Mamči, chci se zeptat, jestli jste už začali dávat zimní věci, nám je 9 měsíců, zimní čepici už jsem vytáhla, ale říkám si, co budem nosit v zimě ? Jak to máte vy ?
Ne. Měli by akorát zapařenou hlavu, zas taková zima tam není. 😉 Tady u nás ted svítí slunce například.
Pokud jsou u vás mínusové hodnoty nebo ledovej vítr, tak proč ji nedat. Na konci října může být stupnů i sněžit.
Střídáme zimní a méně teplou na podzim podle počasí a teploty. Byly už i dny, kdy jsem vytáhla zimní čepici i pro sebe. 🙂
my máme 3 druhy čepic, bavlněnou , pak pletenou nebo flísovou (taková středně teplá) - tak tu teď nosí, a zimní pak máme pletené s flís podšívkou - ty ještě ne
@manda dave cca stredne teplou i dle toho jak to fouka apod
my dneska ráno šly nakoupit a na teploměru bylo -4 takže zimní kulíšek, zimní bunda.
Včera dcerka běhala v zimní bundě, pod ní jen tričko s dlouhým, na hlavě pletenou čepici a byla spokojená.
Ne, já jsem dětem začala teprve teď dávat čepici podzimní. Ale moje děti jsou otužilé a čepici nosí fakt jen když je zima 😉 Nad 5 stupňů chodí bez. 🙂 Zimní budu dávat, až bude opravdu mrznout, protože jinak by měli zpocené hlavy, zvlášť když je sice chladno, ale svítí sluníčko 🙂 Syn kolikrát i v zimě čepici sundává, protože se potí, no jak jsem psala, jsou otužilí 🙂
nedávám, ani zimní bundu, nevím co bych dávala při minusových teplotách
ne. dovčera neměl vůbec žádnou. ráno mrzlo, vyfasoval jednu bavlněnou lonskou, v které vypadá jako ....jouda, je mu malá😀.
čepici nenosím sama vůbec, petr ji má, když mrzne nebo je kolem nuly.
Dnes prvně jsem vytáhla zimní bundu - čepici takovou lehčí. Bude dnes hodně chodit venku a pak půjde do bazénu, tak zimní věci proto, aby nenastydla. Jinak chodí zatím v podzimním.... 🙂
@berenika39 Tak já ty starší taky tolik neřeším, / 8 a 9 let/, jde mi spíš o mrnouse.
máme podzimní bavlněnou, tak dávám zatím ji, je pěkně na uši na zavazování,značka Steintaler. Jinak vidím hodně malinkých dětí venku bez čepiček a fakt je lituju, zvlášť když jejich maminka čepici a zimní bundu má na sobě !☹ a to vám řekne každý lékař, že od hlavičky děti nastydnou nejvíce
u nás bylo ráno 5 stupňů, zkusila jsem zimlí fusak, nechtělo se mi oblíkat do lehkého (jarní emitex) a přidávat dečku, takže jen lehké dupačky, tenké bavlněné rukavičky a šup do "spacáku". druhá strana si nestěžovala. zimní čepku taky (vevnitř bavlna zvenku chlupatá) nebo tenkou s kapuckou. nechce se mi dávat tenkou kterou jsem oblíkala když bylo o 10 stupňů víc.
já vyloženě zimní čepici pro děti ani nemám. jen prostě teplejší než ty tenké bavlněné. ale žádné podšité megakulichy. takže ty teplejší už jsem vytáhla. do kočáru dneska poprvé putoval i fusak. jsme všichni nastydlí a venku 5-7st. a vítr, sluníčko už nehřeje ani když vykoukne, takže já nás už zateplila. nechala jsem si teda ještě rezervy, abych měla co přidat do větší zimy, ale syn už třeba bez punčoch nechtěl chodit ven. fouklo a byla mu kosa. ale třeba zimní boty jsme ještě nevytáhli, synovi jsem je ještě ani nestihla koupit 😅
Mladší syn (18měs) měl už zimní overal, unás bylo v pondělí ráno -1C v dojezdovém čase do školky (8h.) +2C. takže podle toho se řídím, starší syn měl už zimní bundu a boty..Fusak v kočárku už mám dávno 😎. ono je rozdíl kde v ČR žiješ.
@misulka84 Každý ne 🙂 Zrovna náš pediatr doporučuje dětem (a to už i malinkým novorozencům) dávat čepice jen když je taková zima, že si ji oblékne i maminka 🙂 Každý na toto má jiný názor, ať laik, nebo lékař. Já zas nechápu když je venku třeba kolem 10 stupňů a vidím ty chudáčky dětičky, které jsou nabalené včetně čepice 😀 A my jsme pro jiné zase za exoty, že děti ty čepice nemají 🙂 Každý ať si to dělá po svém, podle svého svědomí 🙂
zimni cepku jeste ne, ted ma bavlnenou silnejsi, ale fusak zimni beranek 😀 rano bylo 0stupnu
Starší 7 letá má bavlněnou a 9 měsíční má podzimní, je to taková lehká zimní nebo na chladnější podzim. 😉
Tak to my jsme teda už zimní čepici vytáhli. Nejvíce tepla uniká z těla hlavou V úterý na lampionový průvod jsme vzali i fusak do kočáru. Foukalo a čepici jsem měla i já.
Dávám podle sebe, takže lehčí zimní bundu už mám vytaženou 2týdny a stejně tak dlouho nosím čepici, bez čepice jsem šla včera 5minut a už mě chytly uši☹ stejně tak jsem šla těch 5minut v podzimní bundě a pak se nemohla 4hodiny zahřát, takže nenechám dítě mrznout, kór když třeba to mladší nemá ani vlasy, které by ho zahřály. Jinak je velký rozdíl mezi námi Šakalovem(Vysočina) a Brnem, či Prahou, kdo nezažije, nepochopí 😀 Hoďka cesty z Brna domů a rozdíl markantní 😖
@mandala Však jo, když víš, že tvoje dítě trpí na uši, tak čepici dej. Já zase vím, že s ušima moje děti neměli nikdy problém a když jim dám čepici, když není opravdu zima, tak budou mít mokré vlásky, takže jim ji prostě nedám, protože je nenechám chodit se zapařenou hlavou 😉
@misulka84 To nějak nechápu, tento komentář 😖 Myslím, že naším rozhodnutím, že z dětí nebudeme mít skleníkové kytičky nabalené v mnoha vrstvách oblečení, ale budeme je oblékat stejně jako oblékáme sebe, neporušujeme žádná pravidla. Takže nevím, jak toto souvisí s tím, jak to v Čechách vypadá... Mimochodem děláme to proto, že s tím máme dobrou zkušenost, děti jsou zdravé, jen tak něco nechytnou, syn má 5 let a nikdy neměl antibiotika, dcera taky ne. Netvrdím, že je to jen tím otužováním, ale má to na jejich imunitě určitě svůj podíl!
Tak já jsem právě pár prvních chladných dní dělala frajerku, že mi stačí dlouhý rukáv a softshelový kabát...haaa, já jsem byla tak zmrzlá, že jsem druhý den už valila ve 3 vrstvách a s šátkem kolem krku (on tu teda taky foukal dost studený vítr)...čepici nosím málokdy, spíš jen na lyžovačku, nebo při opravdových mínusech nebo studeném větru. No a děti se právě doléčily z rýmy a kašle, takže takhle...obě v zimním oblečení, zimních botech a malá i zimní čepici a zimní fusak do kočárku... Jako, ráno jsem byla ve školce za exota, normálně tak nedivočím s oblečením, ale malá toho moc nenachodí, tak to si říkám, že by prochladla (vychladla), než bychom došly např. i jen do školky a zpět. No a syn byl ve školce taky skoro jediný ve 3 vrstvách a zimní bundě...ale já už to zas nechci podcenit. Vždy jsem byla spíš pro tzv. "studený odchov", ale ty začátky zimy nás vždy dostanou. Dneska už mi ale taková zima nepřišla, asi jsem si už navykla, takže třeba během pár dní zase i dětem dám lehčí obléčo...jen ten přechod z 15-20ti stupňů na nějakých 2-5 ráno, nebo když je zataženo...to byl pro nás záhul🙂
Zimné bundy už dávam, dnes pred školou som si všimla, že vela detí má už aj rukavice a šály 😀 Takže syn (6r.), zimná bunda, silnejšia čiapka, a dcérka (1r.) zimná bunda, pletená čepička, do kočárku zatial len nánožník a deku, s fusakom ešte počkám 🙂
obe holky 2.5roku a 7mes me nosi takovy ten jakoby bavlneny satek ...neni uplne tenky ale tak stredne ...proste na jaro ci podzim ....ja ani jeste pro nejmensi nevytahla zimni fusak 😀 a jezdime jen s dekou 😀 zatim nejak me prislo ze jeste neni duvod lezt do zimniho 😀 ale zalezi odkud kdo je ze ? 🙂 takze zalezi ...ale pokud bude asi do max 5C tak asi mozna bych dala teplejsi ale ne zimni ....