Krásný den všem!
Prosím, je tu někdo, kdo rodil v Písku nebo Českých Budějovicích?
Moha bych Vás poprosit o krátké info, o tom jak to probíhalo, co Vám vadilo/naopak bylo super?
Vím, že si možná naběhnu, ale prosím, nepište negativní recenze na základě toho, že na Vás byl někdo protivný. Je to hrozně subjektivní věc, proto bych si nechtěla vybírat porodnici na základě tohohle.
Jde mi hlavně o to, aby porod zbytečně neurychlovali, netlačili na mě atd. Aby dokázali v případě maléru správně a včas zasáhnout.
PS: ještě jsem zvažovala Český Krumlov - tam mě bohužel odrazuje to, že nemají neonatologii a v případě problému s miminkem se dítě převáží do Budějovic. O tom, že každá vteřina je v takovémhle případě sakra drahá, mluvit ani nemusím. Nevíte, co by se muselo stát, aby k převozu muselo dojít? Nemáte s tím někdo osobní zkušenost?
Předem moc děkuji za Vaše postřehy.
@zrzinda Ja rodila v Pisku 1/2019 a nemenila bych. Byla jsem moc spokojena. Jeli jsme ve vanici, cesta pres hodinu, ja prvorodicka, ale neudelala bych zpetne jinak.🙂. Kamaradky rodily v CB a do jedne se shodnou, ze priste jinde. Pokud budes chtit vic info, klidne pisni do zpravy 🙂.
Ahoj! Tak já první porod v Budějovicích s tím, ze jsem šla na vyvolání kvůli špatným ozvam🤷🏻♀️ V podstatě jsem si o to řekla sama, protože jsem byla 40 tt, monitor jsem neměla ukázkové nikdy a jednou mi spadly ozvy - malá se asi blbě přetocila, ale už jsem to psychicky moc nedávala, tak jsem o to vyvolání šla rict dr na perinatologii ( na riziku a porodnic nebylo místo tak jsem ležela tam) x v podstatě souhlasila a já si nechala dat co mi doporučili (hamilton, prasknout vodu, epidural, oxytocin) a vůbec si nestezuju, naopak. Dokonce se mě doktor při tlaceni zeptal jestli mě muže nastrihnout- tak jako ne asi, ale chápu, ze někdo je proti nastrihum😀 porod mi trval 5 hodin a super🙂 neonatologie parada- až na jednu nepříjemnou směnu super sestřičky a sestinedeli ... no .. byla jsem sama na pokoji tak ke mě nedošlo info třeba o ledu na nastrih na sesterně apod, v podstatě za mnou sestry nikdy nebyly, jen s dr na vizitu. Jinac můj porodní plán byl dostat se s malou živy a zdravy domu😀 a to se splnilo takže jsem bez vyhrad👍
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V srpnu 2017 akutní císař a červnu 2020 vaginálně v ČB. Podruhé jsem chtěla Písek, ale nestihli bychom to. Radši bych napsala do zprávy.