Výživné. Máte někdo podobnou zkušenost, radu?

bublina321
24. čer 2020

Dobrý den..dokázal by někdo poradit nebo byl v podobné situaci? Mám 3,5leté dítě, otec od samého začátku schvalnosti- dítě nechtěl. Moje rozhodnutí bylo dítě si nechat- on řekl, že mě v tom nenechá a nedodržel nic z toho co řekl. Testy otcovství přes rok, než se uráčil dostavit. Neustále si něco vymýšlel, odvolával se pro špatné předvolání atd. V x případech si obsilku vyzvedl až x dni po termínu- úmyslné, to je očividně jasné. I vrchní soud prohlédl to, že to úmyslně protahuje. V době kdy jsem s nim otěhotněla byl majitelem firmy, příjem měl i má dost slušný. Jenže tím,že dítě nechtěl i když tvrdil že nás v tom nenechá, se postupně za ty tři roky co úmyslně protahoval soudy zbavil veškerého majetku tím že ho přepsal na své rodiče- on je teď jen jednatel se mzdou 4200,- a údajně mu rodina dává 10000,- jen tak na to aby mohl žít. Má teda ještě jedno dítě kde má platit 4000,- nevím zda platí či ne? Ale s nim se stýká, bere si ho na výlety atd. Kdežto na naše kašle ☹️ Je mi jasný že nutit ho k lásce k vlastnímu dítěti nejde, ale pak mi přijde hrozně , že mu všechno prochází? I ta směšná mzda. Co mužů v téhle situaci dělat když vím že lže, že majetek má jen ho šikovně schoval aby naše dítě nemělo nárok na nic. Máte někdo podobnou zkušenost nebo radu? Půl roku po narození fungoval alespoň po finanční stránce, od té doby nic jen výčitky, naschvály 🙁
Soud mu samozřejmě stanoví výživné ve výši 2-3500,- což mi opravdu přijde směšná částka v poměru toho že pro to dítě nic neudělal na ničem se nepodílel 🙁
Budu rada za každej postřeh a třeba i dobrou radu 😉
A to že jsem měla lip vybrat tatínka, už vím dávno 🙁

ketynka1
24. čer 2020

@bublina321 Jen se pripojuji. K.

bublina321
autor
24. čer 2020

@ketynka1 takovýho blba jsem potkala asi jenom já 🤣

similenka
24. čer 2020

@bublina321 Určitě si vezmi advokáta. Má nějaký byt, dům? A s tou jeho výplatou.... To je opravdu poradit se s advokátem, on už zde vědět.

bublina321
autor
24. čer 2020

@similenka díky

similenka
24. čer 2020

@bub
@similenka Omlouvám se za překlepy

ketynka1
24. čer 2020

@similenka ona advokatku má, akorát bych řekla že jí pobírá o peníze, protože zatím nic nezaridila a ani jí nic neporadí.

bublina321
autor
24. čer 2020

@ketynka1 jj přesně jak píše ketynka1

similenka
24. čer 2020

@bublina321 Tak vyměnit advokáta.

tulikiss
24. čer 2020

vymen advokatku za nejakou, kterou nepodplati tvuj ex. to ze jsem "jako chudacek" uz soudy moc dobre znaji a uz casto vymeruji alimenty na zaklade predpokladaneho prijmu, ktery by me,l pokud by to nebyl hajzl a nesnazil se hrat na chudacka.

ketynka1
24. čer 2020

@tulikiss zajímalo by mně jak mu můžou vzít příjem 4200 Kč čistého? A že mu maminka dává 10000 Kč a přitom je jednatelem firmy? Žije si jak lord! Nechci se tu rozčilovat, o to tu nejde. Do pravnicky vrazila dost peněz a nemá moc na rozhazování. Teď už je to ve fázi, kdy rozhodnou o alimentech. Myslím si, že jak rozhodnou, tak se s ní rozloučí. Defakto jí byla jen jako nálepka právnického zastoupení, jinak jí s ničím nepomohla. Dokonce i nárok na vyplacení nějaké částky za období před porodem jí nechala promlčet. K jaké instituci se dá podat podnět k prošetření toho, že mu firma (jeho) nevyplácí ani životní minimum. Úřad práce? Finanční úřad. Bez toho aby do toho zasáhla vyšší mocnost on zase odejde vítězně a přitom evidentně někde podvadi.

mariti
24. čer 2020

@bublina321 Asi tak -rozhodně bych neříkala, že sis měla vybrat tatínka lépe (ostatně, vzhledem k tomu, že s rozvádím s otcem svých dětí, střílela bych do vlastních řad). Nicméně, taky teď řešíme výživné. Podle mě máš prostě dvě možnosti - buď si sehnat kvalitní advokátku (myslím profesně i lidsky na úrovni) anebo se smířit s mizerným výživným. Já jsem s první advokátkou nebyla úplně spokojená a po dvou měsících jsem se s ní rozloučila. ze současné advokátky jsem ale nadšená, a taky se nám díky ní už podařilo dosáhnout dohody.

amazonkajanik
24. čer 2020

@ketynka1 pokud advokátka nečiní ve prospěch klienta a ještě mu uskodi,lze podat stížnost na advokátní komoru.

bublina321
autor
24. čer 2020

@ketynka1 výživné na neprovdanou matku...tvrdila že na to nemám nárok, že by jsme museli být manželé..

amazonkajanik
24. čer 2020
bublina321
autor
25. čer 2020

@amazonkajanik jj přesně tohle jsem si zjistila. Když jsem to po právničce chtěla před cca třemi lety- řekla že by jsme museli být manželé. Já blbec ji věřila 🤦‍♀️A teď cca půl rok zpátky jsem to chtěla znovu a ona mi řekla že už nemám nárok že je to promlčený 😩
Nejsem člověk kterej se dohaduje, ale tohle mě naštvalo hodně...i kdyby to byla blba 100,- na ulici ji nenajdu 😕

amazonkajanik
25. čer 2020

@bublina321 na to promlčení se ještě zeptej. Kecala jednou,může zas...

bublina321
autor
25. čer 2020

@amazonkajanik díky...určitě zkusím.

ketynka1
25. čer 2020

@amazonkajanik já vím, ale nevím jak moc spolu komunikují písemně. Myslím že většinu věcí řeší osobně a tom se jí bude dost těžko dokazovat. Teď si hledá dalšího právníka, tak uvidíme jestli se to nějak posune. Dneska jsme se shodli na tom, že nám přijde divné jak postup pravnicky, tak soudkyně. Jak může přijmout, že on bere 4200 Kč jako čistý příjem jednatele firmy?

amazonkajanik
25. čer 2020

@ketynka1 hele,já se tomu moc nedivím. Díky jednomu,dnes již pravomocně odsouzenému soudci,měl přítel nemalou exekuci. Prostě jsme jaksi něco prodali a ve výsledku jsme to darovali ...😣