Rozchod v těhotenství

konekokira
26. bře 2016

Ahoj, je zde někdo, kdo se rozešel s partnerem v těhotenství? Někdy jsem tak nešťastná, že o tom přemýšlím, ale pak si říkám, když to klape, že je to vlastně s ním fajn... Tak nevím

zizibou
26. bře 2016

Vydrž to, myslím, že tyhle pocity jsou především způsobené těhu hormony. Taky mě partner někdy tak strašně štve, ale když mě to zase přejde, jsem moc ráda, že ho mám 🙂. A pro mimi je dobré, když může vyrůstat v úplné rodině 🙂

magdalenan
26. bře 2016

Nevím co bys chtěla za radu. Nepíšeš vůbec nic konkrétniho o tom, jaké máte problémy nebo co konkrétně tě činí nešťastnou. Pravděpodobně s tebou mlátí hormony o schody. Já jsem 26tt a manžel má se mnou chvilema emoční peklo 🙂 Občas se cítím snad na rozvod, pritom rozumove nemam důvod, jen mi prostě těhotenský hrabe.

Pokud máte opravdu problémy, musíš napsat víc. Tím že se budeš ptát ostatních na jejich rozchod v těhotenství se asi nikam nedostaneš 🙂

magdalenan
26. bře 2016

Nevím co bys chtěla za radu. Nepíšeš vůbec nic konkrétniho o tom, jaké máte problémy nebo co konkrétně tě činí nešťastnou.

Pravděpodobně s tebou jen mlátí hormony o schody. Já jsem 26tt a manžel má se mnou chvilema emoční peklo 🙂 Občas se cítím snad na rozvod, přitom reálně nemám důvod, jen mi prostě těhotensky hrabe 😀

Pokud máte opravdu problémy, musíš napsat víc. Tím že se budeš ptát ostatních na jejich rozchod v těhotenství se asi nikam nedostaneš 🙂

soyevita
26. bře 2016

@konekokira Souhlasím s holkama,to budou ty hormony.Chlapi nás občas štvou,ale bez nich je to těžké.Žádný vztah není procházka růžovou zahradou,každý z nás řeší nějaký ten problém.Mě bylo 3měsíce tak zlé,že jsem pomalu vedle svého parnera nemohla spát,páchli mi všichni i moje děti.Naštěstí už to přešlo,ale byl to očistec.Byla jsem protivná a otrávená.Taky mám občas takové myšlenky,jestli by mi nebylo líp samotné a nebylo.Neměla bych tu oporu a neměla bych se na koho spolehnout.A úplná rodina je pro dítě to nejlepsi 🙂

konekokira
autor
26. bře 2016

Holky, díky, asi máte pravdu, blbý hormony 🙂 kdyby to na rozchod bylo, tak to asi budu řešit až po porodu 🙂

ivetka7686
26. bře 2016

@konekokira vydrz to jsou hormony,ja se malem rozesla s pritelem v 1trimestru,bylo to silene,byla jsem dvakrat horsi Nez kdyz mam mesicky,no chudak chlap,ted uz je to dobry.Drz se 😉

magdalenan
27. bře 2016

@konekokira Myslím, že to obecně souvisí s rozmnožováním.

Moje teorie - Jakmile otěhotníš, automaticky se (většinou tedy) zpřísní tvoje naroky na vše kolem - kvalita stravy, čistota a hygiena, celkově tvoje pohodlí, je to přeci přirozený pud sebezáchovy a ochrany nenarozeného miminka..
No ale to pak zákonitě odnese i ten chlap. Věci které nás dřív nechávaly chladnou nebo jsme je nevnimaly, nám v těhotenství lezou na nervy. Stačí pohozené ponožky u postele (takhle chceš vychovávat naše dítě??)

Zpochybňujeme, jestli ten bídák je vůbec hoden toho být otcem našich dokonalých potomků, jestli s tím notorickým alkoholikem (šel v tomto týdnu už podruhé na pivo!) má smysl zůstávat, navíc když je lakomý (já ten kočárek za třicet tisíc POTŘEBUJU!!!), sobecký a bezohledný (protože si v práci dvakrát zakouřil a táhlo to z něj ještě u večeře!), líný (takže ty se mnou jako nepůjdeš do bazénu??) a už nás nejspíš ani nemiluje a na dítě se vůbec netěší (jak jinak si vysvětlit, že ho nebaví vybírat dupačky a předporodní kurz??)

Buď v klidu, časem to přejde. Trochu 😀 😀 😀

mitchie
27. bře 2016

Moje pocity jsou také jak na horské dráze, řešili jsme dost problémů atd, taky jsem se na to chtěla vybodnout, ale na druhou stranu jsem rada, že ho mam, ve spousta věcech mi pomáhá i když mě dost štve :D 🙂 dlouho mi připadalo, že tu jsme spíš jak spolubydlící a já se tady o něj starám jak máma, ale je potřeba spolu otevřeně mluvit 🙂 na jeho "nadšení" že vsech vecicek co mu ukazuji už jsem si zvykla, na druhou stranu to je jak když mi on ukazuje auta :D 🙂

konekokira
autor
29. bře 2016

😀 to nadšení z výbavy je taky skvěle předstíraný. Někdy si připadám jako hysterka, jsem schopna o pul jedenácté mýt nádobí a sprdnout přítele, proč to jako nechává na další den. Je to mazec, no.. Vůbec se nepoznávám.. A okolí tomu taky moc nepřidává... Občas u nás přespává jeho sestra, co jezdí do prace na směny a to je taky drama... Vadí mi, že když se konečně dostanu domů, tak doma není klid, protože sestra třeba uklizi nádobí apod. Jeho sestra prohlásila, že když se vrati z noční (spí v obyvaku, máme 1+1) a já neměla, kam jít tak jsem byla na PC, prý jsem tam byla naschvál a dělám ,,těhu" scény. No a když si postěžuju, tak mě nikdo z nich nechápe, no jo, tak sourozenci. Někdy je to fakt peklo. A třeba když se bavim s přítelem o tom, řekne, že mu to taky vadí, ze u nás bydlí, ale když se baví s ní, taj řekne, že mu to nevadí, ale asi mně jo...

monikagurthova
29. bře 2016

@konekokira klid to přejde 🙂 ja manželovi taky malem dala rozvodové papíry na stůl 😀 a to mam myslím super chlapa. Pomůže mi, umyje okna, vyzehli, když mi je spatne tak uvaří uklidi, ale pak stačí blba poznámka nebo standicka a je zle 🙂 jsou to hormony a věř mi oni to s nama v tomhle stavu nemají jednoduchý. Tuhle si manžel po mem výbuchu vzteku tak odfoukl a říkal ze uz chápe ten pojem jiny stav 😀 to fakt bude dobrý. Teď jak jsme citlivé, tak nam vadi kraviny co bychom jinak neresily a nebo nad tim mavly rukou.

monikagurthova
29. bře 2016

@magdalenan Přesně 😀 ja manželovi vynadala nedávno do alkoholiku, ze si dovolil dat na fotbale druhé pivo 😀 Koukal na me jak vejr a pak se začal smát 😀

konekokira
autor
29. bře 2016

Já právě mám taky vlastně skvělého chlapa, jo rikas, uklidí, uvaří 😀 v prvním trimu kolen me skákal opravdu hodně, nebyl zvyklej, ti bylo keců, ale stejně mi pomohl 🙂 pak stačí drobnosti a já už brecim, rvu, lituju a tak dále 😀

monikagurthova
29. bře 2016

@konekokira Normalka 😀 jak říkám byli jsme v sobotu u nas ve vesnici na fotbale a dal si DRUHÉ pivco a ja na nej spustila, jako jestli to s tim alkoholem neprehani, tak na me tak Koukal jako jestli jsem normální a pak mi to doslo 😀 nebo v praci mají jednou za 1/4 roku akci a zrovna teď 1.4. a ja na nej takze ty uz zase budeš pryč jo? A vubec jako nezájem, ze do porodu zrušil všechny Sluzebni cesty, ze je bud v praci nebo se mnou tvrdne doma.....😀 a když jsem mu nadšeně ukazovala výbavu tak vždycky super měl radost a jednou jedinkrát byl unavenej a udelal jen hm no to bylo, normálně jsem začala brecet ze uz jako nechce mimco....no prastena, za 5 minut mi to doslo 😀

konekokira
autor
29. bře 2016

@monikagurthova já se v tom úplně vidím 😀 nedávno mi říkal, ze viděl film, kde nějaký kung fu bojovník, mel ženu s rakovinou, no já spustila slzy a pak ho sprdla, proč mi takový věci říká, jak si to vůbec může dovolit 😀

monikagurthova
29. bře 2016

@konekokira Jojo známe 😀 my teď měli debatu taky slušnou. Budu muset jít na císaře a miláček nestrezene prohlásil, ze je nakonec docela rad, protože bude vědet kdy aby si zařídil dovolenou a ze nebude muset k porodu. A než mi stačil vysvětlit ze to myslel tak, ze samozrejme by tam byl kvůli me aby mi byl oporou ale ze žádný chlap by si na to asi nekupoval lístek do první rady bylo zle. Spustila jsem na nej ze jako proč mi tvrdil ze mi to nevadí s ze půjde rad a kdesi cosi, měl co delat aby se uhájil 😀 a samozrejme slzy. Pak mi to teda vysvětlil a jako zase ma pravdu, ale první reakce ublížení, slzy, pochyby. Nebo sex to bylo taky téma. Od ledna nic tak ja uz pomalu histerak ze ma jinou a tak, ne nedokázal mi dlouho vysvětlit, ze se proste jen boji aby me nebo miminku neublížil. Proste hormony jsou hrozne. A věř mi na konci těhotenství je to snad jeste horší než na zacatku, jak se to blíží ke konci tak jeste je člověk nervózní kdy to prijde a tak 🙂

konekokira
autor
29. bře 2016

Sex je u nás taky téma... Ale naopak zas nechci já, protože se bojím a on by tak rad, dokonce jak jsem ted jiná, velký prsa a pupek, tak se před ním stydim 🙂 no a o porodu zatím mluvím jen já a on prikyvuje 😀 tak uvidíme, třeba ani nebude chtít jít 😀

englerova14
29. bře 2016

@konekokira Vydrž Prťka vydrž. Se mnou to taky házelo jako na houpačce. Jednou to byl Pan Božský, za hodinu jsem ho měla chuť vynést v zubech (protože není dost empatický, pozorný, něžný, neuklidil si něco, nekoupil mně něco🍰, řekl něco blbě, neřekl nic a měl...⛅). Po šestinedělí se můj manžel najednou zase proměnil v supet chlapa (tatínka).

magdalenan
29. bře 2016

U nas se cela tahle anabaze vyresila uz pri prvnim tehotenstvi.

Ja ne nej: "Bud na me hodnej jo, jsem tehotna!"
A on na me: "Ne, ty bud na me hodna, ja ZIJU s tehotnou!!!"

Nemaji to s nama lehky 😀

monikagurthova
29. bře 2016

@magdalenan Dobre on 😀

englerova14
29. bře 2016

@magdalenan Ne to tedy ne. A klobouk dolů, když si vzpomenu, jaké vejšplechty a emoční krize(moje) se mnou muž vydržel. Já bych to se sebou nevydržela😀

englerova14
29. bře 2016

@konekokira Sex jsme měli do 6.měsíce zakázaný kvůli hematomu. Když nám ho povolili, manžel prohlásil' Víš beruško, když ty jsi ták obrovská, bojím se, aby se něco nestalo'. A tím to haslo tedy úplně. Jako vorvaň jsem si přišla i bez toho, že jsem 'ták obrovská'. Ještě že jsem pak 'splaskla a jsem zase jako koza hubená', že jo. No občas ho vážně žeru!B-)

shine2015
29. bře 2016

@konekokira a proc s vami bydli jeho sestra??? To by me klepla pepka....i jako netehotnou 🙂))

konekokira
autor
29. bře 2016

@shine2015 byt jejího manžela je v rekonstrukci, snaží se od srpna otěhotnět, brali se v září a tak nám dala svůj byt, jenže porad dítě není na cestě a tak dojíždí do práce a spí u nás... Jsem zvědavá, jak dlouho to takhle ještě bude...

shine2015
29. bře 2016

@konekokira no....takze de facto vy bydlite u ni??? Tim padem nic rict nemuzes....ale i tak me by kleplo. Ja mam rada klid i soukromi..

konekokira
autor
29. bře 2016

@shine2015 v podstatě ano. A když ukážu přítelovi byt, kde bychom mohli žít, řekne mi, že to nemůže sestře udělat... :-\

shine2015
29. bře 2016

@konekokira coze prosim??? Vy mate jinak kde byt a on to kvuli sestre nevezme????

konekokira
autor
29. bře 2016

@shine2015 no, takhle, nemáme problém si byt raz dva pořídit

shine2015
29. bře 2016

@konekokira tak takhle - nemackala bych se v 1+1 kdyz cekame rodinu a mohli bychom mit vetsi byt a hlavne SVUJ. Sestra nesetra proste bych na partnera zatlacila....

shine2015
29. bře 2016

@konekokira nehlede na to - kdyz prijede bude u vas ona na navsteve a i se pidle toho chovat,pak vy ji nebudete muset byt za nic vdecni....a i pro ni,bud si byt pronajme a bude z toho mit penize a nebo at si tam plati energie atd a dela si ve svem byte co chce a jezdi si tam kdy chce...

konekokira
autor
29. bře 2016

@shine2015 no, a to je právě to, on to prostě sestře neudělá... podle jeho slov... finančně to taky není sranda, když tu ona skoro nic neplatí... platíme my.. už mám z toho hlavu jak pátrací balón, třeba včera.. přijeli jsme s přítelem z náročné cesty autobusem, dvě hodiny cestování s cestovkou a psem a těhulí, vrátíme se ,,domů" a ona ležela v obýváku polonahá se svým manželem pod peřinou.... tak jsem se sbalila se psem a vypadla ještě ven na hodinku a přítel mi po návratu hlásí, že se ho ségra ptala, jestli nám to vadí a on, že jemu ne, ale mně asi jo.... a pak mi řekl, že mu to taky vadilo.. já už prostě nevím, v tomto jsem tak bezradná ☹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru