Tříměsíční miminko nezvedá hlavičku. Máte zkušenost?

grefite
11. dub 2023

Ahoj všem,
za 9 dní budou mému synovi tři měsíce. Bohužel dodnes nezvedá hlavičku. První měsíc jsem dávala na bříško, druhý měsíc jsem motivovala hračkami, přidržovala zadeček, držela mu lokty v rovině a před čtrnácti dny začala chodit na Vojtovku a zítra jdeme na osteodynamiku. Ale i přesto jsem z toho smutná...snažím se, ale mám strach, zda se něco neděje. Neměla jste některá podobný problém? A jaký byl následný vývoj vašeho děťátka?
Děkuji moc 🙏

1pomnenka
11. dub 2023

U nás to bylo trošku jinak, preferoval pouze jednu stranu. 3/4 roku vojtovka, v roce se postavil a šel. Chodil bez pádů, jako kdyby už měl chůzi dlouho natrénovanou. Vojtovka je zázrak.

utrikocku
11. dub 2023

@grefite určitě bych řešila s pediatrickou. Chtěla bych testy na SMA

pe_tu_ss_ka
11. dub 2023

@utrikocku ty už se přeci od ledna dělají automaticky u testu z patičky, nebo ne? Ale také mě to napadlo..

pampeliska1313
11. dub 2023

Syn skoro v pěti měsících nedržel hlavu v trakcnim testu u doktorky, šel hrozne do zaklonu a tím se držel. Má doteď vojtovku (ale ten dril byl vlastně “jen” do lezení) a chodit začal lehce po 18m? Vlastně měl “jen” slabý břicho.🙂

zmrzlinka
11. dub 2023

Nečeka miminko kontrola ve třech měsících?Probrala bych to s pediatrem.

grefite
autor
11. dub 2023

@zmrzlinka ta nás poslala na Vojtovku, jen bych chtěla slyšet podobné příběhy a jak se to dál vyvíjelo během dalších měsíců

grefite
autor
11. dub 2023

@utrikocku ta nás poslala na Vojtovku, jen bych chtěla slyšet podobné příběhy a jak se to dál vyvíjelo během dalších měsíců

grefite
autor
11. dub 2023

@1pomnenka 🙏

grefite
autor
11. dub 2023

@utrikocku testy dělali již v porodnici, vše je v pořádku.

daasqua
11. dub 2023

U nás dcera později zvedala hlavičku, protože ji měla velkou a těžkou a zbytek tělíčka měla hubený. Pak si posílila ty správné svaly a byla ve všem napřed, brzy na 4, chodila od 10,5m, hrubá motorika super. Na Vojtovku jsme taky chvíli chodili, asi měsíc.

utrikocku
11. dub 2023

@grefite super, to je dobře, že uz to zavedli. Navštívila bych dobrého dětského fyzioterapeuta

grefite
autor
11. dub 2023

@utrikocku chodíme 😊

avital
12. dub 2023

@grefite všechny moje děti maj slabší břicho a všechny na břiše ječely a past nechtěly. Až po těch třech měsících se začaly snažit a rovnou se i otáčet ze zad na břicho. Nebo se ani nehne? Vůbec nezvedne?

grefite
autor
13. dub 2023

@avital na podložce vůbec, na míči trochu