Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!
Náš je Vratislav, říkáme mu Vráťo, Vrátíku. Známí mají Kvída, říkají mu Kvíďo 🙂
Oliver, René, Jeremiáš, Benedikt, Vilém, Vladan, Hugo, Fabian, Florian, Kristián, Jonáš
Mame Vincenta, rikame mu Vinysku 🙂
Mně se líbí i Adrian.
@sumitra Marcus, Julius, Tobiáš, Alan
Damiána máme
Synovec je Nikolai.. 🙂
Také máme Damián(a) a pro dalšího mužského potomka máme připraveno buďto
Matouš, Celestýn, Kilián, Fabián, Šebestián, Kryšpín, Dobiáš, Zachariáš
většina jmen jsou staročeská/liturgická. Sestavuji rodokmeny a zamilovala jsem se do zajímavých jmen minulých století jsou ale i taková, která bych ani já nedala, jako třeba Teofil, Hypolit 🙂
Jinak tady máš odkud čerpat: https://www.libri.cz/OLD_WEB/databaze/jmena/rej...
Naší synáčci se pyšní jménem Vincent a Augustin
My mame Alana🙂 A jeste se mi hodne libi Benedikt, ale ten nam neladi s prijmenim.
Bruno, Maxim, Leon
My máme Emreho ;)
Damiánek!
@brendamonique Zajímavý odkaz! Bobek bych tedy nedala 😀 to jsem ani věděla, že se tak dá jmenovat, kromě králíka z klobouku 😀
vzdycky se mi libil Nathan nebo Nathaniel
My máme doma Roberta,Marina a Michaela a vnky Lukáš,Damián a David. Líbí se mi jména Markus,Oliver,Mário.
ja mam pro kluka vybrano Ian 😀 je naprosto boží 😍
Máme Oskárka ❤
@hlasimse jj 😀😅 Bobek zaujal (pobavil) i mého manžela.
Ještě, že je naše druhé kluk, doma je jímala hrůza, když jsem nadhodila Jenovéfu a Joriku 😅
My jsme uvažovali o netradičních Samuel, Eliáš, Benjamin, ale nehodily by se k ryze českému příjmení 🙂.
Holky jmena Samuel, Oliver a Tobias nejsou uz vubec netradicni 😀 spis naopak v posledni dobe 🙂 a Vitku mam kolem sebe taky dost 🙂
A jake mate prijmeni, jestli se muzu zeptat? 🙂
Budeme mít Eliáše❤ vybírali jsme z těchto netradičních jmen: Adrian, Albert, Barnabas, Benjamin, Bruno, Damian, Felix, Gabriel, Hugo, Jeremias, Jonatan, Kilian, Leander, Lucian, Nataniel, Nikolas, Oliver, Oskar, Rafael, Sebastian, Tobias, Timotej, Zacharias 😉 Doma máme 3,5letou dcerku Anabel, tak jsme chtěli ať se jméno pro brášku k ní hodí 😉
Mne se treba libi i Andrej, ale kdyz kazdy si hned predstavi Babise!!!
Známá má synovce Vavřince, což taky není úplně obvyklé jméno.
Nemame ho, ale docela se mi libi Koniáš 🤔
Známá má Borise a Zikmunda. Já chtěla Rufuse, ale toho mi zatrhli :D
My mame felixe 🙂 a kamaradka treba olivera...🙂