Hezký večer jsem s přítelem přes 2 roky a v poslední době začal pít s kamarády na úkor mě. Vždy mají ve všem přednost, udělá pro ně první poslední, ale já na vše musím čekat. Cokoliv chci já, tak vše slíbí, ale nedodrží to či na to čekám pár měsíců. Ale pro ně okamžitě. Kolikrát jsme domluveni, že spolu budem( vídáme se o vikendu) a najednou něco potřebuji a padne to. Přitom jak jsme spolu je úplně jiný, vidím na něm, že mě miluje. Hlavně mi sám říká, že je pitomec a nebude pít. Že pak trpí a další den je nepoužitelný a protivný . A prý nechce smrdet alkoholem(cítil to u souseda co pije a hrozil se, že takle smrdet nechce). Už nevím co sním. Vydrželo mu 1,5mesice nepit a věnovat se mi. Nedokáže jim říct ne co se týče alkoholu. Navíc se mu začali navalovat zdravotní problémy a nedá si říct, že je to tím alkoholem a cigaretama. Prosím jak stim pracovat? Čím mu mohu pomoci, aby se to ne opakovalo? Už mě to ničí připadám si strašně sama a na posledním místě... Potřebovala bych se cítím milovana za každé okolnosti a prvním místě. Já mu dávám maximum. Vždy je na prvním místě. Myslím si, že si je tím vědom, ale nedokáže bez nich být. V týdnu je nevida . Jsem snad sobecka, když sním chci trávit čas? Kor když ho vidím kvůli moji a jeho práci takle málo? Copak nestačí dát kamarádům jen pátek celý odpoledne a večer? Děkuji za rozumné komentáře.
Ješte doplním mě je 27 a jemu 53let. Ale nikdy mi věkový rozdil nevadil. Asi je to i tim, že jsem vyrůstala bez otce.
Je mezi vámi rozdíl jedné generace. A co si budem, on už začíná být stár a tvému tempu nemusí stačit, nemusí mu vyhovovat. Máš děti? Chceš je? Zvážila bych, jestli nejít o dům dál.
@anettzz A vážně má jen kamarády? Já bych od toho zdrhla. Jsi mladá, můžeš si založit rodinu s někým u koho budeš na 1.místě. A nemusíš se doprošovat starýho chlapa.
@klokanka31 ano chodi s kamarady pouze to vim na 1000%. Parkrat jsem tam snima byla a nedopadlo to vubec dobre. Maji na neho spatny vliv. A bohuzel si mysli, ze on je dokonaly a ja jsem pro neho spatna stihacka atd. Bez neho si ani neuprdnou.
Já bych řekla, ze hodně dělá ten věkový rozdíl. Kdy on už má raději klid s kamarády u piva, bohužel. Hodně s ním o tom mluví, pokud nechceš vztah hned ukončit - šly bych na párovou terapii.
Holka, jsi mladá, bez závazků, hlavně si nedělej dítě s dědou, který chlastá! On si miminko taky strašně moc přeje? Pochybuju. Vždyť on chce svůj klid a pomalu se začíná těšit na důchod. Neblbni a běž o dům dál. Máš na víc, bez ohledu na to, jak moc ho miluješ nebo on tebe... tohle není rovnocenný vztah.
Neeee. Najdi si nekoho vekove bliz. Ne nekoho, kdo muze byt tvuj tata. Bude ti lip. A jeste s nim dite. Si blazen.
@klokanka31 Já i věřím, že má pouze kamarády. Vidím to u nás, parta starých mládenců a rozvedených chlapů dennodenně vysedávají v hasičárně a pijí pivo.
Když si jeden z nich najde ženskou, tak to nemá šanci vydržet, kamarádi je lákají více.
@anettzz Já bych ho poslala do oběhu, si mladá, najdi si někoho ve svém věku. Proti alkoholu a kamarádům nemáš šanci.
A další věc, mezi mnou a manželem není tak velký rozdíl jako mezi vámi, ale i tak nás dohání generační rozdíly třeba na výchovu dětí, oblíkání ( to bys nevěřila, co se mu líbí, zamrzl v devadesátkách😅), ale i běžný život.
A to můj manžel fakt snaží a jsem pro něj na prvním místě a i tak často vznikají vtipné situace.
Pokud by si dítě opravdu přál, neseděl by celý víkendy v putice, ale trošku se snažil žít zdravě, podpořit tě a taky na tom prckovi dělat.. nezlob se na mě, je vlastně celkem jedno kolik mu je.. já takovýho exota měla od 15, vydržela jsem 6 let než jsem trošku vyrostla z naivity.. nikdy se nezměnil, ne kvůli mě, nikdy jsem nebyla na prvním místě, ani na druhém, pro kámoše všechno a já roky jen čekala a čekala, jestli jemnostpán bude mít čas.. je to 14 let a já bych si zpětně nafackovala, že jsem si nechala kálet na hlavu od sobeckýho hova.a a ty se prober a udělej to samý.. citová závislost opravdu není láska, budeš zírat až potkáš JEHO, jaký rozdíl to je.. mně ten MŮJ fakt otevřel oči, že fakt nechápu, kde jsem měla mozek celých 6 let..
Určitě si nedělej děcko s někým, s kým nebydlis, aspoň rok. Víš, jakej je přes týden? Jak často pije? Jak tráví čas, umí se starat o domácnost, je pracovitej, jak to má s financema, živil by tě má rodičáku atd. Atd. A chlast, to vůbec, pokud s tím má problém.
Je ve věku mých rodičů...ti už mají rádi svůj klid. Jsou ve věku, kdy spoustu takových tátu, strejcu a známých má v garáži svoje výčepy, kde se schází s kamarády na fotbal a pivo... byť mají doma svoje partnerky nebo potomky v dětském věku...neumím si představit, že bych takto žila..
@dashyyy to chapu. Kdyz me to hrozne mrzi. Myslela jsem si, ze jsem konecne potkala cloveka co bude ma spriznena duse. Krasna chemie, ve vsem mi rozumnel, intimita dokonala, zkratka vsechno. Ale pak mi zacal vycitat moji minulost, ze jsem si uzivala a on ne a maˇ to denne na taliri. Porad rozchody mozna uz po 150ty. A ted se hodne pridal alkohol a kamaradi. Ti vzdy budou na prvnim miste nikdy se to nezmeni… jenze ja nedokazu odejit. Mam pocit, ze zustanu sama. Zakazal mi vsechny kamarady kamaradky a mam pocit, ze jsem strasne sama. Je hrozne zarlivy. Ale svuj cas mi nevenuje tak je to celkem vtipne jak si to protireci…. Mam pocit, ze uz si nikoho nenajdu. Zase poznavat zjistovat co ma ten druhy rad atd me desi… hodne jsem toho snim pochopila. Naucil me, co je to milovat. A ja se kvuli nemu zmenila ☹ hold je to spatne. Nejsem pro neho dost dobra. Porad si mysli, ze ho podvadim…jsem fakt ztoho vztahu bezradna.
@lv vim jaky je. Ma plno much samozrejmne. Pres tyden nepije. Jezdi kamionem .Zivit by nas dokazal.
On navic jeste bydli i po 2letech vztahu se svou ex jelikoz nejsou schopni vyresit majetek. Pry to ona nechce prodat a na vyplceni nema. Dotoho je ted i nemocna a narovinu mi rekl, ze by se oni postaral. Ja vim jaem asi naivni. Strasne to zabolelo… jen at si to zkusi vzit z opacneho hlediska. Takze prevazne se stara o barak tam a na me cas nema. Prednost da kamaradum.
Žárlivost, velký věkový rozdíl, alkohol...i jedno z toho je problém, a tady hned tři. Rozchod bude bolet, ale jen nějakou dobu, jestli s ním zůstaneš, tak se budeš trápit dlouhodobě.
Dítě si zaslouží spolehlivého rodiče, a popravdě řečeno i mladšího.
Holka, tady je vsechno ale uplne vsechno spatne. Otevri oci. Chlap, ktery je zamilovany, hory prenasi a travi se svou vyvolenou kazdou volnou chvili. Reknu to na rovinu a bez obalu. Z tveho popisu na me dela dojem ten, ze ty jsi jeho bokovka, ktere nasliboval hory doly a ty ho uplne slepe poslouchas. Jak zakazal kamaradky? On ti nema co zakazovat 😅 A na to, ze budes pak uz navzdy sama jsi prisla jak? Je to jenom hloupa myslenka, kterou zivi naprosto neadekvatni strach. Urcite jsi prima holka, ktera si zaslouzi stastny zivot! Tohle je akorat starej manipulator, co ti nakecal kraviny jenom proto, ze jsi mladsi a ze ses nechala ovlivnit. Never tomu. Je to BLBOST.
Kazdy mame svuj zivot pouze ve svych rukach. Verim, ze se jednou rozhodnes spravne a budes stastna 🙂
Starej chlap, kterej chlasta, žije s ex, preferuje kamarády, je žárlivec, zakazuje ti kamarádky… Tady není o čem, tohle nemá budoucnost, odpoutej se a zapracuj na svém sebevědomí, mas na mnohem víc!
@anettzz tak tohodle partnera už fakt "nepřeučíš". Je mezi vámi hooodne velký věkový rozdíl a on si kamarády a alkohol vzít nenechá. Můj partner zpočátku dělal to samé..kamarádi, alkohol..tak jsem mu řekla, že buď my nebo oni. Natvrdo. Vybral si nás a jsme spolu skoro 5 let. Máme spolu dceru, je úžasný otec. Jenže mezi námi je "jen" 6 let věkový rozdíl. Kdyby byl starší, nevzdá se toho..Takže je to na tobě.
Já být tebou, odcházím..
Když mi bylo 20 měla jsem o 15 let staršího přítele. Nakonec jsem musela odejít, protože jsem zjistila že mě podvádí..bylo to těžké, sliboval hory doly..ale dnes jsem šťastná a ráda.
Dnes když ho potkám, nechápu co jsem na něm viděla 🙈
@anettzz Byla by velka blbost s nim otehotnet, mas zivot pred sebou. Zaloz rodinu s nekym, kdo nebude o tolik starsi a pro koho budes na prvnim miste. Mam v okoli 3 zensky, kterym je dneska 50+ a vsechny zpetne rikaji, ze to byla velka chyba mit o 20 a vic let starsi chlapy. Zatimco chtely zit, chodit ven, tak chlapi 60+ uz jen chteli sedet doma, meli zdr. problemy a ze najednou byl znat extremne ten rozdil. 2 se rozesly a 1 se stala relativne mladou vdovou.
@anettzz rozhodně tě nenaučil milovat, ale být na něm závislá.. klasickej, učebnicovej manipulant.. o tebe a tvoje pocity mu vůbec nejde, seš mu u zadele, potřebuje poslušnýho pejska na vodítku a mít si na kom vylívat svoje frustrace... opravdu, ,opravdu seber rozum do hrsti a otevři oči, tohle je od A do Z špatně.. dostal tě svýma kecama přesně tam, kde tě chce mít.. myslíš si o sobě, že pro něj nejsi dost dobrá?? Tvl o to mu přesně jde!!! A není to pravda a on to moc dobře ví
Je mi tě strašně moc líto 😢😢 mám kámošku, co se také upsala (podlehla, naletěla - vyber co chceš, všechno pasuje) staršímu muži. Ne tak starému jak máš ty ale taky staršímu. Který má svůj život odžitý. Dvakrát rozvedený, celkem tři děti. Bez vlastního bydlení, žijící u mámy na gauči ( otec ho vyhazoval ať si najde něco vlastního a byl nepřítel 🙈) Moje kámoška tehdy 34 let, těšila se na založení rodiny, než potkala jeho. Samozřejmě, že ji okamžitě zachvátil do svých spárů, mladé maso, poslušné - 5 let s ním žila na tom gauči během kterých on stavěl nástavbu nad garáží domu rodičů kde nyní společně už pár měsíců žijí. Na rodinu rezignovala, resp. přebrala jeho názor, že bez dětí jim bude líp. Schází se jenom s jeho přáteli, svoje už nemá. Když se sešla v minulosti se mnou, x krát jí volal během těch pár hodin. A ona si to vykládala jako lásku, já bych spíš řekla žárlivost. Život má zkažený.
Starého psa novým kouskům nenaučíš. Promluvit si s ním, jak potřebuje podpořit, co jemu pomůže, jak to vnímá on. Když ani to nepomůže, šla bych hledat chlapa pro život ne si léčit díru po absenci otce. Možná pár sezení s dobrým psychologem, abych neopakovala v dalším vztahu stejný vzorec? Ale z pár řádků se těžko udělá řešení na míru.