Zdravím vás holky,
s manželem jsme už vybrali jméno Kristian. Jen se chci zeptat zda to jméno vnímáte jako hodně křesťanské a zda by jste usoudily, že je někdo s tímto jménem křesťan a nebo jeho rodiče byli křesťané? Diky
@krystyna208 nejsem věřící a Kristiána doma mám. Je to prostě moc hezké jméno.
@krystyna208 proč to spojujete? Vůbec by mě to nenapadlo..
@sorboni30 význam jména je "následovatel Krista" nebo něco tomu podobného a jeden můj známy říkal, že to jméno vnímá hodně jako křesťanské. Já si to právě taky vůbec nespojuju.
Ne
Ano, je to jméno spojené s náboženstvím.
Ano.
Takhle bys mohla vyloučit spoustu jmen. Když vezmu, že i význam mého jména je " podobná Bohu" 😃 tak by mě nikdy nenapadlo si ho spojovat s náboženstvím.
Nie.
A co místo Kristiana dát Kryštofa?
@galatea_a Nám se právě libi Kristian a nejspíš ho dáme i kdyby ho většina vnímala jako křesťanské.
Švagr je Kristian a ze si pod tím jménem představím ledacos, ale křesťana fakt ne :D
Vubec ne. Kdyz ses tak zeptala, tak mi cvaklo, ze to tam vlastne vylozene je. Jinak me to nikdy nenapadlo, ani u Kristiny..
@galatea_a "Ten, kdo nesl Krista" je lepší než "Kristův následovatel" ? 😉
Ne, nikdy mě nenapadlo tradiční jména vnímat jako moc náboženská... Všichni Adamové, Janové, Marušky a Evičky jsou úplně stejně křesťanská jména jako ten Kristian nebo Kristýna. Prakticky všechny jména mají nějaký význam/překlad.
CO se mnou naopak trochu cuká jsou Mikulášové, Silvestrové, Metodějové a Cirilové - prostě jména "slavných dnů" ... A přitom Mikulášů je poslední dobou docela plno.
Jméno Kristián, respektive jeho portugalskou variantu, mám spojenou s fotbalistou Cristiano Ronaldo nebo s filmem Kristián - a hláškou "zavřete oči, odcházím".
Tohle jméno jsem nikdy jako křesťanské nevnímala.
Me se pri krestanskem jmenu vybavi spis takova klasika - Bozena a Bohuslav, ale Kristian vubec.
Nevnímám to tak, i když je možné, že někdo ano. Ale to by člověk nemohl dát skoro nic, u každého druhého jména je význam týkající se Boha 😉 taky mám takové jméno a nevnímám ho jako nějak křesťanské, i když jsem z částečně věřící rodiny, já sama se za křesťanku vyloženě nepovažuju. A znám takových jmen a lidí spoustu, vlastně můj manžel je v podstatě to samé a k tomu ani z věřící rodiny není.
@krisstina93 👍🤭🤣
Nikdy jsem ho tak nevnímal a je moc hezké.
@krystyna208 dokud jsem na piskovisti neslysela osooveni “Kriste” tak mi to neprislo. Ale od te doby mi to prijde hrozne 😀
@krystyna208
Vubec me to nikdy nenapadlo a Kristiana mame v okoli.Spis je jich ted hodne coz by mi vadilo vic.
@hezz17
Je sranda,ze Kristy pri zavolani na holku nam tohle neevokuje.A pritom je rozdil jenom jedno pismenko 🙂
Nemyslím si, hodně jmen má spojitost s bohem (třeba i moje) ale teď se na to myslím už ohled nebere. I kdyby, líbí se Vam? Není důvod ho nedávat. ;)
Ty jo každý druhý je svatej...ano má základ v křesťanství, ale určitě bych si neřekla, že jeho nositel, je nějakej posel křesťanství... A i kdyby si to a tím někdo spojil, tak v čem je problém? To by mě vubec nenapadlo talhle nad tím přemýšlet, kdyby se mi líbilo nějaké jméno...
Já jsem to třeba řešila, z toho důvodu jsme vyřadili Teodora, ačkoliv je to krásné jméno.
Nevnímám. Máme Teodora a to je fakt boží dáreček 😅
Ne, synovec se tak jmenuje a bratr s manželkou nejsou věřící.
Máme doma Christiana😉 a ikdyž jsme věřící, dali jsme ho, protože se líbí - jinak je pěknej čert😁
Marii a Josefa také s křesťanstvím nespojují, jsou to jména jako každá jiná
Mám bratra Adama 🤣🤣 a nikdy by mě nenapadlo to spojovat s křesťanstvím … a pokud bych už měla nějaké jméno s křesťanstvím na první dobrou spojit, bylo by to jméno Ježíš. A ze jich v ČR par je ☺️☺️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V životě by mě to nenapadlo spojovat🤔