Holky, nemáte někdo seznam do porodnice do Motola? Já to někde vytrousila a tak se teď balím podle různých co najdu a to precijen není ono.
Pred tydnem jsem tam rodila. Potreba jsou akorat poporodni vlozky, sitovany kalhotky, rucnik a kartacek na zuby a spol. Jinak nic. K porodu se jeste hodi nejake piti. Jo a prezuvky.
@zuzti ahojky, děkuji. Vůbec nevím jaké mám vzít přezůvky, jestli ty crocs 🤷♀️ pac píšou vhodné i do sprchy
@hannasweet crocs jsou v pohode,mela jsem je taky v porodnici
jinak u nas jsme si treba meli prinest toaletak,ten tam nebyl.
@zelenaesmolda tak asi vezmu crocs a snad se v nich nezabiju 😁😁 pac vždy když je mokro tak se v nich solidně vysekam
@hannasweet já měla žabky do sprchy a Crocsy na pochodování. Bez bot do sprchy bych to tam nedala. Po porodu se doporučuje ze začátku čůrat ve sprše a ne vždy je to tam ono... 🙈 Ještě je tam jedna sprcha na 2 pokoje, takže docela frekventovaná 🙂
@marcelina14 to fakt?ja rodila v ostrave a kazdy pokoj ma svoji sprchu se zachodem,nadstandardni pokoje ji maji sami pro sebe
@hannasweet ty jo tak to se divim,me teda crocsy v mokru neklouzou,ale ja mam origo,nevim jak napodobeniny 🙂
@hannasweet ještě doporučuji rukavičky pro mimčo, vlhčené ubrousky (jsou tam perlany, které si musíš vlhčit vodou), Bepanthen a něco na bolevé bradavky - mě se osvědčil Purelan od Medely, oblečení pro prcka je na pokoji, ale... Stejně jsem malé dávala svoje, protože to bylo šíleně probrané. Určitě porodnické vložky, dostaneš balíček a to je hned fuč. Jinak čaj pro kojící matky je k dispozici, košile pro maminy taky 🙂
@zelenaesmolda bohužel ano :( Nadstandartů je málo a je těměř bez šance se na něj dostat...
nevím jak do motola, ale seznam najdeš u mě na blogu. psala jsem si svůj, co jsem balila do porodnice, určitě najdeš inspiraci 🙂
pro jistou zde odkaz:
https://www.modrykonik.cz/blog/lnk/article/moje-taska-do-porodnice-j6o62i/
@zelenaesmolda a taky mi bylo líto za něj dávat 2200,- za den... To mi přijde strašně moc... A navíc když porovnám třeba s nadstandarty v příbramské nemocnici, které jsou o více než polovinu levnější...
@marcelina14 my jsme treba dostali vzorek bepanthenu ale zato jsme nedostavali vlozky,ty jsem kupovala.a me se vic osvedcil teda erar obleceni pro mimca,nemusis resit prani apod
@hannasweet u tech porodnickych kalhotek si dej pozor jakou mas velikost,delaji se ruzne velikosti od xs-xxxl,ja jsem treba potrebovala S a nikde je nemeli,musela mi je pani v lekarne objednat z druheho konce republiky tak to nenechavej na posledni chvili 🙂
@marcelina14 to si delas prdel?! u nas stal 700 na den
@zelenaesmolda já měla ze začátku doslova panickou hrůzu jí cokoliv oblékat přes hlavu, ještěu toho vždycky neskutečně řvala 🙈 Takže jsem si nechala donést z domova celorozepínací overálky a v těch chudáček strávila první 2 měsíce života 🙈
@marcelina14 no to ja taky,u nas byly erarni dupacky a kosilky ale bala jsem se i tak :D
nastvalo me ze kdyz prisly sestricky a doktorka na kontrolu,deti svlikli a nechali pro nas obliknout tak sjem tu sestricku poprosila at mi pomuze,ze se bojim ji obliknout a ona na me "si ji neumite obliknout,je to vase miminko" tak jsem ji rekla ze ne,ze je to moje prvni dite a ma dva dny tak ze jestli jsem neoblikala panenky jako mala,koza fakt
@zelenaesmolda bohužel nedělám... A fakt to není žádná sláva... Obrovský pokoj, dvě postele... Fakt nic... Kamarádka z toho byla šíleně zklamaná. V Příbrami taky 700,- a máš tam pokoj, obývák, koupelnu, nově zrekonstruované a návštěva Ti může přijít klidně ve tři ráno 🙂
@marcelina14 kde jsi to rodila?at vim cemu se vyhnout :D
@zelenaesmolda Motol 😂
@marcelina14 Také jsem měla dvoje boty/pantofle a to jsme koupelnu měly na pokoji, pro dvě maminky. Jedny žabky do sprchy a ty jsem nechávala ve sprše, stejně jako spolubydlící a na pokoj jsem měla klasické látkové, ty jsem pak na konci vyhodila. Já jsem hodně cestovala po světe a musím říct, že žabky do sprchy si nosím i do **** hotelů v Evropě 🙂 Jedna zkušenost s plísní na nehtech stačila, víc nechci.
@barchen To jo 🙂 Ono když člověk přijde ke sprše a vidí zbytky očistků a krve... 😬 A to nemůžu říct, že by tam uklízečka pravidelně neuklízela, ale jak jsem psala. V té sprše se dveře/teda gumový závěs netrhnul :D a některé maminy jsou čuňata a bylo jim jedno, co tam po sobě nechají... :(
Motol fakt super porodnice, péče úžasná, čekatelský pokoj super, porodní box moderní a krásný. Ale to šesťo... :( Jsem se tak těšila domů...
No já doufám, že se mi podaří ulovit nadstandart... Chtěla bych mít fakt soukromí, ale když nevyjde nevyjde, co se dá dělat, žejo. Všem děkuji za rady a postřehy
@hannasweet jooo, ještě doporučuji pár nepromokavých podložek do postele (klasické jednorázovky na přebalování prcka). Máte nárok jen na jednu. A po porodu člověk proteče často...
@marcelina14 jak te tak posloucham tak jsem rada,ze motol je 400km daleko,me podlozku vymenili uplne samozrejme kdyz mi protekla vlozka
@hannasweet nadstandardy byvaji plne,musela bys mit kliku abys ho dostala.ja ho puvodne taky chtela ale nakonec jsem rada,ze nebyl volny,mela jsem fajn spolubydlici 🙂
@zelenaesmolda potom Ti nechají jen tu látkovou 🙂
@marcelina14 diky za zkusenost,aspon vim jake porodnici se vyhnout kdybych planovala druhe dite nekdy.to je strasny pristup...
Jídlo! V Podolí rohlikova dietka fakt pro rozkrojení a nabrání síly super :(
@zelenaesmolda já mám jakousi formu strachu z lidí, už tak to pro mě bude docela stres těch lidí okolo 😁 zkusím zítra doktora zda nemůže posychrovat, když zařídil i registraci až v 34tt 😁 bože můj kezby
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Hnedka první link na Googlu http://www.fnmotol.cz/kliniky-a-oddeleni/cast-p... 🙂