Výběr jména pro druhého syna - Matěj, Jakub nebo Šimon?

evulaf89
28. čer 2018

Ahoj holky☺s manzelem resime velke dilema ohledne jmena pro druheho syna. Prvorozeny se jmenuje Jenicek po tatinkovi a pro druheho jsou ve hre jmena : Matěj, Jakub a Šimon . Hlavne mame slozite prijmeni Freisleben .....ktere jmeno by se vam k nemu libilo? Diky

leniczka23
28. čer 2018

Me Jakub..aby meli stejne inicialy..libi se mi to.

ajja87
28. čer 2018

Mě se k tomu příjmení taky hodí víc Jakub😀

bara1997
28. čer 2018

taky tak jakub

mamitom
28. čer 2018

Jakub 😉

letadylkokane
28. čer 2018

@evulaf89 Jakub 🙂

chumlee71
28. čer 2018

Jakub 😃

hannasweet
28. čer 2018

Taky to vidím za Jakuba 😂💪🏻

kepu
28. čer 2018

Za sebe taky Jakub 🤣

aneven
28. čer 2018

K tomuto příjmení mi taky sedí ten Jakub. A Šimon není úplně marnej. 🙂

evakaspar
28. čer 2018

Jakuba mam, Jakubu je hodně, ale je to pěkné jméno 😉

luciepopova
28. čer 2018

Mne se libi Jakub, ale i Matej...Simon nejmene

kaneshiro
28. čer 2018

Jakoubek.

evulaf89
autor
28. čer 2018

Diky holky😊jeste mame mesic čas. Chtela jsem znat nazor ostatnich. Manzel prosazuje Matěje, ale ten se mi nelibi prave k prijmeni. Ten Jakoubek se mi taky libi nejvic, jen je jich chodne no.

irena1111
28. čer 2018

@evulaf89 mě napadl nejprve Toníček ale z těch uvedený Jakub, stejné iniciály a navíc Jeníček a Kubíček to spolu krásně ladí

ladyhacek
28. čer 2018

Jakub je k přímení nejlepší - nejlépe se to vyslovuje a také se mi líbí že budou mít kluci stejné iniciály - to jsem chtěla také, ale my máme Ondráška a ostatní od O ... (no nelíbili se nám 🙂)

reza1986
30. čer 2018

Šimon 🙂

bayt
30. čer 2018

Mně se naopak nejvíc líbí Šimon. K příjmení.

klea81
6. črc 2018

Obecně se mi Jakub moc nelíbí, ale k přijmení se mě fakt hodí Jakub ;o))

frndafrrr
6. črc 2018

Jakub, nejmíň se mi celkově líbí Šimon, nemám ráda přehnané zdrobněliny, i vlastní děti oslovuji nejčatěji základním tvarem, ale u Šimona se mi nelíbí žádný jiný tvar. Zato Kuba, Kubík, Matýsek, Mates..

pavses
6. črc 2018

Za mě Šimon 😊 Kuba a Matěj je každý druhý a Šimon je takové typické české jméno a mně osobně se líbí.

sumitra
6. črc 2018

Šimon je super, taky jsem ho chtela, ale muz nesouhlasil. Muz chtel Mateje, ale toho zase nechci ja - kdyz jde clovek na hriste, tak tam volaji na pet deti naraz Maty, Matysku. Vsude kolem je to samy Matej, Matous, Matyas, Mathias....

naste
6. črc 2018

Mě Matěj a Šimon, nejméně Jakub. Ono Jakubů i Matýsků je hodně, to už je asi jedno, které vyberete. Já bych asi volila Šimona.

martaskaaa
5. srp 2018

Kubíček. Taky budeme mit 😊

victress
5. srp 2018

Matěj ne, buď Jakub, ale těch je hodně, k příjmení mi nesedí Šimon, ale spíše Simon, když je cizí příjmení, tak bych nedával jméno s českým háčkem....

naste
6. srp 2018

Já bych dala Šimona už jenom proto, že Jakub a Matěj je každý druhý kluk.

pine
6. srp 2018

@pavses Šimon je původem jméno hebrejské, jen tak pro pořádek 🙂

berynka
6. srp 2018

Dala bych Šimona 😉, případně Jakuba (i když je to jedno z nejčastějších jmen)

isabelafuentes
6. srp 2018

@sumitra A jake jmeno tedy date?

hojda
6. srp 2018

U nás v první třídě z 24 dětí ve třídě je 5 Jakubů a mělo jích být 6. Ale z toho výběru pasuje k příjmení nejlépe, ještě bych zkusila zapátra po nějaké jiné alternativě.

lucie01
6. srp 2018

Prvorozeného máme taky Jeníčka - Honzíčka a druhorozeného Kubíčka 🙂 A to, že je jich hodně, to absolutně neřeším, pro mě osobně při výběru je rozhodující, zda se líbí mě a partnerovi 🙂 Taky jsme ve třídě byly 4 Lucky a trauma z toho nemám :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru