milé maminky, šly byste v dnešní době do třetího miminka? Ano nebo ne? 🙂
@misahu To ti preci nikdo neodpovi,to musis vedetet ty sama. Tezko ostatni vedi,jak ste zajisteni financne, jaky mate s mm vztah...jasne,ze to neni jen o penezich, pokud vylozene nedrete bidu s nouzi,tak treti dite uzivite 😉 ale tohle bys mela probrat s manzou 😉
Jsou rodiny co maji 3 a vice deti a maji se dobre,takze pokud se na to citete a finacne to zvladnete,ptoc ne?
Souhlas s mamkamarketa A hlavně člověk to musí uvnitř cítit,jestli třetí má otevřenou cestu,či určo ne
Myslím, že "dnešní doba" s tím nemá co dělat, vždycky bude těžší uživit tři děti než dvě, ale děti získají zase něco jiného než materiální statky 🙂. Pokud jste přiměřeně zajištění a třetí dítě chcete, tak není nad čím váhat...
Pokud do toho chcete s manžou jít, tak proč ne 🙂 , přeci není nic hezčího, jen mějte na paměti, že malé děti stojí méně než ty větší, a promyslet i dobu až půjdou do školy (oblečení, obuv, kroužky, škola). Je pravda, že pokud uživíte 2, tak 3 už není takový rozdíl. Ale třeba kvalitní botičky pro 3 už je celkem zápřah na peněženku. Musíte vědět, zda jste na tyto "vícenáklady" připravení a pokud ano, šla bych do toho 😉 . A pokud nad tím uvažuje i manžel, tak asi není opravdu nad čím váhat 😵
my třetí dítě chceme-časem ale zatím to je jen v plánu a uvidíme podle toho jak na tom budeme finančně, zda to zvládneme. Ted platíme kljukům stavební spoření tak časem uvidíme zda je reálné platit stavební spoření 3 dětem, zda zvládneme poslat třeba 3 děti na tábor, kluci jsou blízko sebe takže třeba na střední budou oba zároven a třeba 2x lyžák je dost drahé takže uvidíme, fakt záleží na naší finanční situaci jká bude
no já myslim že nynější skvělá finanční situace do budoucna stejně záruka není.Nikdy nevíš...
@misahu jo, šla jsem do něj. Vždycky jsem chtěla třetí dítě. Mám asi víc racionálních důvodu proč ne než proč jo, ale aktuálně to třetí dítě čekám a strašně se na něj těším. Jen teda vím, že pro mě je určitě lepší trochu větší odstup. Kluky mám skoro 3 roky od sebe, a to bylo boží. Na kazdyho bylo dost času a zároveň jsou teď kámoši. Holčička bude po 8 letech od prostředního takovej trochu jedináček. Každopádně kamarádka má 3 syny pokaždé po necelých 2 letech a to je teda na mě děsnej masakr. Věčně se někde rvou v jednom chumlu. Neříkám že je dobré jedno nebo druhé, spíš si to zkuste představit, možná by vám taky vyhovovalo si ty dve trochu vypiplat, a pak jít do třetího. Samozřejmě neznám okolnosti, vek, zázemí atd. Dobu bych neřešila, to neovlivnite. Možná bude líp, možná hůř. Držím palec ať se rozhodnete k vaší spokojenosti.
Já jo, ale určitě ne s tak malými dětmi, to je sebevražda :D já mám tři v průběhu 7 let a je to tak tak, mít doma tříleté a roční, tak mám třetí spíš tak v dlouhodobém plánu, asi bych to řešila třeba za rok- dva nejdřív a podle aktuální situace no.
Osobně bych do třetího dítěte nesla ani náhodou. Mám dvě ruce. Dvě děti. Jsme dva rodiče, dvě děti. Za mě je to akorát a úplně stačí.
@pettypet já myslím že už to paní asi za těch 11let rozsekla 🙂.
Sla, kdyz vidim, jaka to je radost. Jasne, jsou blby dny, horsi dny, krize a rvani, ale obecne jsou ty deti takovy stesti pro me, ze bych dalsi urcite zvladla a privitala. Manzela uz ale asi neprekecam 😁
Nesla. stačí jedno :D
Haha, no jo. Kdo tady odpoví na 11 let starou diskusi 😀 Taky jsem se ale nachytala, než jsem četla tvůj příspěvek 🙂
@novamamina
@misahu my jsme se rozhodli ze ne. Tři děti by znamenalo ,zajistit větší bydlení, vetší auto. Ty dovolený v pěti už jsou taky naročnější (rezervovat pokoj pro 5). A zrovna nejsem ten typ ze bych se chtela vic omezit. Dvě nam vyhovuji a uz ted ty naklady jsou samozrejme narocnejsi. A podle me to neni jedno jestli jsou 2 nebo 3. Protoze vzdy jsou to penize navic.
Ne 🙂
To by me zajimalo, co bylo na roce 2011 spatnyho, ze "v dnesni dobe" 😀
@rotkapchen jooo, já taky už takhle odepisovala na starou diskuzi 😁
@barumrallyebum a mě by zajímalo jak to dopadlo. Jak se zakladatelka rozhodla
My třetí určitě, ale cítíme to oba dva, že nejsme se dvěma úplní.
Nešla bych do třetího, ale nemá to nic společného s "dnešní dobou". Dvě děti stačí. Ale to za vás nikdo nerozhodně.
@barumrallyebum nebyla zrovna finanční krize?
@darkwitch jo vidis, ale i tak oproti dnesku to byl cajicek ☹
@barumrallyebum V roce 2010 velká ekonomická krize. Vysoká nezaměstnanost, kauza “utahovani opasku” byly poplatky za pobyt v nemocnici, 30 Kč za ambulanci. Rusily se nějaké dávky a příspěvky. Nemocenská se změnila na 3 dny neplacené. Ty roky 2009-2014 pak se to začalo lámat byly celkem hard.
Upřímně já ne . Stačí mi bohatě dvě.
My třetí chtěli. Máme velký byt i auto, individuální výdaje na dítě už až tak velké nejsou... Ale pravděpodobně už to nedáme ze zdravotních důvodů (já mizerně snáším těhotenství, manžel je po operaci).
@barumrallyebum netuším. Já mám děti narozené 2010 a 2012 😁 akorát teda do třetího bych tehdy nešla ani omylem. Tři malé prcky bych nedala. Třetí bylo až 2019. Pak covid. Si člověk nevybere. Teď teda jsem ráda,že už jsem v práci a ne na RD.
Ahoj, zajímal by mě názor ostatních na třetí dítě v dnešní době, zda by jste do něho šly nebo ne. Já sama mám dvě malé holčičky, 3,5 a 1 rok a otázku třetího dítěte řešíme poslední dobou velice často, dá se říct, že momentálně je to dost aktuální téma 🙂..