Dobry den, rada bych se zeptala. Z obchodu jsem si prinesla, nejspise v mouce, takove ty male hnede brouky(nevim jak se jim rika) a za zadnou se jich nejde zbavit. Myslim ze jsem nekde cetla o nejakych paskach co se nalepi do linky, ale nejsem si jista nazvem, poradite nekdo? Nebo mate nejaky jiny prostredek, recept jak se jich zbavit? Dekuji
To budou moucni moli. Takove lepky koupit v drogerce. Jinak se pouziva naftalyn, ale ten pachne
Heled pokud nezahubiš odkud lezou a v čem jsou, lepky nepomůžou. A kolikrát vím, že ani nefungují. Popř pochytí pár jedinců.. Jsou schopní klást tuším az300vajicek denně, abych ale nekecala. Je to na netu a lezou do všeho. Mouka, ořechy, sušené ovoce, čokoláda.. cokoliv. Já vyházela takřka celou spajzku. Prostě vše rozdělané, mouky i zadělane. Nemilosrdně asi 4bedny věci 😢Měli jsme je i ve špatně zadělaných okurkách. Od tchyně. Všude. Lezlo to po stropě. A zdálo se mi o tom ještě snad měsíc. Nesnáším tuto havěť 😤😨 hledej , uklízej vyhazuj. Ať se zadaří. Jo jednou jsem je donesla i v těstovinách z obchodu. Jak je u Adrian ohnutý nahoře ten obal, tak byli pod tím 😱
@veronikaveronikaveronika ja uz prave vyhazela a zase se objevily tak musim znova.. 😔Prave ja dotahla nejspis v mouce😔tak uvidime no, dekuju za radu
@terka555 nemáš zač, hledej fakt všude. Jsou to svině zákeřný. Já měla takové ty plastové dózy z IKEI a oni byli narvanych pod víčkem v takovém záhybu takže jsem vše změnila. Koupila skleněné kam se fakt nedostanou a tukam je klid. Jinak to byl taky boj asi 2x nebo3x za sebou 😲Doufám, že si to teď nezakriknu 😭
@veronikaveronikaveronika no je to des doufam ze budou brzo pryc.. Byl klid a najednou zase odnekud vylezly a to jsem likvidovala celej spajz, tak musim zase😐😡urcite drzim palce at se nevrateji👍
@kejt29 ty musky hnizdi rady v hline , tak pressdit kytky , koupit kvalitni hlinu a tu dat na chvili do trouby at se pripadne zlikviduji teplem vajicka (tip od prababicky) a dat do zavarovacky vodu s octem , zadelat potr.folii poradne napnout a udelat dirky aby tam ty mrchy mohly projit.. ven uz nevylezou .. a dat na misto kde se nejvic vyskytuji....
@terka555 tem brouckam vyhazet vse, pokud mas i nejake folie ve spajzu vse vyhodit, uterky-chnapky atd. vyprat , jidlo povyhazovat ze spajz, nadoby do mycky, vytritvse savem a vystikat biolitem na tyto mrsky jinak se jich nezbavis ...
Jmenujou se cervotoc spizni a fakt je nenavidim. Uz jsem je nasla i v susene levanduli. Taky jsem vyhazela hodne jidla, maji radi vsechno, koreni, caje (v tech jsem je asi privezli), strouhanku, susene rajcata.... Cekam, kde zase vylezou a to jsme se uz mezitim stehovali.
@janapetrvalska kytek mame jen par a vsechny v nove hline. Bydlime cerstve na baraku a v sezone to tu lita ze zahrad okolo, je tu zahradkarska kolonie, takze hromady ovocnych stromu 🙄 sklenku s octem jsem mela az do podzimu a funguje. Ale nepochyta se vsechno ☹️
@terka555 Ty lepítka nachytají jen pár brouků, ale jejich larvy už budeš mít všude. Všechno vyházej, umyj šuplíky/skříňky, nakup si na všechny potraviny zavírací sklenice a do nich ti nevlezou. Jinak se toho asi nezbavíš :-/ A bacha, ty larvy můžou být i zakuklené na stropě. Zkontroluj všechno 😉 Hodně štěstí při likvidaci.
@terka555 taky jsem s nimi bojovala, pořád se mi vraceli a nakonec jsem ty potvory našla mezi drogerií. Pochutnávali si na koupelnové soli. Takže já pořád řešila kde v té kuchyni jsou a oni měli rej ve skříňce s drogerií. Takže doporučuji prohlédnout i prostory s drogérii.
@barborka09 ty jo to jsou mrchy, to by mě nenapadlo 😲
@terka555 nazev take nevim ale maji je snad v kazde drogerce takze tam urcite vedet budou 🙂