Přítel se chce vídat s dcerou z předchozího vztahu

monikanemcov
28. říj 2016

Dobrý den prosím o radu už jsme zoufalí s přítelem jsme 4oky máme roční dceru ale on má ještě 8letou dceru s jeho bývalou byli spolu osm let až do doby než jejich holčičce bylo pět let potom otce vyhodila a on bojuje aby se mohl vidět se svojí dcerou soudem má určeno jednou za čtrnáct dní sobotu a neděli s přítelem jsme minulí rok chtěli požádat o střídavou péči ale jeho bývalá slibovala že mu jí bude dávat častěji ale žádná změna o prázdninách jsme jí měly týden a teď se chce odstěhovat 60km od nás to my ale v žádném případě nechce ale ex to prostě nejde vysvětlit prosim poraďte co máme dělat.

lucinkaxxx
28. říj 2016

60 km neni zadna dalka. Nevidim duvod,proc by jste dceru nemohli i nadale vidat?

lv
28. říj 2016

Požádejte o střídavku, nebo o úpravu styku s holčičkou.

recmanka
28. říj 2016

Zdravím, nejlepší je resit to přes advokáta. Ona se pani odstěhuje a tim znemozni střídavou peci protože dítě nebude chodit do stejné školy apod. To ji urcite někdo poradil. Ten návrh musíte podat co nejdříve a uvést tam i to ze matka planuje stehovani aby se vyhla styku s otcem. To jste měli podat hned a pripadne u soudu se domluvit jinak a mit soudní rozhodnutí. Evidentně pani kyve jak chce. Minimálně chtít vetší kontakt s dcerkou. A odůvodnit to tim ze otec jevi velky zájem.

recmanka
28. říj 2016

@lucinkaxxx na 60km střídavou nikdo neda

solinka1974
28. říj 2016

Moje svagrova po rozvodu bydlela u rodicu, 70 km od bydliste otce. Ten na stridave peci trval. Dostal ji. Takze netusim, kolik km hraje roli...

lucinkaxxx
28. říj 2016

@recmanka nepochopila jsem z toho prispevku,ze by tazatelce slo o stridavou peci. Psala pouze ze o ni uvazovali a pak po slibu matky ze bude dcerku davat vic od toho upustili. Matka evidentne dohodu nedodrzovala,ale tazatelka uz pak stridavou peci neresili. Ani celou situaci,ze chteji vidat dceru vic. To resi az ted,kdyz se chce matka odstehovat,takze bych to chapala jako trosku natruc matce. Mozna se stehuje za praci,partnerem,bliz k rodine,tezko rict. A ohledne toho,ze kvuli sedesati km soud nenaridi stridavou peci,to je nesmysl. Ac jsem celkove proti stridavce,bohuzel vim i o pripadech,kdy ziji matka s otcem 300 km od sebe,dite je ve stridavce,navstevuje dve zakladni skoly...strasny....60.km opravdu neni zadna vzdalenost,ktera by branila tomu,aby soud stridavku naridil.

lucinkaxxx
28. říj 2016

Ale pokud tazatelka opravdu o stridavou peci stoji a po domluve s matkou stejne nedoslo k dohode,tak nechapu proc to resi az ted kdyz se chce matka odstehovat. Proc to neresili uz v lete,kdyz uz tehdy jim vadilo ze dostali dcerku jen tyden.

carmilla
28. říj 2016

A co dcerka? Jaké jsou její vztahy s tatínkem? Ona situace její matky asi také není růžová, je lidsky docela pochopitelné, že jí není příjemné, že nějaká "cizí" paní ji supluje v roli matky, bohužel tato averze pak může vést k tomu, že matka odmítá dítě otci svěřovat...což rozhodně není správné, ale když se na to podívám prizmatem té matky, docela se do ní umím vžít...Střídavku bych nedoporučovala - jako pedagog v praxi často vídávám její dopady a obávám se, že rizika a nevýhody převažují nad pozitivy, obzvláště pokud si tuto formu jeden z rodičů vynutí úředně bez ohledu na pocity a přání dítěte...Co kdybyste zkusili s matkou nějak probrat, PROČ se takto chová? Pokud jste tím blokem vy - nebylo by rozumné v rámci prolomení ledů "vyklidit" na nějakou dobu pole? Nechávat třeba otce, aby se stýkal s malou, případně něco podnikal s malou a její matkou bez vás? (Chápu, že to zase nemusí být příjemné vám, ale mohla by to být zpočátku cesta...) Obávám se, že těžko můžete matce zakázat nebo zabránit, aby se přestěhovala...60 km opravdu není taková dálka, aby se to dalo hodnotit jako znemožnění styku s druhým rodičem...to jsou spíš případy, kdy se jeden z rodičů rozhodne s dítětem přesídlit do zahraničí...

recmanka
28. říj 2016

@solinka1974 tak to dělal v zajmu dítěte? To mi přijde sobecké ☹ dve školy atd.

recmanka
28. říj 2016

@lucinkaxxx střídavou často využívají jen aby dosáhlo svého. Nikdo moc nekouká na děti

zuzineckah
28. říj 2016

@recmanka znám případ, kdy dítě chodí do dvou škol i když rodiče bydlí ve stejném městě. Otec trval na soukromé, matka si ji nemohla dovolit...
Každopádně dítě má právo na OBA rodiče. Takhle se na to dívá soud při určování střídavé péče. Řekla bych, že je to správně. Ne vždycky jednoduché, ale správné.
@monikanemcov chápu vaše rozhořčení, ale 60 km není taková dálka, v Praze najezdím denně 80 km z jednoho konce na druhý... Spíš bych šla po tom, co matku k takovému kroku vede a jestli je opravdu nezbytný, nebo je to jen její naschvál...

monikanemcov
autor
28. říj 2016

@carmilla dekuji ale bývalá nemá se mnou žádný problém minulí rok jsme to řešili kvůli tomu že se nedokázala postarat o děti chodili špinavé i do školy ve škole hrozný prospěch holku když nám pokaždé dá tak je zavšivena u soudu řekli že máme ještě počkat až nebude mít přítel exekuci na plat třeba se matka ještě změní.Teď se stěhuje za novým přítelem který se zrovna lečí je alkoholik a dochazí na terapie a má žloutenku C

andryyysssek
28. říj 2016

My bydlíme od bývalého taky cca 60km,měli jsme střídavou péči,ale dcera chodila ještě do školky,takže to prošlo.Teď by střídavka už neprošla,protože dcera chodí do školy.A tatínek si taky pro ni jezdí každý druhý víkend.V čem je vlastně problém?

monikanemcov
autor
28. říj 2016

@monikanemcov a kvůli práci se nestěhuje práce není její šálek kávy

carmilla
28. říj 2016

@monikanemcov No...podle toho, jak na ni nasazujete mi nepřipadá, že byste mezi sebou neměly žádný problém, nic ve zlým. 😉 Přítel má exekuci na plat? V tom případě bych vaše šance při případném soudním řízení moc růžově neviděla...ovšem záleží i na tom, jaké je materiální a rodinné zázemí u matky - podle vašeho popisu to ani tam nebude moc růžové...Bohužel jako učitelka musím konstatovat, že vši jsou u dětí dnes poměrně běžný jev - a to i v rodinách takříkajíc "na úrovni"...čili to nemusí být ještě známka toho, že se matka nestará...permanentně zavšivené dítě každopádně svědčí o tom, že možná rodiče přistupují k řešení problému laxně, ale tady opravdu těžko říct...také jsme ve škole řešili případy dětí, které se tohoto problému nemohly zbavit - vinou rodičů, kteří neměli dost trpělivosti a snahy s tím něco opravdu dělat...Neodpověděla jste mi na - podle mě - nejzásadnější otázku...Co holčina? Jaký je její náhled na věc? Chce u vás být? Nebo má s tatínkem komplikovaný vztah? Máte pocit, že ji máma proti vám "očkuje", nebo je vše ok? Přání dítěte dnes také může hrát při případném rozhodování svoji roli...

lv
28. říj 2016

@carmilla mě to vyznělo jako maminky holky přítel, tu exekuci, ne tatínek.

monikanemcov
autor
28. říj 2016

holčičce se u nás líbí je tady moc ráda sama nám říka že by tady chtěla bejt častějc její mamku má samozřejmě taky moc ráda jen jí vadí že na ní nemá čas že si s ní nehraje a že nemá ráda když pije já proti bejvalé nic nikdy neměla až teď jo je jasné že ze začádku dělala problémy hrozné ale to je dávno pryč.jo holčičku očkovala od začátku proti mě ale i proti tátovi.Ptali jsme se před rokem na socialce jestli by si mohla sama malá říct jak by to chtěla a tam nám řekli že to nejde prý je to až od 11-12 let dítěte

monikanemcov
autor
28. říj 2016

jo a holčička ma ještě sestru té je 11let ale není přítelovo tu máme taky rádi bereme si i jí a obě tady brečeli že jsou ve třídě nejhorší a že se s nima mamka nechce učit.

andryyysssek
28. říj 2016

@monikanemcov to je hrozné ☹ v tom případě si myslím,že by byla lepší výlučná péče než střídavá.

recmanka
28. říj 2016

@zuzineckah porad mi tam ale chybí respektováni dítěte. Porad je to rodice maji právo. A dítě?

recmanka
28. říj 2016

@monikanemcov proboha pokud je to jak píšete proc uz jste nebyli na ospodu? Oni dost vyrazne přispějí k tomu kde holčička bude...ja bych ji u takové baby nenechala a kdyby chodila v takovém stavu hned bych resila na ospodu.

pavses
28. říj 2016

Pokud se neurazíte, můj názor je - Vy to neřešte, ať se to neobrátí proti Vám. Čím víc energie do toho dáte, může se to vymstít. Složitě si vysoudíte střídavou a to ještě jen jestli, protože to není zase tak jednoduché a pak se může stát, že holčička začne dělat nemalé problémy, bude starší, začne dělat naschvály a Vy budete litovat, že jste do toho dala tolik energie.Nechte to osudu, když u Vás bude, starejte se o ní s láskou, ale nebojujte za ní.

monikanemcov
autor
28. říj 2016

@pavses mě i příteli je uplně jedno jestli nám potom bude malá dělat naschvály hlavně ze bude v pořádku šťastná prožije krásné dětství

pavses
28. říj 2016

Tak Vám přeji hodně štěstí 👍

zuzineckah
28. říj 2016

@recmanka já jsem psala, že DÍTĚ MÁ PRÁVO na oba rodiče. Je to jeho nejzákladnější a nejdůležitější právo, když už se to nakouslo. Kdyby si tohle rodiče uvědomili dřív než udělají z dítěte rukojmí, tak by to bylo fajn. Bohužel často si přes dítě řeší vzájemnou nevraživost...

monikanemcov
autor
28. říj 2016

@recmanka prosím vás a co je OSPODU.Holčička nám pokaždé říká že ještě nechce k mamce dva roky dozadu jsme jí vozily domu z brekotem trochu se to změnilo jak už je starší sama nám říka že by u nas chtěla bejt častěji.jen na socialce s tim pani pracovnice nikdy nic neudělala u nich doma je prý rajt schazejí se tam různí lidé holky sami řikaj ze tam mají bordel jednou prijela malá v zimě ve spodním díle od plavek že prej nemá jiné kalhotky v zimě chodí v jarni bundě sociálka když se šla podívat v čem holky žijou tak mamce zavolali dopředu a ona uklízela jak o život to nám říkali sousedi .máme potvrzené od 5lidi ze holek mamka bere drogy ale k tomu nám bylo řečeno že s tim se nic nezmůže že by jsme museli vedět přesnej den kdy si něco vzala aby to zjistily prý aby se něco našlo tak to trvá 1-2dny.

monikanemcov
autor
28. říj 2016

my jsme se snažili jim pomoci ze ji přítel kromě alimentů daval veškere vybaveni do školy oblečení a pokaždé i nějaké peníze aby si mohli koupit nákou drobnost

ivular
28. říj 2016

@recmanka "na 60km střídavou nikdo neda" - nevím, jestli toto někdy platilo, ale v současnosti se nařizuje střídavka i když rodiče bydlí od sebe stovky kilometrů (vždyť známý je případ, kdy jeden rodič bydlí v Olomouci, druhý v Karl. Varech a soud nařídil dát syna do střídavky, takže si jej předávají v Pardubicích).
A dvě školy dle soudů naprosto nejsou problém. Zejm. výnosy ústavního soudu jsou v tomto směru otřesné - potvrzují se střídavky i v případech, kdy děti mají od psychologů a škol posudky, že toto pendlování nezvládají ☹
@monikanemcov Za tu dívenku prosím, abyste o střídavku neusilovali, i když byste ji v současnosti určitě získali. Co nejširší styk s otcem rozhodně ano, ale neberte jí domov.

ivular
28. říj 2016

@monikanemcov Ještě dodám, že pokud to děvče nechce bydlet s maminkou (a zvládlo by kompletní změnu prostředí, vč. školy), můžete se pokusit o svěření do výhradní péče otce. Pokud je maminka na drogách, měl by to soud odklepnout. Samozřejmě by dále měla být s maminkou v co nejširším kontaktu. Jen ne střídavku.

espada
28. říj 2016

@recmanka Není pravda. Kamarádka ma ve střídavé péči dceru. Otec bydlí v Praze ona v Ostravě. Otazka je jestli to je pro dceru dobře. Ale to je OT.