Vysněné miminko - když si připadáš jako neschopná

emmmy
24. črc 2018

Ahoj Holky,

vím, že tem na tohle téma je tady hodně, ale chtěla bych slyšet zkušenosti holek po mimoděložním těhotenství. Náš příběh začal v září 2017 kdy jsem se rozhodli, že by jsem chtěli miminko, že jsem si již svoje roky osamotě odžili a chtěli by jsme být rodinka. Začali jsme se snažit v září. V říjnu jsem začala brát gynex (jelikož jsem si myslela, že otěhotnění je opravdu na dlouhou trať). Po užívání gynexu jsem měsíc na to otěhotněla, listopad. Byla jsem šťastná pouze dva týdni dokud nepřišel verdikt, že je to mimoděložní těhotenství. Nebudu Vám říkat jak zhroucená jsem byla. Jelikož tohle by mně ani ve snu nenapadlo. Vánoce, Silvestr v nemocnici. 2.1.2018 laparoskopie. Poté jsem menstruaci dostala až v únoru, pak v březnu vůbec, v dubnu jsem byla na vyvolávačce a poté již chodí menstruace pravidelně a pravidelně a bohužel miminko se nám pořád nedaří. Od září 2017 kdy jsme se začali snažit již porodili dvě moje kamarádky a další 4 čekají miminko a já se opravdu začínám cítím jak neschopná :( jelikož se to skoro všem podařilo na první krát. Po kolika měsících od mimoděložního jste otěhotněli vy? Měli jste pořád strach, že se to zopakuje? Jsem zoufalá, jelikož 7 měsíců mi připadá jako dlouhá doba, když se pořád nedaří. Budu ráda za jakékoli zkušenosti.

barulina
24. črc 2018

Ja nemwla mimodelozni, ale otehotnela jsem az po.rocw a trech mesicich

emmmy
autor
24. črc 2018

@barulina A měla jsi stavy nálad, myslím jako já? že si byla již zoufalá? přítel se každý měsíc těší, že již to bude a mně každý měsíc fakt bolí mu říkat...víš co...zas to nevyšlo :( do dneška jsem byla v pohodě, ale dnes mně to již vážně dostalo..že pořád nic :(

jasemin26
24. črc 2018

Ahoj,ja tedy mimodelozni nemela, ale jinak vim co prozivas,taky se uz 8 měsíců snažíme o miminko a zatím nic😕 ....držím palce ať nečekáte dlouho

babe_lka
24. črc 2018

@emmmy Ahoj, neves hlavu. My jsme začali v červnu 2017, v září mimoděložní, sebrali mi jeden vejcovod, zbyl mi druhý, prirostly ke strevu po operaci slepého střeva. Povedlo se mi otěhotnět v prosinci, v měsíci, kdy ovulace proběhla na operované straně, takže si vajíčko zvládl pritahnout ten poničený vejcovod. Co mi pomohlo,bylo pit kontrihel 14 dní od 1. dne cyklu a nemyslet na to.

barulina
24. črc 2018

@emmmy jj urcite i ja, kazdy mesic jsem se pozirovala jak prdla. Ted sw snazime mesic a uz.me.to.doslova sere zw.to nevyslo. Hele.7 mesicu je.v pohode a ty.se.do.ni musis dostat. Ja nesnaswla.kecy.typu nemysli na.to. jenze ja nakonec otehotnela pred vanocemi. Shon.v praci, darky,peceni,uklid,vecirky a me musela pripomenout az sestrenka.ze se vlaatne.snazime a me.twn.vecwr.doslo,ze mam.zpozdeni uz.14 dni. Uplne jswm.to vynechala,takze najdi si konocek,uzovej zobota,vypust a ono.to prijde driv nez cekas

uzivatelkapetra
24. črc 2018

A při té laparce ti zkontrolovali ten druhý vejcovod,jestli je průchozí?
Jinak my se snažili rok a půl a moje první těhotenství je z ivf a je tu spousta holek, co se snaží opravdu roky. Nevěš hlavu, pro otěhotnění je taky důležitá psychika a pokud budeš negativní, škodíš si sama sobě si🙂

mamamtbo
24. črc 2018

Ahoj! Ja mela zamlkej potrat..a teda taky zadna hitparada:-/Ty pocity po revizi jsem mela dost podobne jako ty! Neves hlavu a dej tomu cas..I-kdyz chapu, ze musis mit co nejdriv kocarek s miminkem (ja to tak mela). Ale v tu dobu po revizi to pro mne bylo taky dost tezky..nemohla jsem videt kocarek, tegotnou zenu a tak..strasne me to mrzelo a trapilo, vlastne i celou mou rodinu. Abych to shrnula, zahy jsem otehotnela a porodila syna a dnes mame jako bonus mesicni holcicku! Takze neves hlavu a ver si! Ona ta sebeduvera a vazeni si sebe je dost dulezita (jo a nejsem zadnej saman nebo tak neco😉Drz se!

preiba
24. črc 2018

Je to hodně i o hlavě. Chce to vyprdnout se na nějaké "snažení", dát tomu volný průběh a určitě to přijdete. Jak se na to člověk upne, tak to nejde 🙂
Marie Terezie prý jezdila po lekarich, že nemůže mít děti nebo když se zadari, miminko odejde ještě před narozením.... Lékař ji doporučil se na to vykašlat a nakonec měla deti 16 tuším?
Je to opravdu o hlavě 🙂 Hodně štěstí a neschopná určitě nejsi 😉

kejvinka
24. črc 2018

Já jsem otěhotněla cca po devíti měsících od mimoděložního těhu. A to ještě přes hormony, protože mi Dr. zjistil, že neovuluju.
Snažila jsem si to vůbec nepřipouštět, že by se to mohlo opakovat.
Určitě to brzo vyjde a tentokrát to bude se šťastným koncem 😉

terezs2716
24. črc 2018

Začali jsme se snažit jeden červen,v prosinci téhož roku jsem našla na testu dvě čárky,byla jsem štěstím bez sebe,ale na gyndě se jim to nezdálo,neprodělala jsem vyloženě mimoděložní těhotenství,pouze bylo podezření,nakonec šlo o zamlklé těhotenství.Opravdu neskutečné zoufalství a těch probrečených nocí. Dál jsme se snažili po novém roce a stále nic,v květnu jsem změnila práci,tak jsme si řekli,že rok počkáme než se zapracuju.Začala jsem brát HA,ale menstruace v pauze už nepřišla,brala jsem prášky a už byla těhotná,takže se zařadilo až po roce snažení,ale vlastně až jsme se přestali snažit. Takže opravdu to zní jako klišé,ale přestat na to myslet a užívat si partnera a společného času je nejlepší cesta jak se dopracovat k miminku. Držím palce.

semmi
24. črc 2018

Ahoj holky, ja sice nemam tuto zkušenost a to co teď napíšu vím že není tak lehké uskutečnit, ale kdybych to neměla ověřené, že to opravdu funguje, nepsala bych to. Jediny lék je NEMYSLET NA TO a zaměstnat hlavu něčím jiným. Má sestřenice se snažila s mužem o dítě tuším cca sedm let. Mezi tim proběhl maraton vyšetření atd... podstoupili IVF neúspěšně. Pak otěhotněla spontánně a v 8tt bohužel miminku prestalo bit srdíčko. Pak.zase dlouho nic a už to sestrenice vzdala. Vnitrne se tak nejak smirila s tim, že dítě mit nebude. Koupili domek, zacali s rekonstrukci, jezdili po vyletech a ejhleee: najednou přišlo přirozeně miminko. 😕 a ted v červenci se jim naridilo druhé. Zcela neplánované, sestřenice ma 36let už by je vubec nenapadlo, že budou mít ještě jedno. No a my... první dcerka byla napoprvé, ted čekáme druhé po sedmi měsících. Taky uz po ctvrt roku jsem znervózněla a porad na to myslela. Pak jdem si řekla a dost, zaměřila se na práci no a buch, hned prvni měsíc v nové praci jsem.otehotnela 🙈😂 Psychika je mocná čarodějka. A take, nevím jestli i to přispělo, ale koupila sem si od Jukl tinkturu Drmek a pak ještě jednu tinkturu plodnost zeny se to jmenuje. Mam doma dve lavičky uplne nové a te tinktury plodnost zeny skoro celou. Kdyby.nekdo chtěl, mohu věnovat za poštovné. 😕 Tak preji všem hodně štěstí uvidíte, že když do hlavy poustite i jiné myslenky, než na miminko, bude to mít příznivý vliv. 😉

jaaaninda
24. črc 2018

Nemám sice zkušenosti s mimoděložním,ale napíšu svou zkušenost. 8 měsíců po porodu prvního jsme se začali snažit o druhé, prášky jsem vysadila v lednu 2017. Moje cykly měly ovšem 100 a více dnů,takže za rok 2017 jen 3 ovulace, s tím že při té poslední se na podzim zadařilo, ale bohužel z toho bylo zamlklé těhotenství a v prosinci revize. Po té se mi začaly cykly upravovat,ja se začala sledovat,měřit teplotu, cpala do sebe vitamíny pro podporu ovulace, bylinky na upravu cyklu a stále nic. V červnu jsem vypla, přestala užívat všechny ty vitamíny, přestala se skoro úplně pozorovat, začala cvičit, vymýšlet zdravé recepty, prostě jsem zaměstnala hlavu a dnes mi doktor potvdil těhu 🙂 jsem na začátku 8tt a všechno je v pořádku. Vím, že se to říká lehce, ale zaměřit se na něco jiného mnohdy opravdu pomáhá a ty to kvůli tomu mimoděložnímu a strachu to v té hlavě nejspíš opravdu máš.

emmmy
autor
24. črc 2018

No já už si taky po dnešku říkám, že na to kašlu....

Ani si nemyslím, že na to nějak furt myslím, ale asi by mně jináč nesralo, že menstruace znova došla. K tomu NEMYŠLENÍ NA TO ! mám práci, která mně zaměstnává tak, že si nemám čas ani usrknout z kávy, po práci vařím, večer chodím běhat, takže si myslím, že aktivní docela dost jsem. Určitě jen nesedím v koutku a nečekám až bude ovulace 🙂 🙂 víte jak to myslím. Cykly mám pravidelné, ovulaci taky, na výlety jezdíme každý víkend, na zámky, na koupaliště, prostě si užíváme léto. Taky jsem v červnu vysadila třeba kontryhlel čaj, že již nebudu brát nic a podaří se, ale nepomohlo.... Tak asi začnu znova pít drnek, ten mám teď doma.. Děkuji všem za podporu a diskusi.. nevíte si představit jak to pomáhá. Třeba ségra se začala snažit s přítelem v květnu a již je těhotná..to mně taky neuvěřitelně položilo (i když jí to moc preju !).

semmi
24. črc 2018

@jaaaninda souhlasím a moc moc potichoucku gratuluji! =)

hermanecka
24. črc 2018

@emmmy kamaradka se snazila dlouhych 8let..vsechny kolem tehotne,nevzdavala tl i kdyz to muselo byt na hlavu..dneska ma rocni holcicku..sice z nas uplne posledni,ale ma ji..osobne si myslim,ze je jen mizive % paru co se jim nikdy nepodari otehotnet.jen nekde je to na dlouhou trat

semmi
24. črc 2018

@emmmy no ono vnitřně to v tobě hloda. I když si to nepřipouštíš. Já taky na to nemyslela ale vnitřně jsem se kazdy měsíc bála, aby MS nepřišla. My zeny jsme stvoření nedočkavè a hlavně po sobě chceme strašně moc hned a okamžitě. I když jsme v klidu, stejně nevyplneme na 100%. Když máme odpočívat, přemýšlíme co jsme neudelaly, co musime dodelat, nakoupit, kam zajit... myslime i na partnerovi veci. Kdy ma jit k zubaři, na magistrát pro novou občanku atd... v tomhle to chlapi maji jednodušší. Ti myslí na jednu věc a ví, ze důležité věci si pamatuje žena. 🙈😂

jednaholkaa
24. črc 2018

@emmmy Hele, proste si musis pockat. Tohle fakt par mesicu trva.. pokud se podari driv nez za rok to je to rychlovka. Rok je takovej prumer. Tak se smir s tim, ze to neni ze dne na den, a ze si priroda vybere ten nejlepsi cas pro otehotneni a tak je to i nejlepsi! Zaroven musis pockat na to nejlepsi vajicko, a to je ne pri kazde ovulaci.. takze klid. Nemyslet na to bych nehrotila, ja jsem otehotnela mesic co jsem na to myslela stejne jako ty ostatni mesice.. akorat uz jsem necekala na dve carky ale normalne na MS. Uz jsem pocitala s tim ze to proste potrva. Ale rozhodne jsem na to myslela a snazila jsem se udelat maximum abych tomu napomohla. Zdravi a psychiku jsem mela v tu dobu opravdu top..

jednaholkaa
24. črc 2018

@emmmy A teda na okoli se vykasli. Ja byla uuuuplne posledni ze vsech kolem 🙂 Proc se s nekym srovnavat.. chci zit svuj zivot a nee neci jiny. Polovina z toho okoli ma deti z IVF a to jsem vedela ze nechci.. takze proste cekat a venovat se sobe 🙂 Drzim palce! Vsadim se ze to prijde ;)

emmmy
autor
24. črc 2018

@jasemin26 TAKY !

emmmy
autor
24. črc 2018

@jednaholkaa zdraví mám v pohodě a do dnes jsem měla i psychiku 🙂 hold to po 7 měsících na mně dolehlo.

maximaty
24. črc 2018

Já se dočkala po sedmi letech a to s pomocí... je mi 35 a IVF jsem odkládala dlouho. Jenže v tomhle věku není už moc na co čekat. Čekám teď druhého chlapečka jak jsem se dnes dozvěděla. A třetí bych taky ráda... takže ono to čekání a věnování se sobě taky není vždy řešení. Já čekala a čekala... problém není žádný ani u jednoho...

Zkus si určit priority, pokud je to teď miminko, neboj se říct si o pomoc. Pokud jsi mladá a máš pocit že máte ještě čas, nech tomu volný průběh...

neria55
24. črc 2018

My na své štěstíčko čekali od května 2014, kdy jsem vysadila antikoncepci a myslela si, že to bude hned 🙂 když to shrnu, narodil se nám syn teď v březnu 2018 🙂. Dlouhé dva roky se nedařilo, pak se zadařilo byla jsem neštastnější na světě a bum, bylo z toho zamlklé těhu, a šla jsem na revizi. To že jsi smutná z toho že se nedaří, je nic proti tomu, když se po dlouhé době zadaří a pak jdeš vlastně na potrat ☹ . Potom jsem najela na vitaminove doplnky, ocistu těla a vyšlo to 4 cyklus od revize z jednoho sexu v mesici, kdy jsem vlastně otehotnet nechtela, bo jsem odlétali na dovolenou. Nám teda pomohlo toto...Já užívala od značky Finclub Spirulinu a Acerolu na očistu a posílení. Nasadila jsem Inofolic, a příteli Fertilan a Fertilman nastřídačku. Teď tu mam vedle sebe čtyřměsičního zdravého chlapečka 🙂 . Přeju mnoho sil a nezoufej, ono se to povede 🙂

gabrielka_h
24. črc 2018

První těhotenství po 13 měsících-bohužel v 16tt UTP pro vrozenou vývojovou vadu (leden 2018 revize).

kittyy17
24. črc 2018

Je to hodně o psychice a snažení se. Když to nepůjde přirozeně, ještě máš možnost uměle... Pevně věřím tomu, že se vám to povede nejpozději až se smirite s umělým oplodněním 😉
kamarádka otěhotněla v 39 letech, když jí doktor zakázal běhání, před tím se snažili dva roky. Taky chodila často na ultrazvuk zjišťovat, kdy má ovulaci. Možností jak tomu pomoci, je hodně, tak se tím netrap, přestaň se snažit a nech tomu volný průběh...
Nevím kolik Ti je let, kolik si myslíš že máš času. Zkus si promluvit s chlapem, aby tolik netlačily, že tě to stresuje, a domluvte se na tom, kdy zkusite umělé...
... radí ta co se dvakrát otřela o trenky...

penelope87
24. črc 2018

@emmmy A jak často se milujete?

emmmy
autor
24. črc 2018

@maximaty já právě mám zdravotně vše v pořádku a partner taky.

emmmy
autor
24. črc 2018

@penelope87 přes plodné dny každý druhý den, nijak to nehrotíme, že by jsme se přes plodné dny milovali každý den, nebo dva krát za den :D jak jsem tady četla někde.

emmmy
autor
24. črc 2018

@kittyy17 uměle bych určitě teď zkoušet nechtěla, je mi 29 let a první krát se nám miminko podařilo z jednoho sexu přes plodné dny, po třech měsících snažení - bohužel bylo to to mimoděložní :( takže si myslím, že na umělé je hoooodně brzo.

knoflikarka
24. črc 2018

@emmmy S mimoděložním zkušenost nemám, se dlouhým čekáním na miminko ano, protože jsem byla fakt složitý případ. Po vysazení HA bez menstruace a ovulace, nejdříve kolečko vyšetření, potom CAR. Tam stimulace Clostylem půl roku, ani jeden cyklus jsem neměla ovulaci, natož naději na snažení, to jsem byla opravdu na dně. Pak jsme si dali chvíli pauzu, přestala jsem si říkat, jak bych měla být v pohodě a nemyslet na to a přestala jsem chodit na koně a hlavně kupovat každý čajíček, co mi kdo doporučil a bylo mi líp. Potom IVF, druhý pokus díkybohu vyšel a čekáme holčičku. Celé to trvalo přes dva roky, nepřála bych to ani nejhoršímu nepříteli, a to jsou tu holky, které se snaží i dýl... Věřím, že u vás to takový hardcore nebude, když jsi hned přirozeně otěhotněla a držím moc palce.

h_lucie
24. črc 2018

My se snažili a doufali 5 let. Já mám po nádoru vaječníku a laparoskopii jen jeden a ovulaci tedy jednou za 2 měsíce. Šance, že se zadaří se zmenšily, ale povedlo se. Jenže přišlo zamlklé těhotenství na konci 1.trimestru. Následovalo období všelijakých čajů, bylinek, včelích produktů, cvičení, a pak jsme to začali řešit s doktorem. Ze spermiogramu vyšlo, že šance na přirozené početí je minimální, takřka žádná. Ale tím, že se to začalo řešit a přestala jsem věřit na zázraky a začala myslet racionálně a ne emocionálně, jsem se snad v hlavě odblokovala od toho, že všichni kolem mě čekají, rodí, chovají... A povedlo se. Člověk má strach pořád, před každým vyšetřením v těhotenství jsem nervózní a ve stresu, aby bylo všechno tak jak má. A pokud mi někdo ještě jednou řekne, že těhotenství je nejkrásnější období v životě, tak ať si mě nepřeje 😅 Takže přeju pevný nervy a ať to vyjde!