzelovi chutnalo 😂😅
📌 pardon, jsem strasne zvedava, jak to dopadne.
Obecně k tématu: vařím obědy do krabiček pro sebe a tři děti, takže opravdu chápu optřebu úspory času. Ale přesto přílohy nemrazím. Zamrazím to vlastní jídlo, tedy maso s omáčkou. Přílohy dovařím večer, k tomu spařím zeleninu, zkompletuju do krabiček a nechám v ledničce. Naprotá většina příloh se vaří sama během pár minut. U brambor je pro mě nejlepší kompromis uvařit ve slupce a tak skladovat v lednici, pak nejdříve večer předem z nich udělat kaši nebo oloupat. Ale dělám to tak málokdy. Upřímně, mně přijde po rozmražení hnusná i rýže.
Bramborovou kasi z mrazaku nee. Neni dobra. Pokud se vam nechce vstavat rano tak mu tu prilohu udelejte vecer a nechte do rana v lednici. Manzelovi take varim jidla do prace. Bud zbyde priloha z obeda na druhy den a nebo si ji rano uvari sam (vetsinou uz sam 🤣 sikula) nebo si veme pecivo. Nema ani moc rad mrazene zahustene omacky z mrazaku. Po rozmrazeni jsou to takove cucky a musel by dlouho ohrivat v mikrovlnce. Kdyz nestiham uvarit tak se mi osvedcily jidla od Svedy.
To s temi prilohami uvarit vecer/odpoledne, to bych asi zvladla. To je dobrej napad 👍🏼
Brambory varene den predem ale chutove nic moc. Max je naskrabat den predem a dat do lednice a uvarit rano (zalit horkou vodou) budou o neco rychleji.
V mrazaku mam max prichastene nevarene kynute knedliky, nakrajeny a naporcovany na jednotlive obedy. Da se zmrazit bramborovy knedlik ale ten instatni, zmrazeny domaci mi nechutnal
@klarifuska instatni knedlik se neda jist ani nemrazeny🙂 brambory na obrani jsou podle me nejlepsi stouchane
Ne, nám to nechutná.