Má někdo chlapečka s naušnicí v oušku?

luckanovakova
24. črc 2016

Ahojky, chtěla jsem se zeptat zda máte někdo zkušenost s propíchnutím jednoho ouška u chlapečka.

Mám chlapečka 5 měsíců starého a koupili jsme mu krásnou naušnicku- malý kroužek.
Na kterou stranu ucha jste mu ji nechali pichnout a jak reagovalo vaše okolí?

Prosím pište opravdu jen vaše zkušenosti, o názory typu: chlapeček by mit nausicky nemel nebo ze to na chlapeckach nesnasite ci ze to neni hezke, nestojim.

Děkuji za odpovedi

lenkalenulka
24. črc 2016

Ja chlapecka nemam ale v mem okoli jsem jeste teda chlapecka s nausnici jeste nevidela , a prijde mi to hooodbe zvlastni a spis bych se obavala toho ze by se mu smali.. Ale to je na uvazeni vas rodicu...

gita17
24. črc 2016

nenosia v dnesnej dobe nausnice v uchu len gayovia?

guinea
24. črc 2016

Jsem zvědavá, jestli ti někdo odpoví, v našich končinách jsem tedy o kojenci - chlapečkovi s jednou náušnicí ještě neslyšela. (Jinak mé názory jsou přesně ty, co jsi vypsala 🙂 Můžu se zeptat, má ta náušnička pro vás nějaký hlubší význam?

anetka1701
24. črc 2016

Kamarádka to udělala... že tatínek to má taky... Ve školce se mu smáli a šikanovali ho... Tedka dírka ne a ne zarůst a kamarádka toho šíleně lituje a vyčítá si to...

guinea
24. črc 2016

@gita17 Vím že v USA a možná i jinde je naušnice u muže v levém (nebo pravém? Teď nevím) uchu znak pro homosexualitu...

majkoz
24. črc 2016

@luckanovakova Znám dva kluky s naušničkou a mají ji v levém uchu.

guinea
24. črc 2016

@majkoz takhle maličké?

minonnka
24. črc 2016

Chlapecka mam, ale bez nausnicky a v okoli take neznam nikoho kdo ma tak maleho chlapecka a mel by nausnicku. Ale pamatuji si, ze to fcelo u chlapecku snad nekdy v 80-90 tych letech a k tomu vlasy nahore na jezka a dole ocasek za krkem 🙂
Kdyz byl muj nejml.braska malinky, tak mu chtela mamka v te dobe nechat propichnout jedno ousko. My ji to vsichni vymlouvali i kdyz to v te dobe byl "hit". Nakonec to mamka neudelala a kdykoliv se o tom nekdo z nas dnes zmini, tak je bracha hrozne rad, ze to mamka neudelala, ze si to neumi predstavit, ze by mel dirku v uchu. Ze by si pripadal jak "buzerant", jak se rika... (ale proti homosexualum nic nema).
Jinak tady jsem nasla podobny dotaz, ale necetla jsem diskuzi https://www.modrykonik.cz/forum/staram-se-o-det....
Na google se urcite da najit do ktereho ouska se picha nausnicka, ale za sebe musim rict, ze bych to nedelala a to rozhodnuti nechala na nem az vyroste, at Vam to jednou nevycita 😉

majkoz
24. črc 2016

@guinea Ten jeden ji měl určitě už v kojeneckém věku (holčičky v pěti m. už také mívají naušničky, si myslím teda), toho druhého jsme začali vídat až později, ca ve třech letech.
Jinak co týče té známky homosexuality, tak je to asi stejné, jako s tím šátkem kolem zápěstí a dalších "znaků", kterými se možná tato komunita označovala, ale to je doba před 20ti 30ti lety, snad dnes, když někdo vidí kluka s naušnicí ( a že jich je!), nemůže zfleku říct, že je gay...

majkoz
24. črc 2016

@anetka1701 To mi neříkej, dírky zarůstají docela rychle, bych řekla, že u dětí o to víc. No je to o povaze dítěte. Náš nejstarší nesnášel se lišit od ostatních byť jen tím, že má delší vlasy, co jsem se mu navysvětlovala....Tááák mu slušely! Druhý nedávno našel stříbrný prstýnek, začal ho nosit do školy, a i když se mu děti smály, že je holka, tak na to dlabal a nosil ho dál...nejraději by měl vlasy na modro atd.
Když nejsou liberální rodiče, tak malé dítě od nich samozřejmě převezme názor, že naušnice u kluků ne, dlouhé vlasy ne, atd. a pak to může být důvod k posmíváni se.

kamino
24. črc 2016

Bacha opravdu na to.. já naušnice nosila naposledny na prvním stupni ( z donucení ) a doteď ( je mi 40 ) mi dírky po nich nezarostly... a jsem naštvaná na mámu doteď, že mi dala propíchnout uši, vypadá to dost blbě....

anetka1701
24. črc 2016

@majkoz no fakt, nezarostla, už je to pár let... A děti ve školce umí být pěkně zlé...

guinea
24. črc 2016

@majkoz Tak jsem to nemyslela, že kluk s naušnicí = gay. Jen že např. naušnice na pravém uchu - gay, naušnice na levém uchu - straight (nebo opačně, to právě nevím).

alikam
24. črc 2016

@guinea Náušnice v pravém uchu u kluků skutečně byla/může být považována jako symbol homosexuální orientace. To jen dramatická vsuvka.. 🙂

majkoz
24. črc 2016

@guinea JJ, já vím. Ale dnes už se to tak asi nebere, nebo teda nevím, jsem sice děěéésně mladá 😀 ale jak to berou dnešní a budoucí puboši brát budou...kdo ví 😎

kristyn.g
24. črc 2016

@luckanovakova moje teta chlapečkovi nechala dát naušnici a bylo to hrozné, děti se mu posmívali, dospělý blbě čuměli, pro dítě nic moc, před pubertou si ji sundal.

mkaj
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
eloise02
24. črc 2016

Přijde mi, že to frčelo někdy v 90. letech a dnes už je tahle móda poněkud retro 😀

japona
25. črc 2016

@luckanovakova Když už pichnout, tak do levého ucha, vpravo si dává homokomunita.. ale osobne bych nedávala, nelíbí se mi to (teda u chlapečka).

jitulina81
25. črc 2016

Viděla jsem nedavno dva kluciky s nausnici. Kdyz pominu ze to vypadla silene, ale opravdu strasne, tak oba byli u mistni ubytovny. Nausnice meli v levem uchu. V mem okoli nemam zkusenost.

lumixii
25. črc 2016

Mě se třeba pro změnu náušnice u kluků v oušku libi. Ale nikdy bych mu ji sama bez jeho souhlasu nedala pichnout. Kord ve věku kdy sám se ještě neumí rozhodnout zda to chce nebo ne. Mám 2 kluky a ani jeden z nich nausnici nema. Ldyby však jednou přišli ze ji chtějí, já s tím problém nemám (ba naopak) 😀 . Zastávám ale názor, že to co se libi rodičům se nemusí líbit dětem. Ale každé je to věc.

karlajasmine
25. črc 2016

Me obecně přijde hrozne jakémukoli diteti udělat zásadní změnu vzhledu kterou si dítě nevybralo. Já si nechala propichnout uši až v pubertě a jsem za to ráda. Přijde mi to jako hrozny nápad.

sammaelka
25. črc 2016

@luckanovakova My chlapecka nemame, ale mam kamaradku, ktera nechala synkovi ousko propichnout. Chtela to uz taky jak davno, nechala mu to udelat az ted (malemu jsou 4 roky). Ma v pravem ousku maly diamantik, stejne jako jeho tata.
Mne to prijde ujete, ale kazdeho vec. Oni jsou nadseni a maly taky, je pysny, ze vypada jako tatinek. Takze proti gustu...😉

alubif
25. črc 2016

Pokud to pro Vás nemá nějaký hlubší význam, tak bych to nechala jednou na synovi ať se rozhodne sám co chce. Osobně je to přežitek 90.let, stejně jak ponechaná ofina u krátce ostříhanych chlapečků a ocásek - popravďe , díky za to, že tato móda už pominula 😉. Myslím, že kladných hohlasů tu nebude žádný nebo jich bude jak šafránu...

kariii
25. črc 2016

Určitě bych nedala, jestli jednou bude chtít, tak at si to jednou udělá sám...

@kamino taky nausnice nenosim a dírky nezarustaji

irennn
25. črc 2016

Takhle malymu chlapečkovi určitě ne,chudackovi zbytečně působit bolest pro nic za nic :( .k
Já nevím když třeba ve 4 ,5 letech řekne maminko já chci náušnici jako má tatínek třeba tak jo ,možná ale jinak ne...

evcann
25. črc 2016

@luckanovakova jezisi chudak malej, tak snad si to nakonec rozmysliste 🙂

ivatko0406
25. črc 2016

@luckanovakova nedelejte to. Uvedomujes si, co mu tim muzes zpusobit do budoucna? Viz vyse - holky uz to tu jasne popsaly. A v peti mesicich! No to je echt pitomost. Promin, ale neodpustim si to. Neunahli se. Abys nelitovala.

karlajasmine
25. črc 2016

A pises, ze te nezajima kritika ale ze te zajimaji reakce okoli... Tak tady vidis, jak reaguje okoli :D... 99% lidi si mysli, ze je to pitomost. Ja kdybych videla malyho chlapecka s nausnici tak si reknu ''chudak dite, ma pitomy rodice''.

lasicek
25. črc 2016

Nech to na synovi, třeba si ji v pubertě pořídí sám a nebo ne.