Zdravím.
Moje téměř čtyřměsíční dítě odmítá odjakživa spát na zádech. V kočárku i v postýlce usne jedině na břiše a to bez problémů. Ale blíží se zima, vytáhnu zimní fusak a nedovedu si představit, jak ho do něj budu rvát na břicho v kombinéze. Vydrží pást koníčky třeba hodinu na hrací dece, než ho to přestane bavit a chce změnu. Kam ho položím na břicho, tam prostě je spokojený. Ale záda jsou zlo a tím pádem i kočárek/korbička. Má někdo stejnou zkušenost, popřípadě jak řešil a změnilo se to následným přejitím na sporťák? Díky.
@slevaaa dcera to měla podobně, spala jen břiše..většinou usnula v šátku a když jsem ji chtěla odlozit, tak jedině na pupek. První dva měsíce spala i v noci jen na břiše a jen na mém těle, bylo to náročný. Do kočáru se teda nechala občas ukecat i na záda, to se muselo ale hodně drncat a většinou usnula jen na chviličku. Víc jsem využívala nosítko, ona celkově byla málo kočárková, byla nedoložitelná, hodně se nosila.
Kombinéza + fusak se mi zdá zbytečně moc. Dej teplou kombinézu, přes to deku a dítě si samo zvolí jestli chce spát na boku nebo na břiše.
@jana_zofie tak to nejsou úplně pozitivní vyhlídky do budoucna 🤣
@misa_pise také hodně nosím. Hlavně, když jdu vyzvednout starší do školky nebo když jdu venčit. Ale občas bych si ráda zašla do centra na nákup nebo prostě jen tak na procházku. Přes zimu jsem s prvním miminem byla v podstatě pořád venku s kočárkem a teď se obávám, že mé šance jsou nulové.
Nejstarsi nechtela být v kočárku vubec, nosila jsem... A jinak si myslim ze ta kombinéza a na brisko a pres nej deka je dobré řešení, to bych nezavrhovala.
Já bych tedy taky jako řešení vynechala fusak. Žijí v jižních Čechách, ne na horách, takže taková zima, aby šly děti do fusaku v kombineze, u nás rozhodně nebyla. Buď v mikine do fusaku, nebo v kombinéze s dekou. Jinak jedině i přes zimu nosit
@slevaaa mala zacla byt v kocarku spoko az ja brise. Sportak bojkotovala asi do 14 mesicu uplne. Ona je teda unorova, takze fusak v korbicce leda jako mimino a to rvala furt. Od tech osmi mesicu nez omilostnila sportak byla ciste nosena.