Ahojte, snad od doby co sem porodila a že už to budou 2 roky si vůbec neumim zorganizovat čas přes den. Do toho jsem na začátku druhého těhu.Každej den mě pohání stres co všechno potřebuju nebo měla bych stihnout ale je pravda že do toho hodně času třeba ráno po vstávání prosedim u kafe a u snídaně , malá snida mezitim kouká na pohádku a já lustruju třeba fb,citim se taky dost unavená. Přitom vim, že kdybych se už pustila do vaření tak můžeme jít brzo obědvat a hned po-o ven, ale já jsem v tomhle fakt marná, věčně prokrastinátor. Snad to i po porodu bude trochu lepší s tou únavou. Věnuju se malý a práce stojí, pustím se do práce a malá zrovna potřebuje tisíc věcí, tak to skončí tím, že si zase unavená sednu. Trochu se děsím jak budu přes den stíhat se dvěma. Můžete mi napsat váš denní program, něco jako manuál ve výměně manzelek 😆jak to ženský máte nastavený , jak všechno stíhate, kdy co děláte?
A co přesně nestíhás? Nemáte co jíst? Nebo nemate žádné čisté oblečení? Hele já ti asi moc neporadím. Ale dělám vše až když se mi chce. Někdy je oběd ve 12, někdy ve 13. Jako to mi žíly netrha. Když je plný koš věci na prani, tak vyperu. Takový ten běžný nepořádek uklizim průběžně. Takže špína tu není 😅. Ale jako nebudu se stresovat že je už 10 hodin a už bych měla mít třeba vytreno...
No, to asi nebude úplně to, co jsi chtěla číst, ale já ti napíšu, ze taky nestíhám. Pořád před sebou tlačím řadu nesplněných úkolů a taky mě to někdy stresuje. Nechápu, jak to stíhají ty ženský, co během dne uklidí celý byt, uvaří oběd, upečou buchtu a ještě jdou s dětmi dvakrát ven. Já si většinou musím z tohoto vybrat tak dvě položky a ty jako stihnu. Ale třeba uklidit celý dum za jeden den ani nestihnu. Zase na druhou stranu si říkám, jsem doma naposled, s druhým dítětem, nikam moc nemusíme, nic moc nemusime, tak proč se stresovat. A tedy rozptyl 10 měsíců a skoro 4 roky, to jako dá zabrat, i když tady spolu jen tak nějak existujeme. Pokud tedy ale fakt potřebuji něco stihnout, tak na mě plati, dát si nějaké úkoly, co musím stihnout a prostě kmitat. Většinou není problém ta organizace, ale donutit se. Ovšem zase na druhou stranu, jsi těhotná a to si pamatuju, jak jsem na začátku a na konci byla hrozně unavená, tak bych to úplně nehrotila. A co se týká těch dvou deti, tak stíhám toho min, to jo, ale ne o tolik. A hodně je to dane tou fázi, nejdřív miminko, co se pořád krmí a přebaluje, teď zase mimozemšťan se sebevražednými sklony. Tak nějak doufám, že časem to bude lepší, jestli bude syn takový docela samostatný jako dcera. Plus doufám, že se trochu zabaví i spolu.
Myslím si,že je to normální...a nejsi aktivnejsi vecer?Můžeš uvařit večer a ráno třeba vysát,vytřít pak obídek,odpočinek a ven a nebo ráno ven a pak něco dělat doma....
Já toho nestíhám a děti mám 2...
Jinak mě pomáhá si psát plán na další den, 2x denně rozhodně byt venku nestíhám, být naklizeny nemám, děti mám sice větší, ale prostě pro mě je lepší ráno nasnidat se/uklidit/uvařit/mrknout na net ci na seriál...oběd...a jdeme ven, vracíme se večer 😉
Ono je to dáno i tím, že moje děti vstávají nejdřív kolem 9h a to večer rozhodne neponocuji, ale hold si rádi přispí a mě to tak vyhovuje, že ráno nemusime brzo vstávat...
V těhotenství je úplně vše jinak, když si unavená,tak zázraky a vše hotové najednou nebude,je to v pořádku a nechtěj po sobě moc... ale pro netěhotný čas poradím zkusit se jen jednou ráno překonat, vstát dřív nebo nevzít do ruky mobil na prokrastinaci a pár úkolů udělat... dostaví se pocit uspokojení a ten ti třeba příště napoví, že to bylo fajn, nevzít do ruky mobil, ale vytřít a pak se pyšně dívat na čistou podlahu (než vstane dítě 🤪😁😁)
Neumím si zorganiovat den - já taky ne a to jsem matka už přes 9 let 😀 Dělám částečně z domova a část z kanceláře. Vždycky mám velké oči, co všechno sithnu, až budu doma a ono nic. Nebo když mám hlídání, tak si naplánuju takové věci, co v domácnosti jsou potřeba a nakonec to stejně skončí tak, že byt přelíznu vysavačem a radši někam vypadnu 🙂 Užívej si života a mateřské a nemudrcuj nad tím, co bys měla všechno stíhat a co stíhají jiní. Jestli máte co jíst, v čem chodit a po zemi neběhají krysy, na nějaký denní režim se vykašli. Než se otočíš, půjdeš zpátky do práce a budeš v zápřahu furt.
Jee ja kdyz byla tehotna, tak jedna polozka denniho planu bylo pustit po obede detem film a jit si na hodku a pul lehnout 😂 Jinak se dvema budes min unavena, ale zase budou dva 😵💫 Byt tebou odpocivam co to jde, vsak ti nic neutece, delej to podle sveho tela a energie. Dej si jeden-dva ukoly za den, jakoze uvarim obed na dva dny a dam jednu pracku. A dalsi den treba vyluxuju. Uklid jsem tehotna vubec nezvladala, ale ja na tom nejak nelpim, za me vyluxovat jednou tydne staci a vytrit jednou za mesic taky staci 😄
Matne vzpominam, jaky to bylo na rodicaku🤔😅, ale naucila sem se mit tak trochu v p***, ono to ohromne pomuze😅🤷...
Co, ze kamoska myje okna ctyrikrat do roka, ja su rada doted, kdyz to dam jednou...s plazicim prckem a dvema psy sem vysala ty hlavni tahy kazdy den, vytrit jak to vyjde, dokud maji vsichni co jist a co nosit, ten zbytek se nepodela... Nezehlim uz asi sto let, jen kdyz neco vypada fakt jak vytazeny z kraviho zadku...
Srovnej si to hlavni a sniz ty naroky na sebe, nebo ukoly preposli chlapovi, kam se furt honit😉😎
Těhotná nejsem, dítě má 15 let a nestíhám taky😉 lépe řečeno nechce se mi nic...a neřeším. Pokud se nebrodíte odpadky,tak pohoda...pozvala bych vás na exkurzi ke svagrové🤣 ta má děti 6 a věčně nic nestíhá 🤣 a žijou😉
Chce to hlavně klid, mít se ráda a s nikým se neporovnávat. Můj syn vstává ráno mezi 5-6, to bych řekla, že je největší pomocník a aspoň na něco je to dobrý, když v 9 vyrážíme ven, je uvařeno, pověšené prádlo, jede myčka, vyluxováno, pytel sodpadky táhnu s sebou. Jsem taky podruhé těhotná, už 9.měsíc a občas mám pocit, že se nedožiju odpoledne, takže klid😉
Jezkovi voci, tys to psala za mě? 😮Jen s tim rozdílem, ze ja už dve děti mám
Já ti řeknu drsnou pravdu - NIKDO nestíhá, jak by chtěl. A pokud tvá pozorování vychází z prezentace na sociálních sítích, nevěř tomu už vůbec! Nejde mít vše, tady tahle poučka opravdu platí a není to výmluva. Já mám taky ráno pomalejší rozjezd, takže to beru jako pevný bod dne a ne jako nějakou charakterovou vadu. Vyber si to, co je pro tebe opravdu důležité. Pro mě to jsou spokojené děti a pokud možno i já (jak říká V. Bartáková, být zazdrojovaná), zbytek se může měnit podle aktuální situace a chuti. Uleví se ti!
Já stíhala v pohodě, protože jsem ještě neměla chytrý telefon. Naštěstí. Notebook jsem si pustila jednou za den na hodinku, nebo ani to ne. Teď mam smartphone a je to fakt šílený žrout času. Ty soc. sítě, to je závislost🙄 Já jen na koníku tady, na FB ani nekoukám a na IG sleduju jen příbuzný, ale začínám vnímat, že toho je už příliš...
Tak zaprvé, teď neřeš, co budeš dělat až se narodí druhé. Ono se to nějak utřepe 😉 Moje máma taky pořád řeší, co budu dělat až... 🤦♀️ A mě to strašně vyčerpává, víc mi vyhovuje řešit problémy tak jak přijdou.
A za druhé - nebuď na sebe tak přísná... Většina žen má pocit, že by měly stihnout mnohem, mnohem víc. Mám kamarádku, je to taková tryskomyš, v 10 má uvařeno, uklizeno a vrací se z procházky na svačinu. Když syn vstával v 5, tak jsem to měla podobně. Teď vstáváme kolem sedmé, často i později, tak toho během dopoledne už tolik nestihnu. Jo, občas si vedle ní připadám blbě, ale potom si vzpomenu, že to není soutěž 😉
FB sice nepoužívám, ale prokrastinuju tady 🤷♀️ Je to moje guilty pleasure. Ano, mohla bych za tu dobu upéct buchtu nebo vyžehlit, ale i já chci nějaký čas pro sebe 😉
Píšeš, že ani za dva roky s dítětem sis nevytvořila řád. Ono to nemusí být úplně špatně, někomu ten řád prostě nevyhovuje. Mě celkem jo, ale i tak náš den hodně přizpůsobím momentální situaci - teď v létě chodíme ven spíš ráno, hned po snídani. Když začne být vedro, vracíme se domů, vařím rychlý oběd (nebo ohřeju z předchozího dne), trochu uklidím a jdeme se natáhnout. Po spaní už se vrací manžel z práce, tak jsme všichni spolu. No a po odpolední svačině jdeme ven. Zase koukám na počasí - když je vedro na padnutí, jdeme ven až navečer, když vím, že bude v 17hod. pršet, tak na nic nečekám a jdeme ven už ve tři. Uklízím buď dopoledne nebo když dítě spí, zabere mi to 30min, víc ne. Vyhovuje mi, že každý den se víc věnuju jednomu okruhu (např. pondělí koupelny, úterý obývák a jídelna, atd.). Sice je pořád kolem binec, ale aspoň máme čisto.
Ahoj, mám dvě děti (1 rok, 2 roky). Náš den. Manuál jo 😀
8:00-8:30 Vstaneme
8:30-9:30 Hygiena, plenky, snídaně
9:30-11:00 volná zábava 😀
11:00-12:00 oběd, úklid kuchyně, dám pračku
12:00-14:00 spánek
14:00-15:00 přehodit sušičku, porovnat hračky
,postele
15:00-17:00 jsme venku
17:00-18:00 večeře (namazu chleba), koupání (ve vaně jsou sami), vysávání, úklid
18:00-20:00 - pohádka, usínání
20:00 - 20:30 - cvičení
20:30 - 21:45 - učení a u toho skládám prádlo
Pak přijede, zapneme film, mezitím jsem do sprchy a spát chodíme kolem 1.
A pak jsou dny, kdy jsme celý den venku, oběd nemáme a taky jsou dny, kdy se mi nechce vařit a za 100,- si nechám dovést polední menu. Stále dny, kdy dělám opravdu velký úklid (skříně, vyhazování zbytečnosti, atd..), což je 1x za tři měsíce a to jsme celý den doma a trvá to vždy dva dny.
Já nestíhám stále ale okolí i přítel ví,že od jara do podzimu je u nás volnější režim...Nidky jsem nebyla ta,která ráno navařila, utřela zem, pak šla s dítetem na hřiště, pak spánek atd..prostě se vaří v různou denní dobu, uklízím tedy po večerech a od cca 9 do 18 jsme mimo domov,oběd,svačinky řešíme za pochodu.Já jsem v klidu a je mi fakt někde,jestli tchýně už 3* umyla okna a já jsem ráda,že umyji nádobí...prostě to neřeš,v binci se určitě netopíte a nemusíš být ta vzorná matka z hřiště 🙂
Holky, díky vám všem! Popravdě jsem se bála to sem napsat, že tady slíznu bídu, že nic nedělám 😄 ve finále vlastně zjišťuju že delam dost a spoustu věcí zbytečně protože si vlastně nikdo nevšimne, že každej den je vytreno, všímám si toho akorát já když to jednou nestihnu 🙆♀️ proto se pak rozčiluju, že věčně nestiham, ale máte pravdu, uvařit zvládnu, vypráno mame a podlahy jsou čistý, tak si tu dneska zase sedim a o dost víc v klidu 😃 děkuju
Já kolikrát ty podlahy čistý nemám ;) vytirat každý den je jen pro tvůj pocit ne? Nemyslím verzí, kdy dítě zlije půl obýváku sladkým čajem ;)
@chrystyanna jasně že je to pro můj pocit,nikdo to po mně vyloženě nechce 😁ale máme 2 kočky takže to vytirani je pro mě taková automatika
Děkuji že v tom nejsem sama 😂
Fyi - vytira se tu max 1x 14dní, s tím že tedy nemáme žádné zvíře. Ale zato paní na úklid jednou za čas, takže vytírání v klidu nechávám na její den 😉
Ale to moje poflakovani mě někdy teda pěkně štve, a ten telefon je ideální zdroj vyložené prokrastinace. Ne, že bych se hnala po úklidu, ale je spousta jiných věcí, které bych mohla...a živím koně. Modryho. 😑
tak já takhle nestíhám co mám děti, a to je 8 let :D když opravdu potřebuju něco udělat, třeba čekáme návštěvu nebo chystáme oslavu, musím si sepsat seznam úkolů, a toho se řídit, jinak mám pocit vždycky, že jsem se celý den nezastavila, ale zároveň není nic hotovo. Jo a někde jsem četla, že my ženy máme takovou blbou schopnost, že když jdeme třeba pro koště, že zameteme, tak si po cestě všimneme špinavého prádla a najednou místo zametání plníme pračku, a tak pořád dokola :D
@vipeta jo chlapovi řekneš zamést, tak zamete. My jdem pro koště cestou nanadame pračku, myčku, 3x prebalime dítě.. Pak je o dvě hodiny dýl a pořád to koště stojí, kde bylo
@chrystyanna přeesněěěě! :D
A to počkej, až budeš k tomu chodit do práce.😁 Ale co mě nejvíce pomohlo a fakt to funguje..prostě ráno brzy vstát a žádný tel, tv.dát sprchu, obléct, namalovat, do krámu, dát pak hned vařit, přitom poklidit..jde to pak samo👍 když jsem vstávala třeba až v 9, tak jsem věděla, že oběd bude až tak ve 2, prostě skluz, já ve stresu..takže i o víkendu vstávám v 7 a jde to..👍
Ahoj,asi začnu tím že mám 4 děti (14,12 a dvojčata 14 měsíců)❤️ Jelikož je nás takhle hodně 😅tak máme pořád spoustu prádla, udělá se mnohem víc bordelu, nádobí a prostě všeho 😁Já mám svůj čas rozvržený tak abych tak nějak stíhala mít vypráno, uvařeno, vytřeno a uklizeno,ale když něco není tak se z toho nehroutim... vaří se u nás vždy na dva dny,dny kdy nemusím vařit věnuji právě úklidu (jeden den koupelna, další den utřít prach v celém bytě a pak podle potřeby).Jediné co musím a dělám každý den je vytírání...dvojky lezou všude a když to náhodou jeden den neudělám páč se mi nechce tak jsou hned obalené prachem a bordelem(kde se to tu bere fakt nevím).Vstávám brzy a chodím spát dost pozdě, protože většinu věcí dělám když děti spí(prádlo, upéct buchtu...)A samozřejmě starší děti už musí pomáhat (nádobí,uklidit hračky po holkách... snažím se je zapřáhnout co to jde 🙂 Každopádně jestli tvýmu chlapovi nevadí že není doma vyloženě naklizeno tak to neřeš a dělej vždy jen to co je fakt nutné👍 Já si myslím, že dělám fakt dost a kolikrát jsem taky úplně vyřízená, vůbec si neumím představit jak to bude až se vrátím do práce...
U mě je třeba velký rozdíl mezi běžnou situaci a teď když jsem taky těhotná... To jsem taky úplně marná a nějak to neřeším, to zas přejde, vím to... Teď třeba s malou sedíme u televize, prohlížíme si třeba knížky... Jsem v 17tt a k tomu jsem nachlazená, takže mi není vůbec dobře
Přes poledne s malou spím a většinu věcí ohledně úklidu atd zvládáme s manželem po jeho práci nebo o víkendu