Dobrý den prosím vás jelikož jsem prvorodička chtěla bych se zeptat jestli můžu hnet po nartození svého mrnouska sním ven. Předem děkuji za odpovědi.. 🙂
Hned po návratu z porodnice (den, dva..) se přijde na mimčo mrknout pediatr, nebo půjdete za ním a ten ti řekne, jestli už můžete chodit ven 🙂 Jestli bude vše v pořádku, určitě budete moci chodit ven hned 🙂
Taky jsme s malou chodili hned ven. Nebyl důvod proč ne.
malej se narodil v cervnu z porodnice jsme jeli k nasim a domu jsme od nich jeli kocarkem ( bydlime v jedne vesnici )
Je to podle ročního období, já rodila v zimě a jelikož byly velké mrazy, šli jsme na první procházku cca až za měsíc. 😒 To je nevýhoda zimních miminek, že mohou ven v určité stupně, pokud máš ale miminko nyní, není důvod proč nejít. 😉
Já mám oba kluky v zimě, takže my jsme ven hned nemohli. Teda mohli bysme, pokud by bylo -5 a víc, ale u prvního bylo -10 a u druhého ještě víc. Jinak pokud máš mimčo ted, tak bych spíš řešila vysoké teploty. V kočárku prý může být až o 10°C víc, než je venkovní teplota. Domluvila bych se s pediatrem. Pokud by bylo přijatelné počasí a ty i mimi v pořádku, tak šupajdá ven
Já si taky myslím, že můžeš hned, ale pokud jsou tropická vedra, asi bych zůstala doma. Novorozenci mají špatnou termoregulaci, takže není problém jenom zima (podchlazení),ale i přehřátí. Nemělo by se ti zpotit a to třeba ve dnech, jako byl dnes, není jednoduché zařídit.
Jinak já mám prcka taky v zimě, takže my jsme si ěkně počkali doma, ale zato byl v kočárku krásně zachumlaný a spinkal, jenom jsme ho tam položili.
o tom rozhoduje pediatr
Jasně že můžeš 😉 Dneska mi příjde že hodně mamin dá na to co kdo řekne a co si kde přečtou. pokud je zdravoučký a venku nejsou nějaké teplotní extrémy tak klidně jdi. S prvním jsme šli hned druhý den a s druhým tuším asi za dva dny. Řiď se tím co ti říká rozum a srdce 😉 Naše maminy a babičky nás určitě nedržely týden doma a jaký jsou z nás krásný ženský 😉
malý se narodil na zač. října a už v porodnici nám řekla pediatrička, že s ním můžeme jít ven hned po návratu z porodnice 🙂
Nám nikdo nic neřekl, kdy můžem - nemůžem, ale šli jsme hned druhý den po návratu z porodky, i když byl únor, ale zrovna bylo teplo a slunečno, jen na chvilku. Když bylo ošklivo a mrazivo, nešli jsme. V létě bych si dala pozor na vysoké teploty, které doteď sice nebyly, ale pár dní snad mají být.
Jen jdi a neboj narodí se vám v září to mrzy nebudou!!
Jasně, určitě, bude Ti pěkně spinkat na čerstvém vzduchu!
Když nejsou třeskuté mrazy nebo tropický vedra tak určitě!
S oběma jsem byla hned v den propuštění z porodnice, malej je v lednu, byl mráz jak blázen, volala jsem doktorce, že jsme doma a ona, že máme přijít. Byla jsem vykulená, že v takovém mrazu, ale malého jsem pěkně zabubala do kočárku, že nebyl vidět, pořád jsem tam sahala, měl tam krásný teplo. Malá je v květnu a to zas byl pařák, ale taky jsme museli k doktorce, navíc jsme kvůli žloutence museli na sluníčko, takže venku to bylo ideální. Pak jsme chodili každý den na chvilku, s malým v zimě přes poledne, kdy bylo nejtepleji, s malou naopak k večeru, kdy nebyl pařák. Jinak jsme chodili za každého počasí, v dešti, ve sněhu, v horku, v mrazu.
Ja bych pockala urcite na prohlidku pediatra. A taky pozor na vedra co maji byt. Mraz je extrem, ale tropy taky. Pokud bude nad tricet, tak bych tedy nesla. Nebo treba rano a vecer, ne pres den.
když dovolí počasí, určitě bych se na chvíli nebála.. já šla s malou hned první den, co jsme přijeli z porodnice - bylo jí 5 dní 😵
Ahoj @andy80 @pattie @pavzca @pablinka @sova33 @eloana @ppetal @mirunda @jankadudova @biibaa @babulinkab @zdeniii @myisiska1 @luciebx @ewuska @dendaz @marinka @jarkaa a ostatní maminky 🙂
mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti se Procházkami s novorozenci do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme?
Stačí svůj příběh, radu, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/prochazky-s-novorozen... a pomoci tak všem ostatním maminkám, které tato otázka zajímá a zvažují, kdy dítě na první procházky vzít, na jak dlouho, jak ho obléci atd. Na MK hledají v různých směrech radu, zkušenosti a hlavně Vaše příběhy, které jim velmi pomohou.
Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den! 🙂
Janča
PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all
Pokud mimco ma víc jak 3 kg, a venku není méně jak -5°C, tak bych klidně šla. Toto mám od pediatra 😉
Ahoj maminky dnes nás pustili z porodnice a ja bych s malým chtěla alespoň na chvilku na procházku ale má zloutenku.. V porodnici mi řekli ať ho doma slunim ale neřekli jestli s ním můžu ven. Díky za rady.
@mikalka1992 Myslim, ze muzete. Moji oba kluci meli zloutenku a ven jsme chodili hned po prichodu z porodnice 🙂
S ohledem na vlastní stav - mě se nikam moc nechtělo - dělej vše, na co si troufneš 🙂 Ale v mínus 10 a plus 30 bych se venku dlouho nezdržovala.
Za mne v pohodě. Pokud měly děti přes 3 kg, chodili jsme ven hned 😉
jasne proc bys nemohla.. ja rodila v anglii tu pokud nejsou komplikace jde se druhy den po porodu domu.. my jak dojeli vzali psika kocarek a sli do parku aby si psik zvykl ze je doma kocar se kterym bude muset chodit a zvykl si na novy prirustek.. chodili sme kazdy den.. takze nevidim duvod proc bys mela sedet zavrena doma jen proto ze mas novorozence..