Chcem odísť..vase názory?
Byvame s partnerom v podnájme,máme 2rocnu dcéru,niesme zobrati.
Ide o tovze už dlhšiu dobu niesom šťastná v tomto vzťahu.
Doteraz som ostavala iba kvôli malej, nechcela som jej brat otca ale už ďalej nevladzem.
Partner ma neustále problémy s peniazmi,nedokaze nič usetrit,nikam nas nezoberie.Chodime iba k jeho rodicom každý víkend,v lete sem tam na ryby.
Malu na ihrisko a prechadzku nevezme,dovolenka nehrozi
Už nas vyhodili z dvoch podnajmov,na jednom ma ešte dlh+dlh na providente,magio a ešte dlzi peniaze zopar kamaratom.
Pracuje na stavbe,teraz ide na živnosť a zasa pocuvam sluby že to bude finančnee lepšie.Neverim mu ani slovo.
Momentálne je na marodke a sme úplne bez peňazí.Stale nam pomaha jeho mama ako len môže.
Ide zima a malej nemaam ani začo nakupit veci..!
Minulý rok to iste..zimnu bundu musela malej kupovať moja mama.
Ku mne sa tiež nesprava vždy najlepšie.Je dosť vybusny a ak ho niečo nahneva nemá problém mi vynadat do je*bnutych a za 5 minút sa tváriť že sa nič nestalo.
Po veľmi veľmi dlhom rozhodovani som sa rozhodla že odidem mimo SR kde budem mat zazemie.Uz sa nevladzem pozerať nato že malej nemam pomaly ani co obuť!.
Prosím vás povedzte mi že robím správne a že to nikdy neolutujem. .Je mi ľúto že malej zoberiem otca ale na druhu stranu načo jej bude otec ktorý sa jej nevenuje a nedokaze sa o nu/nas postarať?!
Jak Ti může někdo napsat, že toho nikdy nebudeš litovat, když už toho-viz Tvá poslední věta-lituješ teď.Boty se koupit musí, dovolená nutná není.Prostě když na ni není, tak se nejede.Dítě je spokojené, má-li oba rodiče. Pod pojmem rodič je potřeba si představit dospělého člověka, který se zaprvé snaží především domluvit s druhým dospělým člověkem, tedy partnerem, se kterým měl pravděpodobně pěkný vztah- s tím, koho nenávidím, dítě nemívám.Já jsem zatím v manželství 19 let, máme více dětí, mám za manžela snílka a fantastu-tzn. dělá plastiky, čemuž věnuje poměrně dost volného času. Také chtěl jít řídit tramvaj, abychom měli -tzv. pozitiva a životní jistoty.Jinak prodává díla jiných lidí-obrazy atd.No tak jsem si ho představila v té tramvaji uprostřed toho provozu, jeho, který je samotář, který chtěl mít menší rodinu, než já-také proto, aby ji snáze uživil. A radila jsem mu, ať tam nechodí.Tím prodejem tráví také dost času-asi jako Tvůj na stavbě a hlavně v zimě-asi jako u vás-výdělky nejsou velké.Asi bych zrovna neodcházela, protože on byl vždy snílek a fantasta. Mohla jsem si najít manžela mezi manažery ČEZu, ale dej mi pokoj, 😀 nerada žehlím košile.Byl ten Tvůj někdy zodpovědnější, než je teď?
@gattina200 Ahoj, píšeš, že partner nedokáže ušetřit, za co peníze utrácí?
Já být v tvojí situaci, odešla bych taky, pokud bych tedy měla kam a hlavně jistotu, že to finančně sama s malým dítkem zvládnu, ale pokud máš třeba podporu od tvojí rodiny, určitě nezůstávej s chlapem, se kterým nejsi šťastná a nedokáže (otázkou je, zda ani nechce) se postarat a zabezpečit vlastní rodinu...
Držím pěsti a věřím, že vše zvládneš 🙂
Ťažko radiť... Má vás rád? Snaží sa? Staral sa niekedy o malú? Bol vždy výbušný? Myslím, že každá žena, ktorá chce rodinu potrebuje istotu a partnera, ktorý sa bude vedieť o rodinu postarať, kým bude žena na materskej... To, že má dlhy, nevie šetriť a zaobchádzať s peniazmi nie je dobré znamenie... Mala som vzťah, kde chlap "prežíval" z mesiaca na mesiac a nevedela som si predstaviť založiť s ním rodinu... Takže sa buď naučí hospodáriť a zarobiť peniaze na živobytie, alebo... Pozri sa do budúcnosti ako to vidíš.
Ono odísť do zahraničia ak nemáš prácu nie je najlepší nápad, kvôli zdravotnému poisteniu pre dieťa a seba atď.
Pokud mate financni problemy, proc se taky nezapojis a nenajdes si alespon nejakou brigadu? Jake mate prijmy a vydaje?
A jaky je vztah s muzem?
@hanulkaha Ano, OTÁZKOU JE? ZDA ani nechce-spíš chce, ale není to manažer ČEZu.@caverinaodejít se dá sice vždycky, ale také se dají problémy řešit.Prostě na boty mít musí, na dovolenou pokud třeba i já po večerech dvakrát týdně někde uklízím a můžeme si dávat něco stranou.
@kika_21 Pokud by chtěl, proč by nasekal dluhy a neudržel korunu, když ví, v jaké jsou finanční situacia ajejich vlastní dítko nemá co na sebe? My sami máme hypo, půjčky, barák v kompletní rekonstrukci, manželův plat malý a já na dlouhodobé neschopence a čekáme mimčo, víme v jaké jsme finanční situaci a podle toho se i zařizujem, neutrácíme, nerozhazujem peníze a snažíme se co nejvíc šetřit, musí se ale CHTÍT...
@hanulkaha Mně nějak na tom dotyčném nejvíc vadí, že malou nevezme na hřiště-dítě se asi na rybách -kór jestli tam 4 hodiny sedí a čeká na ně, musí nudit.Ale já taky neberu malého na hřiště, víc mě to baví v lese.Jinak jsem nějak nepřečetla, že rozhazuje-vždyť oni chodí k mamince-ne do kina, ani do posilky či do kasina.Mercedesem počítám on taky nejezdí. Nevím, jaký plat má někdo, kdo dělá na stavbě, ale 50 000 to asi nebude.
@hanulkaha Jenže to budou asi nějaký co fakt pracujou 😉 😀
@achjonetusim To je taky fakt, tím spíš z celé věci vyplývá, že partner opravdu nemá zájem situaci nějak řešit nebo zlepšit a pokud by měl, nechtěla by od něj autorka odejít s tím, že už se to dál takhle nedá... Snad se dobře rozhodne holčina
@hanulkahano jo, ale tam není napsáno, že je to zedník-oni jsou i přidavači.A pak takový podnájem přijde třeba na 10 000, spíš na víc, jídlo pro tři osoby asi min. na 5, k tomu drogerie a další věci. zkus z toho ušetřit a jet k moři.O těch penězích se dá polemizovat, nás je doma 7, takže náklady na jídlo jsou vyšší-před těmi téměř 20ti lety neměl muž ani 10 tisíc a já byla na MD. Dnes už si nepamatuju, kolik jsme projedli peněz s 1 dítětem.
@kika_21 Vím moc dobře, jaké to je nemít peníze, my sami žijem "z ruky do huby" a na nějakoou dovolenou bysme nenašetřili ikdyby sme se snažili sebevíc, ale dovolená není nutná, šaty pro dítě ano!
Pokud by jejich situace měla východisko a chlap se snažil, proč by od něj chtěla autorka odejít? Problém bude ne v tom, že peníze jim nestačí, ale ty co by jim stačily, mizí do neznáma a jen se zadlužují...
Ale to je jedno, prostě já bych s takovým chlapem být nemohla a nedivím se té holčině, že od něj chce utéct ☹
Tady se porad uroci na partnera, ze neusetri a dost nevydela. Ale me by treba zajimalo, jak se na financni strance veci podili zakladatelka? Jake ma moznosti ona? Vzdyt je to jejich spolecne dite, spolecne vydaje, tak proc lezi vina jen na muzi?
To těžko říct, ale pokud on nedokáže ušetřit a neustále si půjčuje a zadlužuje se a zakladatelka se třeba i snaží vydělat nějaké peníze, které ale spolykají partnerovy dluhy...
@caverina Moje slova, ale bylo by řečeno, že krom neschopného partnera má ještě jeho rodiče, kteří by dceru pohlídali...
Kdyby to bylo tak jednoduché, nebyla by autorka i přes to všechno rozhodnutá odejít kvůli neustále se prohlubující tíži situace i přes to, že by ji mrzelo že by dcerka přišla o otce
@hanulkaha Zase neblázni, když prostě nemám zrovna na bundu, koupím ji za 150 Kč v sekáči, já si taky koupím oblečení v sekáči, když zrovna mám mateřskou a nepracuju.Spíš mi připadá, že je tady podporujou rodiče, že prostě chybí ta samostatnost-a to i ze strany ženy, nejen muže. Vždyť i na ryby nebo ke tchyni přeci nemusím, když nechci. Já taky nečekám, jaký program vymyslí muž, který má volno 1xza 14 dní a hrabu se sama.spláchnout rodinu do WC, to je otázka minuty. Vem si, kdyby byly boty problém, tak by se třeba v Sirii musely rozpadat rodina jedna po druhé-bot je tam fakt asi míň, než si dovedeme představit.
@caverina bere rodicak, ale to asi nestaci. Nevime zajakych okolnosti sli do ditete, jake maji moznosti. Je tu jen obvineni, ze muz neusetri. Ale co zakladatelka? Jake ma moznosti? Kolik vydela ona a kolik on?
Ono je strasne jednoduche se sbalit a jit (kam?), ale resit problemy se lidem moc nechteji. A tady mi prijde, ze podle uvodniho popisu to je mozna resitelne. Tak proc to nezkusit a hned odchazet?
@kika_21 Těžko se tu o něčem dohadovat, když nevidíme, jak to tam doopravdy funguje, jen si myslím, že ten problém bude opravdu v partnerovi a jeho nezájmu o fungování rodiny. A věřím, že pro někoho, kdo má sotva na nájem a jídlo, je i blbých pár korun na bundičku pro malou dost velká položka ☹
@kika_21 Ty to bereš ode zdi ke zdi koukám, manažer ČEZu teď Sýrie 😅
Stále je tam ale ten problém, že partner neušetří! Za co ty peníze teda utrácí? Za šaty pro malou a bydlení asi ne... Pokud někdo neumí a nechce šetřit a raději si koupí cigára a zajde do hospody, než aby dal vlastnímu děcku, jak takovou situaci řešit? Pokud by to byl normální chlap, který má zájem a ví jak na tom jsou, neřešila by zakladatelka problém neustálých zadlužování se a utrácení ze stran partnera, normální člověk by si uvědomil situaci a nerozhazoval, když nemáme, ne?
@gattina200 jakou potřebujete velikost té bundičky a bot? Podívala bych se, co tu mám po dcerce. 😉
Bude to těžký, ale když budete chtít, tak to zvládnete! Taky bych v této situaci raději odešla. Držte se!