Ahoj, asi podle názvu diskuze tušíte co přijde a hledám další ženy, s podobnou zkušeností. Nehledám řešení, jen pohled dalších žen.
Zůstala jsem sama se dvěmi dětmi 3 a 6. Nyní se objevil v našem životě velice milý a příjemný muž, chlap pro rodinu. Je skvělý a musím říct, že je mi mnohem lépe, přestala jsem trpět na úzkosti a deprese, lépe zvládám péči a hlavně neustále nemoci mých dětí. Vlastně do teď je to jako fajn pohádka v reálném životě.
O víkendu jsem měla možnost se seznámit s jeho rodinou, mámou, segrou a taky s jeho dětmi. A nastal zlom. Jeho děti jsou totiž taková malá, zanedbaná zvířátka, bez základů slušného chování…například vyběhnou ze záchodu, nespláchnou, nezashnou, ruce se neumyjí. Na upozornění, co by měli udělat nejdříve neragují a straší kluk 7 let pak jen drze odpoví, ať ty dveře zavře táta, že stojí blíž. K večeři chtěli jen suché špagety, Ok nemám problém. Ty ovšem jedli rukama a kluk neustále koukal do mobilu- 3x jsem ho upozornila, ať mobil položí. Ignoroval mě. Ke snídani si dal meloun, ruce zásadně utiral do trička. Na upozornění, ať si tu ruce umyje se zasmál a opět je utřel do trika. Na pozdrav neodpoví, ani se nerozloučí, ani jeden. Jejich táta se snažil je krotit, ale mám pocit že jen proto že takové chování vadilo mě.
Jako moje děti taky nejsou svaté a mají své “dny”, kdy to stojí UA to. S čistým svědomím je ale mohu kamkoliv vzít a nemusím se za ně stydět.
Takže teď váhám, zda se chci do takového vztahu pouštět a investovat čas a energii. Přítel přiznal, že jsou dost zanedbaný a některé věci mu vadí, jeho syn je evidentně podviživený, bledý, kruhy pod očima, nejlepší jídlo jsou jablka….zuby si čistí bez pasty, prý je pálí, takže si dokážete představit, v jakem je mají stavu…
hodně to zvaž- Ty sama ty děti nezměníš. Jestli se partner v tomto moc nemíní angažovat, musela bys to přijmout tak jak to je, což by asi bylo docela špatné , když tvoje děti jsou vedeny jinak. Pokud by se vám dohromady s partnerem podařilo nastavit nějaké základní pravidla pro všechny děti (z něčeho holt ustoupit, ale na něčem trvat), se kterými byste mohli fungovat všichni, tak by to asi šlo, ale hádám že to je hodně neustálé práce.
@veruuu_kubesovic přítel už dříve naznačoval, že s jeho dětmi to není lehké a že rostou jako dříví v lese. Myslela jsem si, že přehání a holt nemá s dětmi takovou trpělivost. Takže opravdu jedno setkání ukázalo mnoho. Bavila jsem se o tom i s jejich babičkou (partnerova matka) a ta mi prozradila další jejich neřesti. Vidí to stejně jako já 💁
A on má deti ve výhradní peci? Protože pokud ano, nehazela bych hned flintu do zita. Pokud je táta vida omezene a jako silný faktor je tam matka deti, bude to hrozne tezky...
Asi bych do toho nešla🙈
Ja byt tim klukem tak te taky budu ignorovat.Jako kdo jsi,abys je vychovavala kdyz je vidis poprve v zivote?
Co se cisteni zubu tyce tak to,ze jsou ve spatnem stavu fakt neni vina toho,ze si nedavaji pastu.Dulezite pri myti zubu je spravna technika a hlavne to manualni cisteni tim kartackem,pasta je spis takovy doplnek.
@konidana ano to vím moc dobře, nezměním je a naopak se bojím, aby syn nezačal vlčet, jsou se synem partnera podobné povahy, oba lvi, hyperaktivní, rádi středem pozornosti, můj syn má ale základy slušného chování a poslechne (i když vzdor tam taky kolikrát je).
@bramarfi ne, vídá je ob víkend 🥴
Můžou žít jakkoliv...uvědom si, že jsi pro ty děti cizí?
Zacala sis vztah s jejich tátou, oni tě nechtějí, natoz aby tě hned poslouchali...
Ty nemáš hned poukazovat na to, co neumějí...a ať se jejich máma o ně stará bůhví jak, zrovna ty to po seznámení s nimi hned nenapravis...
@zelenaesmolda nevychovávala jsem, upozornila jsem se, že by měl po sobě spláchnout a taky si umýt ruce. Podle mě základy 💁
Ano, technika čištění je důležitá. Bohužel vzal kartáček, vrazil ho do pusy, do ruky mobil a sedl si na gauč. Tím bylo čištění dokončeno.
Tak to jde ale za matkou... Pokud ona je nevede a děti se jeví jako zanedbané, otec jednou za 14 dní toho moc nesvede. I kdyby se na hlavu stavěl. A ani ty. Ale nedělala bych závěry po prvním setkání. Dala bych tomu čas.
Ahoj, byla jsem čtyři roky ko-matka. Tedy nevlastní, macecha nebo tomu říkej, jak chceš 🙂
Pokud partner nechce a nebude aktivně nic dělat, tak se to nezmění. Podle toho jak to popisuješ, tak před tím spíš zavírá oči a je rád, že děti vidí ob víkend - na druhou stranu ani tento přístup bych mu neměla za zlé.... No, ale pokud by to totiž chtěl řešit, tak to řeší už dřív. Děti totiž poznají, co si u koho můžou dovolit, takže kdyby k tomu přistupoval jinak už před Tebou, tak nemají takové ne-vy-chování.
U bývalé nevlastní dcery jsem bojovala s tím, že na tátu (tedy ex) ječela, nepoděkovala, nepoprosila, nevážila si uvařeného jídla, lhala... Tam byl problém od matky a tady evidentně je taky. A pokud s tím aspoň jeden rodič nechce nic dělat, tak se klidně můžeš stavět na hlavu a stejně to nezměníš.
Po svých zkušenostech bych do toho šla už jen s jasně stanovenými pravidly: "tady se budou chovat dle našich pravidel, jinak nebudeme trávit víkendy společně." Na pravidlech se můžete domluvit i společně v šesti a dát si je někam viditelně v bytě/domě. A samozřejmě musí být taky předem stanoveno, co je za trest při jejich nedodržení.
Možná to zní tvrdě, ale vyhneš se tím spoustě neshod, nedorozumění a jiných nesmyslů, co jsou ztráty energie.
Jo a připrav se na to, že budeš ta špatná a pokud za Tebou jejich táta nebude 100% stát, tak se zlou potážeš jak od dětí, tak od partnera, i když je to teď mezi vámi láska sebevětší, protože krev není voda.
Držím palce a přeju Ti, ať vše dopadne ke spokojenosti všech ❤
Nedelala bych rozhodnuti po prvnim setkani. Ted jsi pro ne cizi a deti se pred cizimi chovaji jinak,muzou se predvadet,muzou delat schvalnosti,protoze te tam nechteji atd. Dala bych tomu sanci a bud si to sedne nebo ne. Ale podle me,kazdy vztah,kde jsou MOJE deti,TVOJE deti,je vzdy tezky a hodne zalozen na toleranci,trpelivosti,respektu. A kazda vidime vic chyb u druhych deti nez u svych. Nebo u svych je spis dokazeme tolerovat,prehlizet,omlouvat. Nevim,jak bych to lepe popsala.
A jejich tátovi to nevadí? Těžko soudit, ale mě by takové chování teda neskutečně vadilo a zároveň bylo velmi líto. Ty děti za to nemůžou, když je k tomu nikdo nevede. 😔 Když je k tomu budeš nutit ty, tak tě nejspíš začnou brát jako tu, co je v jednom kuse prudí. 🙄
@zelenaesmolda Jestli dítě vše bojkotuje a otec to neřeší, čištění zubů se fláká (silně pochybuji, že řeší techniku čištění, pravidelnost a pečlivost), tak je to průser, v 7 letech, už jsou stálé. To je zanedbání péče. To jako otec chce, aby se v 25 dopracoval k umělým?
Ony se děti mohly předvádět i před tebou, jako těšit se na tátu 1x za 14 dnů a ještě se v tento čas o něj dělit s cizí ženskou a cizíma dětma, to asi není tak úplně jejich sen. Pravidla musí nastavit tatínek, ten je rodič. Hezky to popsala @felis
Já bych ze vztahu hned neutíkala, ale hodně o tomto s partnerem komunikovala, uvidíš, zda na něco slyší, je ochoten změnit atd. A teda tráví s dětma naprosté minimum času, to by mě jako partnerku opravdu mrzelo, nechce víc? Jinak samozřejmě počítej, že tohle bude vždy trochu ožehavé téma, moje děti, tvoje děti, vždy to uvidíš trochu jinak jak on, tak se na to připrav.
A jinak jsi asi měla na mysli "partnerovy děti", protože "partnerovi děti" znamená komu, takže ve smyslu že je třeba chceš nebo nechceš partnerovi dávat. Pozor na to, ten nadpis je matoucí.
Upřímně. Byla jsem ráda, že partner má dítě, protože jsem nechtěla už jít do vztahu, kam jsem přivedla 2 své a on žádné.
Má syna. Nejprve jsem se těšila na společný čas, ale... Syn o nás nestojí, jezdí sem občas, spal u nás asi 3 X za 3 roky a já jsem asi i ráda. Myslím, že soužití dvou odlišných světů je boj o přežití.
Známá se vdala počtvrté. Chlap v péči 14 letého syna a absolutně macechu nebere a ta jen furt nadává a hádají se
Ono to nakonec bylo tak, že s mými dětmi byli jen v pátek večer, v sobotu ráno moje děti odjeli za svým otcem a my jsme s jeho dětmi jeli na oslavu narozenin jeho mámy. A byli jsme u nás, myšleno v mém bytě. Takže chápejte, vidět jak dítě s rukama a pusou od nutely skáče na gauč není můj sen 🥴🙈😂 oni se ale příšerně chovali v obchodě, při nakupování dárku a pak i na té oslavě.
Nemám dokonalé děti ani patent na rodičovství. Partner je u nás každý den, v podstatě domu už téměř nejezdí.
Mluvila jsem s nim o tom, řekla svůj názor, spoustu věcí uznal. Znám truc a drzost dětí, jako bojkot nebo špatnou naladu. Ale tohle je mnohem hlubší problém v naprosté neduslednosti, od obou rodičů
Něco podobného řešila loni kamarádka. Jen tam otec viděl, že má kluk problém a byl rád když mu s ním pomohla . Kluk viděl u jejich dětí jak fungují a začal taky ,ale on je s nima častěji. Chápu jako to myslíš, jde o dětí ,co z nich vyroste s takovým přístupem. Jenže otec jen nechce buzerovat ,aby nebyl horší než máma
@zuzkasim to že má děti takhle málo je pro mě nepochopitelné. Sama jsem se svým ex domluvila a děti vídá ještě pravidelně ve středu a pak každý druhy víkend. U nás ale výchovu a pravidla nastavují já, vždy to tak bylo.
Ahoj, no dobre zvaz, jestli se ti do toho chce. Míra tolerance vůči nevlastním dětem je někde úplně jinde než vůči dětem vlastním. Je to těžké..kor když třeba mate oba úplně jiný styl výchovy. Vím o čem píšu, taky ziju se dvěma nevlastním dětmi a často je to fakt silene..
Dej tomu ještě čas a uvidis. Taky se přece nemusíte hned sestehovat atd.
@felis díky no, to zní velice rozumně. Pravidla mám se svými dětmi a ty je více méně dodržují už automaticky, vedu je tak od mala
A proč se o ty děti lépe tatínek nestará?
tyjo, kdyz uz to byl takovy brutus na poprve, tak si myslim, ze ti to pak bude vadit porad a vzdy, kdyz je uvidis..ale taky bych zvazila, jestli je i ten partner nezanedbava..treba neni takovy svaty jak pises..
kdybys sis ho v budoucnu vzala, tak si beres i tu jeho rodinu s detma no.
Taky to děti muzou dělat aby na sebe upozornily skrz třeba že dávají vinu otci že nejsou rodina ono je toho hodně zas na druhou stranu kdyby to otci trhalo sdrce tak si myslím že by to mělo řešení oni děti to mají od obou rodičů můžou taky to dělat že otec málo času teď nová žena málo času je to složité a hlavně musí otec × matka chtít a každé dítě je jiné nelze po pár hodinách soudit situaci bohužel kdo z nás je soudce nikdo
Jako asi půjdu proti proudu, ale pro mě by to bylo varovné. Co je to za ženskou, když má tak totálně nevychované děti? Co je to za chlapa, když mu taková ženská nevadila? Co je to za otce, když mu nevadí, jaké ty jejich děti jsou, jak málo je vídá, nic s tím nedělá? Jako chápu, že se třeba děti předvádí a že třeba tatínek slevuje, aby u něj děti byly rady, ale až tak? Moc se mi to nezdá. Podle popisu je chlap super, ale s tímto to moc nekoresponduje. Když ti to vadí už teď, tak ti to bude vadit vždycky. A buď tedy rezignujes a budeš vždycky trpět, plus to vnese problém i k tvým dětem. Nebo se budeš snažit (evidentně jediná) a ještě dostaneš kartáč, že nejsi jejich matka.
Myslím, že s velkou dávkou trpělivosti se dá u takhle malých dětí změnit mnohé. Nastavit, že u Vás prostě budou jiná pravidla - ale samozřejmě by tam hlavní roli měl hrát otec a ne aby ty jsi je hned při první návštěvě musela vychovávat. Pokud on je v tomhle laxní a jen krčí rameny, nakonec Vás to rozdělí. Asi musíš zvážit, jak moc ti na partnerovi záleží, jestli jsi ochotná se do toho boje pustit. Dcera mého partnera nám ve spolupráci s maminkou dělají ze života peklo. Sice úplně z jiného úhlu, ale řekla bych, že je to ta horší varianta než tvoje. Ale bylo to tak od začátku a věděli jsme, do čeho jde. Přesto jsem to nikdy nechtěla vzdát, protože ten chlap mi za ty nervy stojí a chceme být spolu za každou cenu. A věříme, doufáme, že když vydržíme, jednou se to zlomí a tohle všechno co se děje, bude jen hnusná vzpomínka
@biciklissie tak tyto otázky si kladu také. Ke mě a k mým dětem se chová skvěle, hraje s nimi hry, pomůže jim, šel za nimi do pokojíčku když breceli a usnul s nimi…
Proč se svými dětmi tráví tak málo času jsem se ptala také. Odpověď je práce a je pravda, že i k nám jezdí až mezi 18-19 hod. Na druhou stranu před 14 ti dny bral dceru k zubaři, syna minuly týden ostříhat…dokáže si na ně najít čas, ale ne pravidleně
@irmamala díky díky, to je to co musím zvážit 💁tak snad bude u vás brzy lépe!
Viděla jsi je poprvé a hned takové závěry?
No tak je to hold naučíš, možná to odkoukaji od tvých děti, to jak to funguje v tvé rodině nemusí fungovat jinde...tak to bohužel je...
Ale hned utíkat ze vztahu? To mi přijde dost ukvapené...