3měsíční miminko vypije 180 ml a furt mu je málo. Co dělat?

jolanda147
6. zář 2019

Ahoj chci se zeptat co dělat když 3 měsíční miminko vypije 180ml UM (nutrion) a furt mu to nestačí pořád pláče zkoušela jsem dávat min a stejně, tak bych řekla že mu to nestačí ale myslím si že 180ml je už hodně a nejsem si jistá jestli mu mám zkusit dát vic...

hanulkaha
6. zář 2019

A jsi si jista, ze pláče hlady? Take mam 3(teda skoro uz 4) mesicniho prcka na UM, ktery mi vypije na jeden zatah 180ml a potom odpadne a chrni 😁
Nemuzou ho trapit prdiky?

makronka222
6. zář 2019

Jiny um, kdyz po tomhle je porad tak hladovej. U nas byl stejny problem.

gruyerre
6. zář 2019

@jolanda147 tak mu dej víc, každý dítě neni tabulkový.

pe_tu_ss_ka
6. zář 2019

@jolanda147 taky bych zkusila jiné UM.. Malý je tedy kojeny, a teď už i a příkrmy, ale před spaním dostává jednu láhev UM (dáváme Kendamil, koukni na složení a porovnej, pro mě nejlepší mléko).

lolam10
6. zář 2019

Vsechny um maji stejnou energetickou hodnotu takze podle me zmena um moc neresi.ja bych dala vic mleka.kdybyste kojila netusite kolik vypije a nechate pit do zasyceni a spokojenosti...a to bych presne udelala s um...

denca033
6. zář 2019

@jolanda147 Zkusit jiné UM a trochu čaje k tomu. Může plakat i žížní přece jen z UM se nenapije

zrzeckas
6. zář 2019

Me maly v tomto veku uz pil 180 - 200ml (spis 200ml) UM se dvema lzicemi krupice..... Ani dr v tom nevidela problem

zrzeckas
6. zář 2019

A je fakt, jak tu bylo receno... Po mleku se napil

zelenaesmolda
6. zář 2019

Jsi si jista,ze place od hladu?moje 16m dcera vypije 240ml a staci ji to a to je zrout,sni na co prijde a kdyby mela malo tak bude po vypiti plakat.Neumim si predstavit,ze 3m mimino vypije 180ml mlika...

makronka222
6. zář 2019

@lolam10 at maji hodnotu jakou chteji, zmenou UM u nas uz behem prvniho nakrmeni s Kendamil byl rozdil. Dite vydrzelo o hodinu dele bez jidla a vypilo pak i min ml, protoze ji to stacilo. Nekrmila se po 2,5h s Nutrilonem, ale po 3,5-4h tak jak to ma byt... taky chutove Kendamil jiny, kremovejsi a viditelne hutnejsi. Nevim jaky zkusenosti mas ty. Energeticka hodnota nezarucuje stejnou konzistenci UM
Je tu mraky diskuzi o tom, jak deti po zmene UM byli treba spokojenejsi. Asi kojite, tak se necpete do tematu s UM, kdyz tomu nerozumite

kamik1983
6. zář 2019

@jolanda147 Ja to mela u predchozich deti stejne, porad mely malo. U tretiho jsem chtela uplne jine mleko nez Bebu a Nutrilon, ktere vsichni propagovali a me deti po nem rvaly a mely boleni briska a nasla jsen znacku Kendamil. Snad jako jediny je z plnotučného mléka a neni v nem přidan palmovy tuk.Dceri je skoro 6 mesicu a staci ji 150 ml. V 5ti mesicich mela na kontrole 68,5cm a 7kg. Vubec ji nebolelo bricho, pohoda. Jde o to vyzkouset jine mleko., ale moc to nestridat. Jinak predchozi dve deti byly u mleka urvane a az ve trech letech dcery se zjistila ABKM a u syna tehdy lekarka z gastroporadny poradila at take mleku, soju vysadime a bylo po ekzemu. Muze to byt nahoda, ale kdyz vezmu, ze mam spokojene ditko, spi v noci od 8mi do 8mi a i kdyz se zda Kendamil drahy, tak vzhledem k tomu, ze ditku staci mensi davka, tak je vlastne levny🙂 ha koukam i predchozi prispevek byl s timto mlekem. U nas u pediatra jsme jedini kdo ho pouziva.

pajinka333
6. zář 2019

Kdysi jsem řešila to samé ale už si nepamatuju kolik malá měla měsíců. Na svůj věk vypila docela dost mlíka ale u toho taky nějakou dobu zůstala a nepotřebovala přidávat a pak se krásně srovnala "do tabulek" nebo jak bych to řekla. Když cítíš že má hlad tak dej více mléka nehledala bych v tom problém každé miminko je jiné a pokud teď má spurt tak prostě toho mlíčka víc potřebuje tak dopřej ono se to zase srovná. A když to nepomůže zkus vyměnit značku. Já dávala Hipp combiotik je probioticky. Držím palce ☺️

kamik1983
6. zář 2019

@jolanda147 Nechci propagovat určitou značku, mám děti 8 let, 5,5 let a 5,5 měsíců a mám vyzkoušen Kendamil, Nutrilon ublinkávací, Nutrilon na bolavé břicho a Nutrilon HA a Bebu. Samozřejmě na každém dítku něco. Kendamil se pišní tím, že má plnotučné mléko bez palmového oleje, ostatní výrobci, aby ušetřili tak mají nízkotučné nebo odstředěné mléko s palmovým olejem + další oleje. Každému dítku vyhovuje něco jiného, jiná značka. Možná bych zkusila jinou značku. Některé děti by pořád pily až se poblinkají. Já třeba teď dávám 180 ml po 12 ti hodinách spánku a ostatní dávky jen 150. Vím, že jsem nedávno koukala na krabici Kendamilu a říkala si, juj už jsem měla zvýšit dávno dávku, ale Kristl tato dávka co má stačí, dokonce roste víc než předchozí děti a nosí velikost jakou měla její ségra v roce. No jak jsem se dívala na tu krabici, tak jsem si vzpomněla, že syn 5,5 roku byl na Nutrilonu a právě, že mu nestačilo doporučené dávkování, tak měl vždy víc. Nebyl tlustý
, hezky rostl, ale pediatričce vadilo, že má dávky pro starší dítě a že pil ve třech měsících 180, že v tabulce je 150, no tak jsem se zastyděla a dávala mu jeho obvyklou dávku a lékařce lhala, že pije tabulkovou. Jinak, protože mám děti narozeny září, listopad, březen, tak předchozím jsem nedávala nai šťávy, ani čaje, měly je až poté co začaly příkrmy. Nejmladší zažila ta vedra a tak jsem ji dala i čaje. Nyní u ní vidím, že když je přetažená a nemůže usnout a brečí, tak ji dám trošku cucnout z lahvičky čaje a chrní. Je to jen moje zkušenost, tím nechci psát, že jen můj názor je správný, nám to prostě tak vyhovuje. PO těch 3 dětechj jsem zažila dost názorů, moralizování, že jsem si přišla jako neschopná matka, že se jí nevytvořilo dítko, že nekojí, přednášky, že dávám jednorázové plenky, že dítě vozím v kočárku a nešátkuji a mnoho dalšího, takže si jedu po svém 🙂

amazonkajanik
6. zář 2019

Taky jsme přešli na Kendamil a i když by měl malej pít už 150,dávám mu přes den 90 a na večer a ráno 120. Vydrží celou noc a přes den,když si řekne,dám mu něco navíc (pořád je tam rezerva 60) a nebo prso. Něco na zabavení se mi ještě dělá 😁
Před tím jsme měli Hipp, hrozně ho zvracel,když jsem ho zkusila dát hustší,nemohl se vykadit. Kendamil u nás vyhrál jak kvalitou,tak i cenou (Hipp 500g/330Kč Kendamil 900g/389Kč)

kamik1983
6. zář 2019

@amazonkajanik já dávám i jeho kaše, škoda, že moc nejsou v akci, ale malá je má ráda jen v lahvi🙂

pe_tu_ss_ka
6. zář 2019

@kamik1983 teď do 9.9. platí slevový kód "andula15" na nákup tady https://www.healthfactory.cz/ tak mrkni 🙂 jinak mléko a kaše jsou super 👌 malý má kaše k snídani a jedno mlíčko před spaním.. A teda mám co dělat, abyxh na to mléko sama nechodila, je strašně dobré a vůbec mi nesmrdi, jako ty běžné značky UM..

kamik1983
6. zář 2019

aha, díky. já kupuji přes DR. Max, objednám do lékárny a neplatím poštovné, před měsícem v lékárně.cz měli akci na kaše - 4 ks v balení no a přes mall, tý jo, poté by mi mléko vyšlo na 322 Kč, to je hodně dobrá akce. Moc děkuji.
Koukám, že se ještě občas vyplatí jít na diskuze 😀, již jsem po předchozích zkušenostech nechtěla, spíše mi šlo o prodej oblečení, které se mi stejně nepodařilo prodat😢 a teď alespoň slevička a pěkná na mlíčka. JO Kendamil nesmrdí. Také se mi líbí, že nemá masové reklamy, žer je nejlepší

kamik1983
6. zář 2019

že je nejlepší jako to mají jiné značky

pe_tu_ss_ka
6. zář 2019

@kamik1983 jojo na mall také objednáváme, teď asi i týden zpátky měli akci i na Alze a tam to taky vyšlo asi za 320 korun za 900g pixlu mléka 🙂 Přesně, nešíří se nikde v TV, teď úplně vidím reklamu na Sunar.. 😀 Není zač, narazila jsem na ní u jedné paní na instagramu.. 🙂

kamik1983
6. zář 2019

@pe_tu_ss_ka a prosím tě, do kdy je ta slevička? Mám dnes vyzvednout jednu krabici 1 Kendamilu a jednu dvojkového v Dr. Maxu a než koupím zase 6 kusů dvojkového, tak bych ho pro jistotu vyzkoušela, takže cca nákup vidím tak za 10 dní... Myslíš si, že ještě bude? Jako já si užila hned v porodnici, tam vždy jede jedno mléko a jdeš s porodnice a hned ti řeknou, musíš dávat jen tu značku, kterou dostal(a) v porodnici, takže jedno dítě bylo na Nutrilonu a druhá porodnice jen propagovala Bebu. Přijdeš k pediatrovi a celá čekárna obrovské plakáty reklam na mléko. No a matko vyber si...

kamik1983
6. zář 2019

P.S. po naší diskuzi s Petusskou bych nechtěla šířit, že je Kendamil je nejlepší a kdo dává něco jiného je zabiják dětí, pro nás je super, kdo chce, ať ho vyzkouší, ale nikomu nic nevnucuji. V porodnici jsem si zažila od jedné 30 ti leté maminky, prvorodičky spostu rad, protože ona měla všechny kurzy zvládnuté, já ne. Podle ní jsem byla stará - 36 let u třetího dítěte, nic jsem nevěděla, dítě nakojit nedokázala ( mléko se mi neudělalo ani u jednoho dítka a to jsem měla laktační poradkyni atd...), out bylo být jen s manželem u porodu, ona měla kamarádku, matku a manžela a spoustu jiných rad jsem se od ní dozvěděla. Neříkám, že vím vše, stále dělám chyby a učím se nové věci, ale je hodně znát, když má člověk první dítě - pokusného králíčka a třetí...

veronika8808
6. zář 2019

Ahoj.Moje dcera byla též na UM . Ze začátku měla Nutrilon a pořád mi po něm řvala. Pak jsem zkusila koupit klasický Sunar a byla spokojená

amazonkajanik
6. zář 2019

@kamik1983 jo,my měli v porodnici Hipp. Ségra měla kluka císařem a když jí ho přinesli,tak jí řekli,že ho taky dostal,aniž by se zeptali,zda s tím souhlasí. Tak jim "vynadala " a že chce pro kluka Nutrilon,jelikož vyhovoval i dcerce a bylo to.
A takové ty našrocené prvorodicky mají doktoři hrozně rádi 😂 mám 7 neteří,2 synovce a stejně je toho spousta,co nevím a hlavně,každé dítě je jiné

pe_tu_ss_ka
6. zář 2019

@kamik1983 tuším, že tam psala, že snad do 9.9. ☺️ Ale věřím, že snad se ještě nějaká akce objeví 😀
Přesně, ať kazda zkusí, také nehlasam, že jen tato značka je top.. Některé "knihovnice" jsou fakt vtipný 🙊

kamik1983
6. zář 2019

@veronika8808 jo jo jde o to to vyzkoušet. Já třeba sunar neuznávám, ale zapomněla jsem ho zmínit, že také máme vyzkoušený. Dcera, dnes 8 let, byla na Nutrilonu anti colic a stále řev, poté jsme dali sunar, protože byl momentální výpadek Nutrilonu. najednou byla v klidu a spala a nebrečela. Jenže jsme se zmínili lékařce a ona, Sunar ani náhodou, bude obézní. Tehdy jsme tomu věřili a dali opět nutrilon na doporučení lékařky a zase dcera řev. Dnes bych si za to dala facku,a le u toho prvního prostě člověk tolik nevěří na instinkty....

kamik1983
6. zář 2019

@amazonkajanik já taky, třeba až u třetího jsem nikdy neslyšela o Kiss syndromu a třetí ho měla, vůbec neotočila hlavu na jednu stranu. Úplně mě vytáčelo, vždyť už musíte vše znát, vždyť jste zasloužilá matka. Zasloužilá matka nejsem, že jsem vyprdla 3 děti, to budu až budou dospělí a nhěco z nich bude...

kamik1983
6. zář 2019

@pe_tu_ss_ka aha, tak to abych pospíšila... Paradox byl, když zjistila, že ji můj manžel učil na základce, prý jejich idol a najednou má tři děti a kriticky mě měřila, zda si jako vybral dobře 😀, Taky jsem před osmi lety měla předporodní kurz a jak kojit, no realita byla úplně jiná. Dnes bych ji ráda potkala a zeptala se ji, jak se jí to vyplnilo...

pe_tu_ss_ka
6. zář 2019

@kamik1983 hustý, některé jsou tedy slušný exempláře 😂😂 Já bych taky nakoupila do zásoby, ale zatím tu máme asi 3 celé pixly mléka a asi 6 zavřených kaší a asi 4 různé příchutě otevřené, jak mu to ráno střídám.. A s tím, že to má opravdu jen na noc, tak nechci dělat zbytečné zásoby 😂 ale nějakou kaši asi ještě objednám.. Ty mizí rychlostí blesku, jakej to je Otesánek 🙈

kamik1983
6. zář 2019

@pe_tu_ss_ka ono když to vezmeš, tak jsou malinké, přemýšlím, že až dodělám kaše, zda nezkusím koupit jen nemléčné jiné značky a dát ji do Kendamilu v rámci šetření🙂 Teď jsem teda zkusila i koupit kozí kaši, aby malá vyzkoušela co nejvíc chutí. Ještě jsem ji kaši kozí nedala, trochu se bojím, abych ji nerozhodila, když je tak spokojené mimčo

pe_tu_ss_ka
6. zář 2019

@kamik1983 jsou no, malý má jednu krabičku na 2-3x.. Ale zase si říkám, že jen co se naučí pořádně kousat, tak ovesnou a bude dostávat jako máme my (jen z ovesných vloček), ale třeba ta rýžová, tam si myslím, že nejjednodušší je rozvarit opravdu rýží na kaši, ale právě nejde rozvarit v TOM UM, protože by to ztratilo ty živiny si myslím... Takže zatím zkousavam, že ještě chvíli bude mít kupované krabičkové 😀