Ahoj všem,
za 9 dní budou mému synovi tři měsíce. Bohužel dodnes nezvedá hlavičku. První měsíc jsem dávala na bříško, druhý měsíc jsem motivovala hračkami, přidržovala zadeček, držela mu lokty v rovině a před čtrnácti dny začala chodit na Vojtovku a zítra jdeme na osteodynamiku. Ale i přesto jsem z toho smutná...snažím se, ale mám strach, zda se něco neděje. Neměla jste některá podobný problém? A jaký byl následný vývoj vašeho děťátka?
Děkuji moc 🙏
@utrikocku ty už se přeci od ledna dělají automaticky u testu z patičky, nebo ne? Ale také mě to napadlo..
Syn skoro v pěti měsících nedržel hlavu v trakcnim testu u doktorky, šel hrozne do zaklonu a tím se držel. Má doteď vojtovku (ale ten dril byl vlastně “jen” do lezení) a chodit začal lehce po 18m? Vlastně měl “jen” slabý břicho.🙂
Nečeka miminko kontrola ve třech měsících?Probrala bych to s pediatrem.
U nás dcera později zvedala hlavičku, protože ji měla velkou a těžkou a zbytek tělíčka měla hubený. Pak si posílila ty správné svaly a byla ve všem napřed, brzy na 4, chodila od 10,5m, hrubá motorika super. Na Vojtovku jsme taky chvíli chodili, asi měsíc.
U nás to bylo trošku jinak, preferoval pouze jednu stranu. 3/4 roku vojtovka, v roce se postavil a šel. Chodil bez pádů, jako kdyby už měl chůzi dlouho natrénovanou. Vojtovka je zázrak.