Názor na sdílení fotek dětí na FB, insta., sem. apod. Co si myslíte?

95newmommy2020
28. led 2020

Ahojky, tak mě tak napadlo, jaký máte postoj ke sdílení fotek miminek, dětí, soukromí na sociálních sítích ?
Mě se má za chvilku mimčo narodit. Chci se s ním pochlubit, jsem v hodně maminkovských skupinách na FB, chci ho pak dát i sem. Jen si nejsem jistá, jestli je správně ho dát třeba veřejně na svůj FB profil mimo tyhle skupiny.
Jak se k tomu stavíte a proč ? ❤️

olga_
28. led 2020

@95newmommy2020 Nikdy nikam a nedovoluji to ani příbuzným. Ctím právo svých dětí na soukromí.

95newmommy2020
autor
28. led 2020

@olga_ díky za názor, něco takového si mysli i manžel. Já to mám tak půl na půl. Na jednu stranu je nutné chránit soukromí dětí, na druhou stranu obrovská touha se pochlubit.

janinaklinku
28. led 2020

Já jsem na fb od narození svého syna dala cca 6 fotek (je mu 9 měsíců), většinou do příběhu, ať tam nejsou dlouho. Samozřejmě, že touha pochlubit se občas zvítězí, ale snažím se vybírat takové neutralni.. Jinak jsem všem zakázala šířit jeho fotky, to si může dělat sám až na to bude mít dostatečný věk..

olga_
28. led 2020

@95newmommy2020 Tak záleží, na čem vám doma záleží 🙂. Je to pro mě jedna z bezepčnostních zásad chování na internetu. To dítě bude taky jednou dospělé... Manžel má v tomto za mě pravdu.

95newmommy2020
autor
28. led 2020

@janinaklinku tak to je takový hodně rozumný kompromis. ☺️

konidana
28. led 2020

@95newmommy2020 sem moc fotky deti nedavam na fb nebo instagram už vubec ne. To spíš fakt to rajče, ale pod heslem , které dám jen někomu. Mám sice svou veřejnou fotogalerii ale adresu davam jen kamarádům a známým. Davam tam plno fotek hlavne pro rodinu a kamarady. Neni to rajce😉

saffy
28. led 2020

Fotky nesdílím a naopak, když někde jsme s kamarádkami, které děti fotí, upozorním je, že si nepřeji, aby fotky zverejňovaly na FB/IG, maximálně když je foceno z dálky. Když jsme měli profi fotografa, dala jsem si do smlouvy, že nebude fotky používat na své promo. Až se jednou bude chtít dítě někde vystavovat, může to udělat samo.

takyjedna
28. led 2020

Dam fotku sveho ditete tak trikrat do roka na fc, jenom pro skupinu nejblizsich znamych. Jinam ne. Ze nekdo dava kupu fotek svych deti sem, kde si to muze prohlédnout kdejaky uchyl, to vazne nechapu🙄

journals
28. led 2020

Tady dite zasadne nesdilim. Na svych socialnich sitich s mym jmenem klidne, ale pouze v situacich, pozicich ktere jsou dustojne dospelemu i diteti. Sdilim minimum, ale kdyz uz tak zpusobem za ktery se syn jednou nebude stydet.

te_reza
28. led 2020

Občas hodím fotku na fb. Nic dramatickýho.Prostě občas. Znám takové, co dávají každé 💩a to mi teda přijde už přes čáru

95newmommy2020
autor
28. led 2020

@takyjedna
@journals
Já jsem si právě myslela, že tohle je taky taková síť pro mamči, a je bezpečná i právě skrz to sdílení fotek. Tak to asi budu muset přehodnotit. ☺️

journals
28. led 2020

Ale nechtela bych nikdy zazit to, ze treba tady na MK narazim na fotku sveho ditete treba z narozeninove party. Ja rozhoduji kde se jeho fotka objevi a doufam, ze to tak bude i pozdeji

journals
28. led 2020

@95newmommy2020 ani omylem!!!

mirinda35
28. led 2020

Nepřeju si,aby kdokoliv dával fotky mého syna na soc.sítě,nikam

95newmommy2020
autor
28. led 2020

@te_reza pár kámošek takových mám. Je to kolikrát i 5 fotek denně, to mi taky přijde moc. 😁

sudylichozrout
28. led 2020

@95newmommy2020 Nemam zadne skcini site krome teto a nikdy by me nenapadlo sem dat fotky svych deti. Ani sebe.

kattka009
28. led 2020

@95newmommy2020 Já fb ani nemám a rodina má zákaz dávat fotky mých dětí na fb.Meho syna nesmí fotit ani ve škole při školních akcí.Beru to jako soukromí,nechapu,že má někdo milion fotek děti všude .😃

95newmommy2020
autor
28. led 2020

@journals To je jedna z věcí, ze které mám potencionalni obavu, že někdo třeba ty fotky “ukradne” a bude je sdílet, a pak je někde náhodou najdu.

sudylichozrout
28. led 2020

@kattka009 👍

sudylichozrout
28. led 2020

@95newmommy2020 Tak je nikam nedavej. Krome toho, ze vetsinu lidi fotky cizich deti absolutne nezajimaji, je to nebezpecne.

konidana
28. led 2020

@95newmommy2020 to se tady stava běžně, ze občas někdo kdo da fotku jen sem, ji pak najde někde na googlu

olga_
28. led 2020

@95newmommy2020 Tak na této síti si může účet zřídit kdokoli pod jakoukoli přezdívkou. Kdybych byla pedofil, mířím sem. Nej jsou fotky různých vyrážek na zadečku, nejlíp ještě s viditelným přirozením. Postoj přehodnoť, protože je opravdu naivní.

95newmommy2020
autor
28. led 2020

@sudylichozrout Ve mě se mixují dva protichůdné pocity. 1) Jsem nadšená prvorodička, těším se na mimi, chci se pochlubit. 2) Chci chránit jeho soukromí, je to tak správně, když se sám nemůže ještě rozhodnout.
Hledám nějaký kompromis mezi těmito pocity.

te_reza
28. led 2020

@kattka009 ani při školních akcích? Takže si za pár let řekne, že nemá žádnou školní fotku?

surikata131
28. led 2020

Můj muž je absolutně proti, Ja víceméně taky, dala jsem jen na FB po narození 1 fotku kde ani poradne nejde videt, to mi dovolil :D dala jsem to tam z důvodu aby i známí co nejsme tolik v kontaktu věděli, ze mam dítě. Na MK bych fotku nedala vubec

95newmommy2020
autor
28. led 2020

@olga_ Aha :O tak to mě ani nenapadlo. Brala jsem to jako, že to není jen tak, když při registraci to chce tel.cislo například.

julielim
28. led 2020

Na fb a instac si malou davam, sem ne 🙈 sem nedavam ani svuj oblicej, nejak nemam potrebu aby kazdej vedel ze jsem to ja a co tu pisu 😂

takyjedna
28. led 2020

@95newmommy2020 tady sdílet fotky urcite bezpečné neni. Jak muzes vedet, kdo se tady pod prezdivkou dooora dy skryva? Jenom mamci od rodin to urcite nebudou..

olga_
28. led 2020

@95newmommy2020 Tak telefon má každý ňouma. To může posloužit jedině tomu, že se ti jeden pedofil nepřihlásí pod dvěma přezdívkama - ovšem pokud nemá dva telefony. 👽

95newmommy2020
autor
28. led 2020

@takyjedna Tak to jsem si naivně myslela. Jsem si rikala, co by tu kdo jinej pohledával, když je to hlavně síť o tom si poradit ve věcech o dětech apod.