K zamysleni...jsem jedinacek a sourozenec mi vzdy chybel.Chtela jsem aspon dve deti.Jako tehotna jsem zjistila ze me manzel podvadi,vydrzela jsem opakovane nevery 3 roky.Ted mam noveho pritele,ktery ma 4letou dceru.Kdyz mame obe deti-syna a jeho dceru,jelikoz jsou stejne stari,je to jako mit dvojcata,kazdy ma ale jinou vychovu(od druhych ex partneru),kterou bohuzel na vikend nepredelame,ale rikam ze muze byt i hur😁
Zaciname cestovat a dny ,,bez deti,,jsou uzasne.Moje touha po dalsim diteti se ted tluce.Pritel dalsi nechce,i kdyz je nekdy na vazkach a me to ,,chytne,,kdyz vidim nekde nake mrne😁 Na druhou stranu si rikam ze budu zase sama doma a dalsi 3 roky mimo.Pritel rodinu uz nema a ja 70 km daleko-hlidani.A uz naporad nekde v koutku ,,moje tvoje dite....A kdyz spolu nevydrzime,zustane mi jen syn...ma to nekdo podobne?Kez by se dala vestit budoucnost😁😆
Hezke dny preje Ivca
Zaciname
Na to ti bohužel nikdo správnou odpověď nedá. Uvažuješ pochopitelně, teď je ti fajn, líbí se ti život takový, jaký je, ale s přítelem to dopadnout nemusí. Takže v tomhle se asi 100% správně nikdy nerozhodneš. Nevím kolik ti je let a jak dlouho jste spolu, ale asi bych tomu nechala ještě nějaký čas volný průběh. Taky jsem vždycky chtěla sourozence a celkem nechápu, když má někdo plánovaně jedináčka, ale na druhou stranu zase nemá cenu to lámat přes koleno a pak zůstat sama s dvěma dětma a každé s jiným otcem.....
Neber to zle, ale preco chces dalsie dieta, ked svoje prve dieta mas len na vikendy a ocividne ti to nevadi ?
Jako mě je 35 a budeme mít jen ted to jedno. Ono hodně záleží kolik ti je, jestli přítel touží po dítěti stejně jako ty.. My se doma tak nějak dohodly, že to jedno nám opravdu bude stačit, přece jen když naší holčičce bude 20 , tak mě už 55 a to je už poměrně dost 🙂 A taky manžel říkal , že si bude chtít ještě užít tu pohodu ve dvou až se nám to dítě osamostatní 🙂
@jandl "Není pro ženu normální mít jen jedno dítě." Na to jsi přišla jak prosím tě?😀 to je strašnej nesmysl. 😀 je normální nemít žádný dítě, mít jedno a nebo 10. 😀 naštěstí nejsme všichni stejní a máme jiné touhy, priority, přemýšlení atp.
@jjasmina Neřekla jsem donutit. Popostrčit a přemluvit jsou jemná slova, respektující mužovu svobodnou volbu. Partneři by o tom měli spolu mluvit a ne se sami trápit. Jestli existuje citlivější vyjádření, tak se omlouvám, že nebylo v mých silách jej použít.
Svou druhou větou si již něco mylně vykládáte.
@ajvi25 tak my máme dohromady čtyři děti. Manžel měl z prvního manželství jedno, už je větší, já jsem měla dve a spolu máme jedno. Taky jsme uvažovali,jestli ano nebo ne, jestli spíš nepočkat až budou všichni větší a užívat si to. Když jsme se sestěhovali bylo nám 34. Nakonec jsme se rozhodli že to zkusíme,povedlo se a jsme šťastní. Je to skvělý. Malému bude za týden rok.
Nechtela jsem jedináčka už z důvodu,že já tu věčné nebudu a blízkou rodinu nenahradí nic. Manželství s otcem dcery se brzo rozpadlo,tak mám další dite-deti s větším rozestupem s novým manželem. Mám dceru 11 let,syn 3 roky a za pár týdnů přibude další syn. Nelituji,neměnila bych. A dcera také ne
@ah1234 Ne, normální to není. Pouze svobodná volba každého a já ji fakt nikomu neberu. Důsledky takové volby nenese jen žena, která se rozhodne mít pouze jedináčka, ale i ten jedináček samotný. Viz spousta životních zkušeností a znalostí odborníků řešících rodinné problémy. Naslouchej upřímným starým lidem, potvrdí ti to. Ale mladí často nad moudrými radami raději žasnou a pozdě jim dojde, že jim někdo radil.😉
@jandl co to plácáš za nesmysl???? jak není normální mít jen jedno dítě??? víš kolik maminek má byť i to jedno miminko sakra vymodlené třeba za pomocí IVF, IUI, KET či kdo ví čeho? a vědí, že další dítě mít nemohou a jsou maximálně šťastné za to, že vůbec to dítě mají??? A pak jsou maminky co mají cíleně jedináčka, mají prostě jiné priority, což zase není špatně...
A bohužel každá z nás to má co se týká porodů naprosto jinak ,někomu stačí to absolvovat jednou, někomu 2x a někomu vícekrát...
@ajvi25 vždyť ti to maximálně vyhovuje, že máš dítě jak tvé tak partnerovo jen o víkendech a příjdeš mi v tomhle spokojená podle toho co píšeš tak na co společné dítě? Ono to dítě totiž musíš vychovávat den co den, noc co noc...seš si jistá zbavit se té "komfortní zóny" co teď máš za to, že budeš mít dalšího prcka?
Z vlastni zkusenosti jedinacka reknu ze byt jedinacek je fakt na nic.a myslim ze sice je ze zacatku 1 dite min prace ale brzy je ji o hodne vic protoze dite si nema s kym jinym doma hrat nez s vami...partnerovo dite mate jen obcas a take z vlastni zkusenosti vim ze tyhle nevlastni vztahy nejsou tak silne jako kdyz ty deti spolu vyrustaji...nicmene je otazka zda po roce vztahu hned jit do spolecneho ditete,takze bych spis premyslela o tomhle...
Já i manžel máme každý 2 děti z předešlého vztahu a spolu máme syna. Moje děti mám v péči, a jeho k nám jezdí na víkendy. Ale všechny 4 už jsou puberťaci 18,16,15 a 13 a společnýmu je 5,takže docela velký věkový rozdíl. Mezi mými dětmi a manželem to není úplně ideální jak bych chtěla, ale vzájemně se respektuji. Nikdy tam nebude ten vztah jaký mají se svým tátou, i když ten je kapitola sama pro sebe. S jeho dcerami je to v poslední době těžký, je na nich vidět jak moc jsou ovlivňovány svoji matkou. Jezdí k nám jak se to hodí jim, hodně věcí tají. Takže většinou si u nás odžiji víkend a jedou domu.
Ale jinak jako rodina fungujeme a myslím si, že u nás panuje pohoda a klid.
A jsem moc ráda, že máme spolu syna. Taky jsem si ale říkala, jestli do toho jít, už mi totiž bylo 37 děti už docela velký a samostatný, a jít znova na mateřskou. A bylo to to nejlepší rozhodnutí v mém životě 😊