Jak zvládáte výlety a denní naplň s dítětem?

mysljaja
31. led 2015

ahoj holky, ted tak přemýšlím že tomu našemu drobečkovy věnujeme náš veškerej čas je to naše laska ,ale co se teď v poslední době děje me uplně psychicky vyčerpáva ,dříve jsme z manželem často jezdili na výlety ,mame spoustu cestovních knih a tak jsme si řekli že by jsme se k tomu začali pomalu vracet ,zatím jsem jezdili sem tam výjmečne,ale at neodbýcham od tématu,jde o to že pokaždé když někam jedem malej 11MĚSÍCU se v autě kroutí a je protivnej a prostě znuzenej a to mu ukazuji vše možné hračky ale většinou zustanou hozené na zemi jak zabavíte dítě vy ?a jezdíte někam s takhle malími dětmi ?když byl menší cestu prospal ale ted moc ne.jen někdy.potom je věc v kočárku to ho také moc nebaví.ještě nechodí zatím jen opíraní o nabytek,🙂takže další pnutí a knouráni a vy si ve finále výlet do zoo nebo hrad či zříceninu neužijete.jak to dělate ?strašne me to vytáčí ,cesta do obchodu je max na hodinu dele nevydrží ..ale to je asi normální..a také by me zajímalo jak u vas funguje dení režim ,,mate čas na sebe ? jak zabavíte dítě V TOMHLE VĚKU ..VŠEM DĚKUJI. 😔 😨 🙂

whitelilith
31. led 2015

Malej má teda jen 8 měsíců, ale v autě buď spí nebo kouká. Můžeš mu tam pustit tablet s pohádkou (pokud ro vychovne neodsuzujes) a na chození si zkus ergonomicke nosítko 🙂

mysonek
31. led 2015

@mysljaja malé je 16 měsíců a pokud jedeme delší cestu než půl hodiny v autě, tak jedině v době jejího spánku. V kočárku také moc být nechce, ale naštěstí už chodí, takže jí můžu nechat chvilku ťapkat. Když jí bylo kolem roku, tak mi dělalo problém i uvařit, celou dobu mě držela za nohu a chvílema i řvala, že si jí nevšímám. To je teď už lepší, teď už "pomáhá". 🙂 Takže vydrž pár měsíců a bude líp. Na jaře si už výlety užijete.

wenduliks
31. led 2015

@mysljaja mame to uplne stejne. 🙂 Synovi je rok. Jezdime max.za rodinou,nebo tam,kde to bavi jeho. V tomhle veku si myslim,ze je dulezite se jim přizpůsobit. To je jasne,ze ho hrady nezajimaji. To nemyslim zle,ale me to nebavilo jeste na zakladce. 😀 Kdyz neprizpusobis napln vyletu jemu,budes trpet ty i on...takhle k tomu pristupujeme my. Vsak povyrostou a bude zase lip. Ted jsou ve veku objevovani a samozřejmě je sedet na zadku-kdekoli,vubec nebavi. Pevne nervy. 🙂

misar91
1. únor 2015

Nám se většinou ukodrcá a spinká ale když ne tak mu dám knížku a dobu si prohlíží obrázky a když se začne vztekat bezvadně nám fungují dětské křupky 🙂 jinak bych taky zkusila to nositko,ale zas když na něj není zvyklý tak nevím jestli se v něm bude cítit.já bych do něj našeho asi nedostala.jinak čas na sebe mám,přes den je to horší,uvařím jen rychlovku a někdy se vztekem ale většinou mu stačí otevřít šuple s hrncema.ale chodí nám spát tak ve čtvrt na sedm takže poklidím,vykoupu se a v 8 už sedíme u tv a máme čas na hezký chvilky 🙂

mysljaja
autor
1. únor 2015

@wenduliks myslelajsem hrady jako přírodne nechodíme dovnitř ,,tedy aspon ne s ním 🙂) jezdíme spíše na pírodní výlety ,ale jak píšu 🙂

mysljaja
autor
1. únor 2015

jinak nosítko jsme měli ale zase se nám pnul tak jsem ho prodala v autě ho také chvíli zabevím křupkama,knížkama hračkama ale jen po dobu co on chce 🙂 pak si spíváme ale pak zase obvykle začína pan vzteklý🙂 🙂 takže jak některé píšete ,koukám že v tom nejsem sama a hold to musím vydržet🙂)jinak je užasnej,,ma svojí palici🙂)

ladenka
1. únor 2015

My máme tedy asi štěstí, protože obě děti se rády vozily v kočárku a obě rády jezdí autem. Takže já se snažím, abychom byli na výletech (cenově nenáročných) často, manžel často nemá čas, takže jezdím jenom s dětmi. Rádi chodíme po hradech, nebo zámcích (dcerku zajímá, kde bydlely princezny 😀), tam kde je bezplatný vstup do parku, nebo za snížené vstupné, do interiérů nechodíme, a letos mám v plánu třeba Babiččino údolí a Průhonický park. Kdybyste měly nějaké tipy, kam se takto podívat, budu ráda. 😉

edeltraut
1. únor 2015

My plánovali delší cestu na dobu kdy měli odpolední spaní. Ládk byl v pohodě. Elu jsem musela zabavovat, takže jsem jí buď cpala ovocem a zeleninou nebo jsem hrála prstové divadlo 🙂. Výlety jsme většinou situoavali do přírody a děti se nosili v krosně. Docela to s nimi šlo.... i dovolenou pod stanem v tomto věku absolvovali 🙂. JInak čas na sebe nemám žádný, ale dítě za to nemůže, spíš náš životní styl 🙂

babka
1. únor 2015

S mrnětem cestujeme od malička docela hodně. Taky jsme byli s manželem zvyklí hodně na výlety do přírody, ale s mrnětem se snažíme náplň přizpůsobovat. Takže jsme ze začátku hodně jezdili na zámky, kde je hezký park. Mrně tam běhalo a my jsme si užili aspoň venkovní prohlídku 🙂 Když na prohlídku, tak vybíráme místa, kde je mají přizpůsobeny pro děti. I když občas jsme zašli i na nějakou krátkou normální a v pohodě.
Na cestování v přírodě ze začátku golfky nebo krosna na záda. Z krosny byl rozhled a to mrněti libilo. S golfkama jsme zvládli o celodenní výlet.
Cestování autem že začátku nebyl problém naštěstí. Mrně vždycky usnulo. Jak je starší, tak si po cestě povídáme, co je venku, zpíváme, půjčíme tablet....

mysljaja
autor
1. únor 2015

@ladenka my jezdíme hodně často jak píšete do interieru opravdu ne ,,neíkam že bez Davídka jsme nechodili ale ted to určitě nepraktikujeme 🙂 pruhonický park mame u nosu mužu jen doporučit ale nejlépe okolí června kdy kvetou rododendrony,pokud jezdíte třeba na šumavu tak krásná ceta je povodí vydry od čenkové pily.a zřícenina zvířetice tam je to s kočárkem uplně super.aje krásná v kterém koliv ročním obdobý,a navíc zadarmo 😝 🙂

mysljaja
autor
1. únor 2015

@babka krosnu mi nesnese uřval by se tam a zase musí sedět 🙂) i když třeba 40 -hodku ano ale pak je to šílené.mame klasický sporták nepomáha ani jízda do předu 🙂 prostě asi to nebude výletní typ,,

mysljaja
autor
1. únor 2015

koukám a čtu ,,a tak přemýšlím asi se hold bude muset trošku přispůsobit. myslím že cestování do přírody je pro něj zdravé 🙂

kami1984
1. únor 2015

My s malym cestovali uz od mesice-to jsme jeli an narozeniny 100km daleko, pak na chatu, k mamce 180km, v jeho pul roce uz na vikend do hotelu v Krkonosich a v roce jsme byli tyden ve Vysokych Tatrach, v 15mesicich na Krete. Druheho naseho maleho taky zvykame, v mesici uz byl na chalupe, u nasich apod..
V obou tehu jsme casto jezdili autem, nic nebyl problem. Loni, to mel syn bez par dnu 3 jsme jeli 7h v kuse do Alp, dostal prenosne DVD, koukal, pak spal, uplne v pohode. Rad se kouka z okna, pozoruje, povi da si s nami, mam pripravene vepredu jdilo, piti, kokinka.. Dobre u nas fungovala tabulka na kresleni. Jinak zvlast jsem se mu nevenovala, on si vystaci sam..
Nnei mesic, abychom nekam nejeli, nesli, kolikrat v sezone i kazdy vikend, treba jen na golfove hriste, do parku, k rece... jsem rada, ze deti neprotestuji🙂)

madre1
1. únor 2015

@mysljaja ,......................dítě do 3.let věku nemá ze ZOO rozum.My jsme s 1.dítětem byli v ZOO,když mu byly 2 roky a ikdyž už dávno chodilo,zajímaly ho úplně jiné věci,než zvířata ve výběhu.Asi bych se soustředila na výlety do přírody,než na cílené akce pro rodiny s dětmi. 😉
Když ho to nebaví v autosedačce,jezděte s ním v době poledního spánku a cestu zpět naplánujte tak,aby byl čas svačiny/večeře-aby se zabavil jídlem.Musíte se přizůsobit jemu,ne on Vám 😉

jarka.09
1. únor 2015

@madre1 Dovolím si trochu nesouhlasit. Každé dítě je samozřejmě jiné, ale naše děti berou zvířata už od jednoho roku. Samozřejmě kouknou a jde se dál, ale zvířata je zajímají. A že se zastaví i u jiných atrakcí, které já za atrakce nepovažuji, to už je vedlejší. A nejde taky jen o dítě, i rodiče si potřebují trochu užít, takže pokud chci na hrad, tak děti jedou se mnou a trochu se jim to přizpůsobí, aby si v tom našly taky něco svého. Nám se na cestování v autě osvědčil mobil - pustím tam pohádku a dítě se zabaví. Nebo si sednu mezi ně a nějak je zabavím knížkou nebo tak. Věkem se to u nás zlepšuje, už v necelých dvou letech jsme absolvovali cestu do itálie a proběhlo to celkem v klidu.

ladenka
1. únor 2015

@madre1 také nemůžu souhlasit, malá od mala vyrůstala se zvířaty a má je opravdu ráda, poprvé byla v zoo už na roce, a z každýho zvířete byla nadšená, nejvíce z kočkovitých šelem, v Liberci viděla bílého tygra a volala "čiči" 😀 takže za nás ZOO ano, jen to není úplně finančně nenáročný výlet, takže absolvujeme jednu ZOO ročně, letos je v plánu ta v Ústí nad Labem 😉

mysljaja
autor
1. únor 2015

@kami1984 také byl ze začátku zvyklý ale jelikoš jsme okolo jeho 7 měsíce měli spoustu starostí ,stěhování zařizování tak se výlety omezili a pak okolo 9 měs už to začalo byt jako za trest,:(celé těhu jsme projezdili,tudíž v tom zakopanej pes nebude 🙂

mysljaja
autor
1. únor 2015

@madre1 aha my teda jako zoo vnímame né že by jako jmenoval nebo věděl, ale zvířatka se mu líbili ale jakmile se šlo někde kde nebylo žádne nebo delší čast bez akce ,,tak ho to neba ,když byl malej miloval stromy ,ty ho ale ted už nechavaní chladného 🙂

mysljaja
autor
1. únor 2015

@ladenka takéé děla čiči na geparda 🙂

scvrcek
1. únor 2015

Tak nase dite ve veku od sesti mesicu do roka nevydrzelo v kocarku ani par minut, jen rev a rev, takze jsem nechodila nikam. Po roce uz chodil a opet v kocarku byt nechtel, chodil pesky na voditku... Museli jsme se prizpusobit... A myslim ze je to normalni, dite asi nebude nijak rozvijet vylet pro rodice, kde bude drepet v kocarku a vztek zahanet krupkama... Proste kdyz mel tohle nejhorsi obdobi, nejezdila jsem s kocarkem a za par tydnu mesicu to bylo lepsi, tapal pesky a holt jsme nikam daleko nesli, on byl spokojenej a my taky, ted uz zase zvlada vic a vybirame zase program pro nej... Treba obed v restauraci je utopie...

kami1984
1. únor 2015

@madre1 proc by nemelo, my ted meli 2roky po sobe permici do ZOO v Ostrave a maly si to uzil..maji tam i zvirata na dvorku, takze zna kraliky, slepicky apod, co doma nemame, plus samozrejme exot.zviratka. Uzila jsme si cas s prckem, on se mnou.. dite je houba a poznava.. nevim, proc by najednou uderem 3.narozeniny by melo byt chytrejsi, vnimavejsi apod. 🙂))

kami1984
1. únor 2015

@mysljaja tak to je treba jen takove obdobi.. a brzy prejde. ten rok je takovy zlomovy🙂

romantika
1. únor 2015

z toho si nic nedelejte, mate deti které můžete tahat jak opice a nevadi jim to a nektere za boha nepovoli vlastní predstavy dokud jim není aspoň nejaky lepsi 2 nebo 21/2roku, 3 roky uz lepsi lepsi vek. To se casem zmeni. Radej podnikejte vylety v miste nez si kazit naladu urvanymi vylety. Pokud ještě nechodi a není kocarkovej tak jakekoliv vylety musite byt pripravena na poradny zahul. Měli jsme takhle starsi, neslo to nikam, fakt jen par km za barak. Autosedacku primo nesnášela. Ale casem se to zlomilo, az se dostatecne nabazi oblizani, chozeni tak povoli. Musí to byt pro nej zabava, jinak to pro vas bude peklo. Když jedete nekam autem tak musite vyjizdet jen na spani dítěte. Není to nic neobvyklého, ja jsem zase nechapala deti co sedi v kocare a cuci před sebe a nehlesnou. Natoz co spi v aute. Ale všechno to odteklo jak velka voda a naopak nas dite porad ponouka nekam jezdit. Vzdycky mam chut ji povykládat to utrpeni když byla mala a ja nemohla ani do samoobsluhy 🙂))))) ale v duchu se tomu zasmeju a mazem na vylet.

carrie_b
1. únor 2015

@madre1 Chodim s dcerou do zoo od 9 mesicu a zvirata vnima a jak! Zdviham ji k opickam, z tucnaku je uplne vyrizena, ukazuje prstikem na zelvy, na krokodyla v akvariu..chechta se, az se smali i navstevnici vedle nas. Ale od mala je vedena k lasce ke zviratum, doma mame civavu, morce, s tatkou jezdi za oveckami a kozami, sousedovic kocky vyhlizi u okna.

mysljaja
autor
2. únor 2015

@kami1984 hezky napsané 🙂

mysljaja
autor
2. únor 2015

@romantika trochu my to připomína naší situaci 🙂)cesta většinou tam není tak strašná ale jelikoš odpoledne už mi nechce moc spát tak cesta zpět ,je děs a nebo usíná těsně před domovem,to je taky na hlavu .. 🙂

mysljaja
autor
2. únor 2015

@carrie_b také to mame podobné.🙂)

blanka.k
2. únor 2015

@mysljaja Ahoj, jezdím se synem od narození, viz. moje alba 😀 Hodně s ním jezdím přes týden, když je MM v práci, nemám auto, tak vlakem, poprvé jsem jela sama rychlíkem + osobákem na konci 6nedělí. 😀 Autosedačku dost dlouho nenáviděl, v autobuse nemůže běhat a taky zvrací, takže vlaky to jistí.... Ale měla jsem bytelný kočárek, dolů jsem narvala pleny, příkrmy, náhradní oblečení, šel do úplného lehu, do 2,5let se vozil, když chtěl vyspal se pohodlně. Bez kočárku by to nešlo.... Syn je hodně "hyperakt.", doma bych se s ním zbláznila.... A je mu úplně jedno kam se jede,hlavně, že vidí něco nového... Má to výhodu, že je zvyklý chodit...hodně chodit.... Ve 4 letech se účastnil 3km běhu v rámci 1/2maratonu, zastavila nás v cíli reportérka (syn vypadá tak na 3) a ptala se, jak jsem ho na to připravovala....a koukala s otevřenou pusou, když jsem jí řekla, že ten den (běh byl večer) předtím ušel 19km, že je prostě zvyklý chodit/ běhat 😀

romantika
2. únor 2015

@mysljaja jojo proste to tak je, je to i dobou, dřív lidi tak neblaznili porad nekam jezdit a když tak se dřív chodilo vic pesky. nedivim se, ze ty pitome tvrde autosedačky deti nebavi. ale většinou je to proste otázka nejakeho roku. vzdyt i dospely je po delší ceste kaput, natoz male dite zarazene v polystyrenu.

anetka1701
2. únor 2015

Výletujeme hodně, ale nejvíc nás to stejně baví vlakem 🙂 S holkama jezdíme i busem k moři, ale jak bych měla jet autem někam dál, je to katastrofa... Takový ty výlety "jet dlouho autem, pak někde chvíli být, intenzivně si něco prohlížet a pak jet dlouho autem zpátky" to vůbec - spíš ráno vyrazit, jet vlakem, po cestě koukat na věci a zase zpět, klidně i bez velkého určení místa...