Vystresovaní kvůli nevlastní tchýní a švagrové

smudlinka2019
20. zář 2016

Ahoj holky.Poprosim o radu,jestli s tím máte některá zkušenost a jak jste to řešili.Mám švagrovou a nevlastní tchýni.Jsou to ulhane a nepřející potvory.Uz několikrát nám dělali zle a před několika měsíci to začalo nanovo.Na Facebooku se do mě nenápadně začala hlacne švagrová navazet.Nevlastni tchyne si tam dělala jeden z těch hloupých testu a že bude mít 9 vnoučat.Vnucku jednu má,uz plnoletou a když počítám nás,tak ještě od nás dvě.Tak tam psala,ze neví kde by jich vzala devět.V tom se švagrová začala nenápadně navazet,ze je třeba mít bude.Ze to je tak,kdyz se někomu nechce dělat a udělá si jich třeba devět.Tim myslela mě,protoze se nam druhé povedlo po dvou měsících mého nástupu zpět do práce (snažili jsme se už od srpna co jsem jeste byla na mateřské s tím,ze se to povede třeba dřív,bohuzel to vyšlo takhle a povedlo se to az pomalu po roce,ale to oni neví).Manžel se pak už naštvala a švagrovy napsal,j jestli to ma být narážka na mě.A už to začalo.Ze Potrefená husa se ozve,ze prý rvu na něj a na děti u Kauflandu.Ze jsem tam na něj rvala,at dá děti do kočáru,nesl nákupy a já si sla jak primadona.Pry nás viděla její zakaznice (i když nevím jak,kdyz do kauflandu jezdíme nakupovat vždy,kdyz je starší syn ve školce a s taskama jezdíme vozikem k autu).A že klukům beru babičku s dědou ovšem ne z mojí strany.Coz je také leč,protoze ke tchánovi jsme chodili často,to spíš te jeho se to nelíbilo a ke tchýni také.A pak to dotáhla tím,ze je se mnou jen kvůli dětem,protoze dobře ví,ze bych mu je nedávala.To už me naštvalo a doufala jsem,ze jeho táta to uklidní s tím že ať dají pokoj.Jenze tam jsem také narazila.Ten už byl zpracovaný jejich verzema a že bůhví co píšu na Facebook.Kdyz jsem se ho zeptala co,at mi to řekne,tak jen odpověděl,ze to mam prý vědět já.A že si to se švagrovou máme vyřešit sami.Jenze to se nedá,protoze ona má vždy pravdu a hned ječí.Tak že má odpověď byla jen ta,ze v tom případě bych už na ni vyletěla.A hned na mě opustil,ze by mi pak dal doslova přes drzku.Hold se to stalo,od tě doby nechce vídat ani vnuky.Nevlastni tchyne schválně vždycky postava venku,kdyz ví,ze chodím pro kluka do školky.Minule schválně čekala až dojdeme k autu a začala na malého ahoj a že její pes je rád,ze ho vidí,ze ho dlouho neviděla.Maleho jsem nechala a nevšímala si toho.Pes přiběhl i ke mě,tak jsem ji pohladila a jen slyšela tu pro mě už paní jak ji říká ať mě nechá.Vcera js měla to štěstí narazit opět na ni a tentokrát i se švagrovou.Pes opět ke mě a ona opět tím jejím povrchnim hlasem prosím tě nech ji.To už jsem se naštvala a řekla ji,aby se nezbláznil.A v tu chvíli to začalo.Spustila na mě,ze jsem drzá,ze mi dá přes hubu a že co si o sobě myslim a abych se neposrala.A tady právě směřuje moje otázka.S manželem děláme že nejsou,ale ony jak můžou,tak hned se do nás,tedy hlacne do mě naváží.Meli jsme u nich pro mladšího postýlky,ale po tom všem jsme radši koupili jinou a ať ji třeba vyhodí.Minule mu psala,zeji tam máme a zase si rejpla,jestli si ji zachováváme pro třetí.Manzel nepodepsal,protoze to je u nich lepší.A vcer mu přišla od ní zpráva,ze po mě dnešní ukázce me inteligence pokud si pro ni nepřijdeme,jde večer k popelnicim.O pět se do mě.musela navazet.Ja už prostě nevím co dělat.Clovek si jich nevšímá,ale jak můžou,hnedka rypaji a bůhví co.Ja už jsem z toho na nervy,protoze se bojím toho s čím ještě přijdou.Kolikrat v noci nespim a po tom prvním jejich rejpanim jsem se manželovi v kuchyni složila brekem.Ano,nejspis se na ně mám vykaslet,delat že nejsou a podobně.Verte mi,zkousela jsem to ale nejde to.To se opravdu proti tomuhle nedá nějak bránit?To se už mam bát i vodit malého do školky a nebo chodit jinudy?Včera tam pořád cekali,zda půjdu s klukama k autu,protoze švagrová stála autem bohužel prede mnou.A já radši čekala na hřišti u školky až odjede,aby tam na mě nebyly na to rejpanim dvě,protoze to jsou silné,jak jsou spolu.Ale tohle přece není normální a já už vážně nevím co dělat.Mam tu půlročního syna,pro kterého musím fungovat nonstop a ne být pořád kvůli n ve stresu.Omlouvam se za tak dlouhé psaní,ale už začínám být zoufalá,chtela bych mít klid ☹

hz
20. zář 2016

@smudlinka2019 pochopila jsem spravne, ze bydlite s nimi ci v tesne blizkosti nich? ja bych se odstehovala minimalne na druhy konec mesta, proste nekam daleko, abych jim nebyla na ocich. asi nemaji moc co na praci, tak vymysli jak vas vic rozestvat.. osobni zkusenost nastesti nemam, ale asi bych to resila odstehovanim se. ono sejde oci, sejde z mysli..

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@hz bydlíme ve stejné části města.Mame tu ale koupený být a navíc tu syn chodí do školky

michaal
20. zář 2016

Slušná šikana 😖 Asi nejlépe ignorovat, nemám facebook, ale nedají se ty dvě nějak zablokovat, aby ti nemohly psát? A s tou školkou, možná by pomohlo, kdyby jsi šla párkrát s manželem. Taky byste byli dva a třeba by z chlapa měly větší respekt. I s dědou by si to měl vyřídit manžel...

eldrag
20. zář 2016

Z fb vyradit a ignorovat, osobne si jich proste nebsimat a ukoncit vztahy nic jineho asi nejde

zazrakysedeji
20. zář 2016

Me prijde,ze na hadani pres facebook jsou za hvezdy a v psani sms take.vyblokovat,neodepisovat nereagovat.Pokud te (snad nevadi,ze tykam)budou napadat pred skolkou,pres vyslovne upozorneni,ze te obtezuji...je reseni prestupkova komise.Mam magor 90letou cupr sousedku,ktere vadi uplne vsechno,co ji zemrel manzel,nema na koho rvat.Kricela po ulici na me o me,i kdyz jsem u toho nebyla.Ignorace,ignorace,bohuzel i pozdrav smeroval k utoku.Vyresila to prestupkova komise,baba se lekla a je klid.letos opet hlucne resila sve problemy s nasim radovym sousednim domem(zadne mimochodem nejsou)nelibi se ji hranice pozemku....atd atd.Prestupkova komise a je klid.Je mi to blby,ale nemohla jsem s dcerou ani na zahradu,aby pres plot nehulakala.nezdravit,blokova.nejhur hlasit baby😊

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@michaal ono už se to jednou řešilo.kdyz ma manžel volno,tak chodime vždy spolu.Na Facebooku je máme zablokovaný,ale minulé mu švagrová zase psala na bazarku letgo :-/

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@zazrakysedeji určitě tykání nevadí.Vis,my je celou dobu ignorovali,tak nevím proč nedají pokoj,asi se vážně nudí.A o té presrupkove komisi mi říkala tchýně,pry o tom máme uvažovat.Ale já se nějak pořád bojím abych z toho pak ještě neměla nějaké problémy já

achjonetusim
20. zář 2016

Na facebooku vymazat a dál blokovat, má spojovat přátele ne? Mobil to samý. Na ulici důsledně ignorovat. Časem pochopí a najdou si jinou oběť.

achjonetusim
20. zář 2016

Čtu fb vyblokován. Tak pokračovat v "krasojízdě", blokovat a ignorovat pořád nestále a všude. BUdou nejspíš čím dál tím vytočenější, kdyby tě napadaly na ulici nahrávat na mobil - pak už bych klidně šla na policii a nahlásila stalking. Klidně jim napište dopis (slušně!) že si nepřejete žádný společný kontakt a doufáte že i ony to ocení když mají s tvojí existencí problém. A pokud tak nenastane a budeš pořád z jejich strany kontaktována nahlásíte to na policii.

zazrakysedeji
20. zář 2016

@achjonetusim jen na mobil muze nahravat jen se souhlasem,to jsem taky s babou sousedkou resila.dala mi souhlas a nestacila se divit.bez nej je to nezakone😉musi to primo v nahravce zaznit a pochybuju,ze tyto damy souhlas daji..😊

achjonetusim
20. zář 2016

@zazrakysedeji Fakt?! No to je na hlavu ☹

onelove
20. zář 2016

Tak to je mazec ☹ ja bych se odstehovala...tohle bych nedala... ale vis jak se rika... na kazdou svini se vari voda 😉

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

Holky,kdybych mohla,stehuju se.Ale bohužel tu máme být,ktery je náš a ještě ho splácíme a stejně bych ho vozila do školky,ktera je kousek od nich.Tu školku mu vzít nemůžu.Je tam druhým rokem,ma tam kamarády a líbí se mu tam ☹ a ignorovala jsem porad a i manžel,ale ten je už taky slušné vytočený

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@onelove ja už to taky nedávám.Kdyz v noci vstavam k malými,tak pak nespim,brecim a jsem pak i nevyspala

zazrakysedeji
20. zář 2016

Pokud je to az takhle daleko,opravdu bych je nahlasila.je dobre si poridit svedky.chodit vyzvedavat s kamaradkou(ucelove) nechod pokud to pujde sama. Alespon chvili,pro dukazy..internet je dohledatelny,jako dukazny material,ale pokud ony jsou dve a ty sama....budou chtit dukazy na policii i uradech.I babu to prestalo bavit,kdyz je na hulakani sama a nema protivnika....ale dalo mi to sebezapreni

blauen
20. zář 2016

Ahojky, přiznám se četla jsem to takhle letmo, ale k tomu facebooku, proc si je na face nezablokujes a neodstranis z přátel. Z manzelovy strany to máme podobne, hrozna svagrovka a nevlastni tchyně, ktera totálně zblbla otce manžela, jsou to ulhane, neprejicne potvory (bohužel řečeno naprudko), ale to nebudu rozepisovat co jsme zazily, nevlastni tchyně šla přes manzelova otce po našem majetku a penězích co s manželem Máme...vyresili jsme to na tvrdo všechny z face odstranili co se dalo a z nikym z rodiny se už léta nestykame vůbec, poslem na vánoce jen pohled a je nám SUPROVNE, zijeme si svým životem. My jsme se snažili domlouvat, varovat tátu manžela, vybral si svou cestu a ještě se obrátil proti svému vlastnímu synovi tak jsme to utli, přeci se nenecháme urážet a dirigovat co máme a nemáme dělat. Držím moc palečky.

eva_mb
20. zář 2016

To je sileny,ze se muze nekdo takhle chovat.😮 nicmene,pokud mas blokly fb,zmenila bych s manzelem tel.cisla.kdyz budou chtit prudit,zpusob si vzdy najdou,ale snazila bych se to co nejvice eliminovat. Dulezite je,ze manzel stoji pri Tobe a na celou vec ma stejny nazor jako Ty.paklize bych je nekde potkala,pozdravila bych dobry den a pokracovala v kradojizde.nekdo takovy mi preci nestoji za to,abych se byt jen zastavila natoz abych na ne slivne reagovala.chce to hodne sily a odhodlani a uvidis,ze az si v hlave usporadas co a jak,projdes kolem nich se vztycenou hlavou. Nenechas si preci kvuli nejakym blbkam omezovat svuj zivotni prostor. 😉

achjonetusim
20. zář 2016

@eva_mb Já bych je teda zdravit přestala, natož jim přát dobrý den!

michaal
20. zář 2016

Ještě se zeptám... Tchyně(nevlastní) a švagrová pracujou? Že mají tolik času na postávání u školky. A švagrová má manžela a děti?
Já jen, jestli to není obyčejná závist, protože to nestojí za to, abyses po nocích trápila 🙂

elvira
20. zář 2016

Jediná šance - kousnout se do jazyka a vůbec ale vůbec nereagovat. Je to těžké, sama jsem měla s příbuznou peklíčko, tak vím, jaké to je a že je těžké zachovat dekorum, ale dokud jim budeš dávat, co ony chtějí, budou vyrývat.
Takže ignoruj psa, ignoruj zprávy od nich - vůbec neodpovídej, nereaguj, přímo je maž. Když je potkáš, klidně se i usměj, tím je nasereš.

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@blauen to vše máme.Blokle na fb,ale vidam je,protoze bydli ve stejné části

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@eva_mb
@achjonetusim tak zdravit je nehodlam.Ale teď hold se mnou bude chodit manžel,i když to už stejně dělá a nebo Mamka.Jen kamarádka co chodime spolu má teď zlomenou nohu,tak ráno to snad zvládnu sama a nebudu ,,tchyni'' potkavat

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@michaal tchyne nedělá,je v důchodu,tam se asi nudí.Ale ona byla vždycky zlí člověk.A švagrová dělá a uni to bude hlacne ta závist.Byla vždycky uvykla,ze byla na prvním místě.Chlap se dokonce jednou s holkou kvůli ní rozešel.Ale co je se mnou,tak poznal jaka je,protoze vše co bylo,tak o všem vždy hned věděl.Chlapa sice má,ale je už rozvedená a děti nemá.Ona hlavně nikdy neumí být úplně šťastná,kdyz vidí že někdo jiný je

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@elvira to delame.Asi budu muset začít meditovat 😀 ale zprávy si manžel nechává,aby kdyby něco měl důkazy

michaal
20. zář 2016

@smudlinka2019 No vidíš, tak od takových lidí co nejdál! Taky mám tchyni, která se neskutečně nudí a není to úplně hodný člověk, horší je, že je splachovací a chování jak sinusovka 😖
Přeju hodně sil a hoooodně pohody 🙂

makronka222
20. zář 2016

Byt se da vzdycky prodat a auto mas, jestli pojedes 10minut nebo 15uz je jedno. My se take odstehovali na druhy konec mesta, vstavam o pul hodiny driv, autem nejezdim a taky to davam🙂 lepsi nez potkavat tchana co se k nam choval jeste hur. Tam uz zacli vylozene boje, najizdel do me autem kdyz jsem sla s kocarem atd... Byl pod vlivem, policie nic... Jina moznost nez ustoupit neni.

smudlinka2019
autor
20. zář 2016

@makronka222 tak to je hrůza ☹ až tam to snad nedojde

siiia
20. zář 2016

to je hrůza teda ☹ radu asi nemám, ale držím palce.... je to smutné, že něco takového dokáže vlastní rodina.... já jsem v tomhle strašně mstivá, moje děcka už by do smrti smťoucí neviděli a šla se poradit na policii jak se bránit proti takové šikaně.... ☹ držte se, doufám, že je tchýně aspoň už pořádně stará a brzy nebude mít na takové kraviny síly....

margot_ka
20. zář 2016

@smudlinka2019 tak byt se da vzdy prodat a hypoteka splatit. V jine skolce si maly taky zvykne. Pokud chcete pryc a mit klid a neresit tyhle posuky,tak je to asi jedine reseni..

eva_mb
20. zář 2016

@achjonetusim tak tedy bez pozdravu 😉 myslela jsem to spis ve smyslu ukazat,ze jsem absolutne nad veci a ze me nekdo takovy nezkazi den. Rozhodne zadne lezeni do zadku.proste ironie.