je tu nejaka maminka co ceka nebo se snazi o ctvrte mimi?
ahoj,gratuluji 🙂 .My mama deti tri 11,8,2 a snazime se od zacatku prazdnin o ctvrte.
Dvojcatka by me asi vyvedli trosku z miry.Mela bych obavi,ze se o ne nedokazu popstarat ve smyslu kojeni,vstavani k nim.....Vim,ze se to podda,zvladla to nejedna maminka 🙂
V kolikatem jsi tydnu a jak si reagovala na to,ze v brisku nemas jednoho prcka ale zrovna dva?
@lenka56501 dekuji 🙂 vezmu to od konce,jsem ve 33tt budeme mit holcicky a ta zprava o tom,ze jsou v pupiku dve byla sokujici,ale presto krasna 🙂 zadne obavy a strachy se v tu chvili nedostavily a prevladlo nadseni.V rodine u me ani u pritele zadna dvojcatka nejsou a pocali jsme je prirozenou cestou temer ihned po vysazeni antiko.Mela bych urcite take dodat,ze Leusku a Kubicka mam z predchoziho vztahu a pokud bych nepotkala soucasneho partnera jiste by se zadne treti natoz ctvrte ditko nekonalo.Obavy co se tyka zvladani domacnosti a pece o ctyri deti se dostavuji az ted a prichazi spise v takovych vlnach,treba kdyz ti nasi dva rarasci zlobi,Lea ma ADHD a nekdy jsou to opravdu vycerpavajici situace,do kterych se dostavame...a Kubicek ma od narozeni vadu ledviny a snizenou imunitu,tak pokud zrovna mame nejake narocnejsi obdobi,dostavi se i pocit strachu,jak to vse s pritelem zvladneme,ale porad verim,ze si poradime 🙂 mit oporu v partnerovi je myslim si pri takovemto poctu deti zasadni a dulezite.Musi panovat naprosta schoda ve vychove a duvera mezi rodici a detmi.Rekla bych,ze v nasem pripade je to o neco slozitejsi z duvodu nevlastniho otcovstvi a bude velmi dulezite,aby se partner stavel ke vsem nasim detem s rovnosti.Pak je tu take financni stranka veci,nemene dulezita.Kazdopadne Vam preji,at se miminko zadari,tak jak jste si prali a naplanovali a preji hodne radosti cele Vasi rodince 🙂
Take dekuji 🙂 11leteho Adamka mam take z predchoziho vztahu.Opora v partnerovi je to nejdulezitejsi.Ja ho v partnerovi mam,vypomuze i s detmi,domacimi pracemi kdyz je potreba.
Adu ma rad jako vlastniho.No,mozna ne tak uplne,prece jen neni jeho syn,ale nikdy nedel rozdily mezi jim a svymi detmi a kdyby delal,zakrocila bych,ale jsem si jista,ze se to nikdy nestane.
Ja mam take obcas pochybnosti jestli to zvladnem,hlavne po financni strance.Chudi nejsme,ale ani nezijem v luxusu.Prumerna ceska rodina.
Jirik toho moc nepotrebuje,ale starsi deti maji vyssi a vyssi pozadavky,prani,skola,vylety,krouzky,....
Vypomuzou i rodice v tom smeru,ze k narozenim,svatkum,vanocum dostanou obleceni,boty,....Prispejou i detem na letni nebo zimni skolu v prirode na kterou jezdi obe deti kazdy rok.
Mame na vesnici domek s hypotekou a na domku je porad nejaka prace.Nedej boze kdyz mame necekane vydaje jako je napr.rozbiti auta...Nekdy je to tezky,alevzdycky se to nejak zvladne.
Hlavne,ze deti jsou zdrave a doufam,ze to tak vydrzi.Ty to ve zdravi deti mam tezsi ☹
Tva dcerka ma ADHD.Co je to?
Take bych byla za dvojcatka rada,pokud bych nemela uz tri deti 🙂 Jednou jsem v porodnici zazila maminku se dvojcatky a kojila obe deti zaroven,kazdy z jednoho prsu.Bylo to pekny,tohle jsem osobne videla poprve 🙂
Budete mit jednovajecny dvojcatka,mate uz jmena vymyslene?
ahoj, taky se tak nějak od dubna snažíme o čtvrté, zatím teda nic asi, ale mně už je 40, tak se tak nějak i smiřuju, že už to nemusí vyjít. Taky mám tři děti z předchozího vztahu, 12-ti letou dceru a 8-mi letá dvojčata- páreček a to jsem otěhotněla vždy do tří měsíců, tak určitě ten věk hraje roli no. Budem si držet palce tedy, ať se zadaří 😉
@esicko Taky gratuluju a ať vše dobře dopadne!! My si teda s přítelem děláme srandu, ale děsí mě představa, že bychom při té snaze o čtvrté čekali další dvojčata, to už bych asi nedala... 😕 ale zase už ty zkušenosti mám, třeba s tím kojením zaráz 🙂 ale záhul to teda byl...jenže to si uvědomuju až teď, když jsou větší, jak jsem to všechno mohla vlastně zvládnout. Když je člověk v té situaci, tak o tom moc nepřemýšlí, zapne autopilota a prostě jede, aspoň já to tak měla. Zvládnout se dá všechno, i když je to někdy o nervy 🙂
@anansie40 dekuju,pokousime se od cervence,ale myslim,ze tento mesic to nevyjde.Nezjistuji si nijak svou ovulaci nebo plodne dny,az se zadari tak se zadari.
Ma kamaradka mela ctvrte v 39.Tak preji at se zadari i vam 🙂 .Jsou i starsi maminky nez jsi ty co cekaji nebo se o mimi pokousi.
Muzu se zeptat jak jsi to treba mela s dvojcatky pres noc?Budily se na krmeni zaroven nebo kazdy zvlast?
@lenka56501 taky děkuju a kolik je tobě? já ovulaci teda poznám nebo aspoň myslím, že poznám, ale taky to neřeším až tak, že bychom se jenom snažili v plodné dny a jinak nic 😉 prostě tak nějak přirozeně, buď to vyjde nebo ne, hroutit se z toho snad nebudu...vím, že jsou i starší maminky, ale je to asi hodně individuální, jestli je tělo ještě schopno...S dvojčátky v noci, co si pamatuju, to bylo celkem zvladatelné, spali jsme v jedné posteli, já uprostřed a noc probíhala tak, že jsem postupně obracela na jednu stranu, nakojila jednoho, ten u toho usnul a pak jsem se převrátila na stranu druhou, nakojila druhého a spali jsme dál 🙂 Přes den to bylo různé, ale třeba když jsme se vraceli z venku a oba byli už hladoví, tak jsem rychle vyndávala z kočáru a kojila naráz...jako jak si to teď vybavuju, tak se tomu tady musím smát 😀 Se ptáš, že kdyby náhodou, tak ať víš? 😀
@anansie40 v rijnu mi bude 31.Narazila jsem tu i na maminku,ktere ceka ve 40 prvni mimi.
S dvojcatky nestras 🙂 .Vzdycky me zajimalo jak to zvladaji maminky se dvojcatky.
@lenka56501 Neboj, nestraším, jenom, že opravdu to zvladatelné je a pro mě rozhodně byla výhoda, že už jsem jedno dítě měla a věděla tak nějak co a jak, myslím, že to musí být o moc náročnější pro prvomaminku, když se jí narodí dvojčátka. A jak vy to zvládáte se dvěma staršíma a malým prckem? Asi s přehledem, když jdete do dalšího? 🙂
@anansie40 tak so se tyce s vychovou bez problemu.Obcas ty dva starsi zazlobi,maji uz svou hlavu 🙂 ,ale uplne v norme.Nejmladsi,ten jeste zlobit neumi 🙂 .Starsi se o sebe uz umeji postarat i vypomuzou.
A co tyce po financni strance,tak ctvrte jeste zvladnem aby deti nijak nestradaly.
Ale kdybych mela hoooooodne penez,deti bych mela treba sedm 😀
@lenka56501 ahojky, mame diskusi nejak Snazime se o ctvrte 🙂, ale je dlouho a ted to tam vazne.
drzim Vam, holky palec, at se zadari a jen preji, at ta opora v partnerovi stale trva. ja zila s pritelem, on dva kluky ve sve peci (15 a 18let), ja dve devcata (7 a 8let) a ted mame desitimesicni a od unora sel vztah do haje, do toho jsem otehotnela (muj sen mit ctyri deti, do unora pritel chtel taky, pak ze uz nechce, ale nechal to na me (ze asi myslel, ze ho upozornim, ze nic, ale to bych byla proti sobe)) a nakonec jsem ted od nej pryc a cekam, co udelam na konci prazdnin, jestli se k nemu vratit nebo ne.
chci rict, ze ta opora uplne zmizla... jak se rika moje deti, tvoje deti jeste funguje. ale jak prijdou nase deti, je to neutahnutelne. tak jsme tak nejak dopadli my 🙂
ale z vaseho psani citim, ze ti chlapi jeste deti nemaji? to by bylo fajn. to prijmou Vase deti vsechny zaraz 🙂
jinak se nam od porodu nedarilo (mela jsem mesicky hned po sestinedeli) a musela jsem par mesicu pockat, nez jsem nasla ty skvostne dve carky (naposledy v zivote 🙂)
@lenka56501 😀 no tak s těmi dvojčaty ten počet pak narůstá geometrickou řadou 😀 Já už to asi nestihnu, ale myslím, že ty bys těch sedm ještě mohla i stihnout 😀 jo a pak ještě přistavět nějaký bungalov vedle bytu 😀
@verusky ahojky,pokud pocitam spravne,meli by jste dohromady 6 deti?To je take pekne cislo.Ted jsi prozatim se tremi svymi detmi sama a ctvrte v brisku?To je mi lito ☹ A vi,ze jsi v ocekavani?
Adekuji snad se zadari.
@anansie40 to by teda bylo zapotrebi 😀 .Mame sice rodinny domek,ale jen 3+1 a jedna mistnost se uz 2 roky pristavuje 🙂 .Mame jeste pudu 🙂.Tam je ale sileny bordel 🙂 .
V mem pripade 4 deti maximum,dvojcatka by pocet trosku navysili 🙂
@lenka56501 jestli to miminko ma prijit, tak se zadari! a ve spravny cas! ja si taky tech par mesicu pockala a aspon si toho ctvrteho mimiska o to vic vazim. ano, meli bychom deti sest, ale pokud se nevratim, mam sve ctyri. pritel to vi, on to prave cele nejak neutahl a s tehotenskymi nevolnostmi mi vycital, ci je to CHYBA (ze je mi spatne a nezvladam domacnost). ale cert to vem, jsem dnes presne mesic od nej a na malou se byl podivat jedinkrat (mozna doufa, ze k nemu v zari pujdu, holky tam maji skolu a tak).
chtela jsem jen rict, ze najednou s tou zatezi (kdy i ten chlap vi, ze musi vydelavat na takovy mancaft) doslo celkem brzy ke krizi (u nas znacne) a preju, aby to tak u Vas nebylo 🙂
ps: a byla jsem desne, DESNE nedockava na to ctvrte a trosku jsem se bala, aby prislo... no mazec emoci... ted se tomu usmivam, ale dost jsem na to byla (potajmu) zamerena... clovek by rekl, ze ctvrte a bude to skoro jedno a kdepaaak... 🙂
@verusky ahoj, no situace zrovna ne snadná pro tebe, rozhodnout se, co je lepší, jestli mít klid za cenu toho, že budu sama nebo něco zkousnout a toho chlapa radši mít, to je na zvážení každého, kde má ty své limity. Ono je to někdy problém i v "celistvé" rodině, natož pak v těch stmelovaných. Můj přítel je tedy mladší než já a své vlastní děti nemá a k nám přistoupil do rozjetého vlaku se třemi dětmi, takže jsem dost vděčná za to, jak je přijal. Já osobně bych asi měla problém s přijetím partnerových dětí, kdybychom měli žít pokupě, takže klobouk dolů před tebou, že jsi do toho šla. Ale ta podpora hlavně psychická, citová musí být, jinak to cenu asi nemá. Asi je toho na vás, na každého moc a každý ten stres zvládá jinak, on to asi nedává, tak nemůže vytvořit oporu ještě tobě. Přeju, ať se vám to urovná a opora ses opět objeví!
@lenka56501 to se máte, tolik prostoru, tak než se to případně narodí, to určitě stihnete i tu půdu uklidit 😀 Tak u mě tedy ty 4 děti taky maximum a to jsem si nikdy nemyslela, že ještě o nějakém dítěti budu vůbec někdy přemýšlet. No ale objevil se chlap, že... 😀
@anansie40 chlap je dulezity.S nimi je to tezky,ale bez nich jeste horsi 🙂
Napisi vam devcate zitra,jdu se koukat na Kriminalku Andel.Sice jsem videla uz kazdy dil,ale porad me bavi,jeden z mala serialu.Tak pekny vecer
@anansie40 dekuju 🙂 spis to vypada, ze se v zari nevratim, ale za rok bych tam zpatky klidne sla (ja se bojim sestinedeli, minule jsem probrecela a on to nechapal a spis jsme se jeste i chytli). no take jsem nevedela, jake je prijmout jeho deti, ale cele to koncilo tim, ze on je zacal chranit... vyvysil deti nade me. a ho moje pocity obecne nezajimaji, on je zivnostnik, porad maka a maka a kdyz prijde domu, chce mit uz klid a hlavne nic neresit. spatna volba. ale neco bylo fajn.
drzim palce, at se zadari! a ze je bezdetny, je SUPEEEER.
@lenka56501 Jé, to je hezká diskuze 🙂. Já myslím, že maminek, co by chtěly ještě čtvrté, je tu spousta 🙂.
No a nestrašte mě s dvojčátkama, my máme hrozně malé rozestupy, dvojky by byly asi můj konec 😀.
@verusky a komunikujete spolu teď nějak? Ty spíš nemáš chuť se k němu už vracet? Tak asi ti je teď líp v klidu bez zbytečných výčitek. Já ještě těhotná nejsem (jestli ještě tedy vůbec budu - taky si tak říkám, že naposledy v životě 🙂 ) a docela se právě bojím těch nevolností a jak při tom budu zvládat ten zbytek "mancaftu" jak jsi pěkně napsala 🙂 Protože u těch předchozích těhotenstvích mi taky bylo špatně. A ještě pořád máš nevolnosti, když už jsi 16tt?
@lenka56501 no tak nějak se to říká a je to asi fakt, tak pěkný večer při sledování kriminálky a zítra zase ahoj 🙂
@orchidis tak to si říkám taky s těma dvojkama 😀 Zrovna dneska jsme viděli zvláštní kočárek, teda možná, že je to běžné, ale já to ještě neviděla: byla to konstrukce dvojčecího kočáru, akorát měli jednu boudičku miminkovskou otočenou proti směru jízdy a druhou vedle udělanou jako sporťák s větším dítkem po směru jízdy, tak jsme se s přítelem oba za tím kočárem otočili a ubezpečili se, že tohle nejsou dvojčata 😀
@verusky děkuji, uvidíme, ono ta bezdětnost taky není žádnou zárukou štěstí, protože zase nevím, co by s ním mohlo udělat případné narození případného vlastního potomka, to na něj taky může udeřit ta tíha zodpovědnosti 😒 A zase u vás si myslím, že ty jeho děti taky nemusí být jádrem problému. A u vás nepomůže o těch pocitech mluvit? že bys ho připravila, že možná šestinedělí zase probrečíš, že s tím má počítat a nebyl z toho nervní? Tak ono i se špatnou volbou se dá nějak pracovat, ale ten tvůj má asi problém přijmout ty ženské projevy, jak tě tak čtu a ty teď určitě potřebuješ právě to pochopení a sdílení pocitů ☹ Někdy nezbývá, než si to pochopení dát sama sobě.
ahojky ....ja mam uz tri deti - holky skoro 18let, 3roky a nejmladsi 15mes 🙂 takze ted bude cislo 4 ...ale beru to jako ze budou 3 deti ...nejstarsi uz nepocitam mezi deti 😀 - my se ani nejak nestazili a situace se opet opakovala kdyz byl nejmladsi rok 😀 proste celou dobu nic nic nic pak padne rok a sup je tam 😀 tak to bylo i minule ..s treti dcerkou jsem otehotnela, kdyz byl starsi rok 😀 ale tohle uz je posledni ...clovek uz neni nejmladsi i kdyz se na to necitim a nevypadam tak preci jen 😀 necham rozeni mladsi generaci 🙂 preji pokud se snazite at je mimi co nejdrive !
@anansie40 no to jo ..trpim s maminami co rodi dlouho a bolestive :-/ ...ja si vzdy do porodnice dosla po svych jako by nic a za chvili to bylo venku...no ted naposledy teda masakr 😀 ja ranko dobihala vlak, v Praze dopravni problemy takze jsem fakt spechala na kontrolu abych tam byla vcas 😀 nejaky behani ,utz atd ...no a kdyz jsem se dostala do poradny na kontrolu tak jsem se dozvedela ze uz rodim 😀 ze jsem na 7cm at si jdu na sal a me nic ! nebylo ja chtela jit domu mno a za chvili asi za 45min mala na svete 😀 tak jsem zvedava zda ted vubec stihnu dojet 😀 kdyz se me ty casy zkracuji 😀 - zda je vse o.k. se dozvim pristi patek 😀 diky moc !
Ahoj,mam dve deti 5 a 8 a ted cekam dvojcatka 🙂