Holky dneska jsem byla na první těhotenské prohlídce a místo toho abych jásala, tak jsem smutná ☹ Asi se potřebuji vyspat, padlo to na mě. Čekala jsem něco jiného... 29.9 byla poslední MS, 12.října ovulace. Dneska mimoděložní vyloučeno, těhotenství potvrzeno 🙂 Ovšem šel vidět jen plodový obal a nějaké dvě malinkaté tečky (byla jsem hodně nervní a pomalu jen koukala na ten ultrazvuk), ale říkala že je tam zřejmě ten žloutkový váček a další je malinký plůdek. O gestačním jsem nic neslyšela, to ani nevím co je.... Na další kontrolu jdu až 13.prosince, za měsíc - to je šílená doba ☹ Ale doktorka říkala, že to bohatě stačí, dala mi nějaké informační letáčky a obal na těhotenskou průkazku, kterou mi prý dá příště. Prostě tam půjdu už skoro v 11tt, 11 dní před Vánoci, neumím si představit špatnou zprávu ☹ Hrozně se bojím, že se miminko nebude zvětšovat a že nebije srdíčko ☹ Díky za podporu a zkušenosti všem!!!
@nuggett Padlo to na mě dneska, další dny bude líp.. Naštěstí mám hodně programu a blíží se Vánoce... Ale potřebovala jsem to ze sebe dostat 🙂
@katerinaf27 jasně 😊 taky jsem se bála vím jaké to je neprijemne čekání....a bojím se pořád.... A vím že to už nikdy nepřestane 😂
@katerinaf27 Neboj se 🙂 Treba na tebe za chvili padnou tehotenske nevolnosti a povida se, ze nevolnosti znaci to, ze je s miminkem vse v poradku 🙂 Kdybys byla extra nervozni, tak si proste k doktorce zajdi driv, podstatne je, abys byla v klidu, tvuj stres pusobi jinak i na miminko a to preci nechces 🙂
@pet_8 Mám jenom bolavé prsa, často spím a jsem pořád unavená, furt chodím čůrat a teď už i akné. Nevolnost nebo zvracení vůbec, takže paráda no. Stres je zatím půlku dne, to snad neuškodí 🙂 Je podle mě přirozené, že nebudu skákat do stropu a budu dneska prostě smutnější. Celý měsíc to v plánu fakt nemám 😀 To ani nejde, vzhledem k tomu kolik toho za měsíc bude 🙂
@katerinaf27 Jo, ja s usmevem vzpominam na dny, kdy jsem psala totez 😀 A ted premyslim jak co nejlepe prezit den s minimem navalu na zvraceni 😀
To je úplně normální. Zvykej si na to čekání, každá kontrola bude po 3-4 týdnech a upřímně ty pocity se moc nezmění. Pořád budeš nervózní, to prostě k těhotenství patří. Hlavně se nestresuj, mysli pozitivně a tomu mimču věř! 😉 🙂 Mě třeba přišel celý první trimestr nekonečný, od nějakého 14tt mi to už utíká celkem dost...
@pet_8 Se "máš", já nezvracím 😀 Občas žaludek na vodě 🙂
@alice07 Když vidím jak někdo lítá každý den, tak mě to znervóznilo 🙂 Všem pomalu berou krev na Hcg a moč a u mě nebyla ani řeč... Hlavně máš pravdu, musím si uvědomit, že vlastně dnes mám oficiálně potvrzené těhotenství od doktorky 🙂 Jo! 🙂 Díky moc.
@katerinaf27 přesně tak, máš potvrzené těhotenství, tak buď happy 🙂...mě hcg vůbec nebrali, na první kontrole jsem byla v 7tt a pak taky až v 10tt, do té doby opravdu nemá smysl něco kontrolovat. Pak už bude vidět srdíčko 😉 ono většinou když tam lítáš pomálu každý den znamená nějaké problémy, tak buď ráda, že jsi bez problémů 😉
@alice07 Děkují 🙂 A v 7tt jsi už ale srdíčko měla, viď? ☹ ... Joo bez problémků jsem, proto řekla až toho 13.prosince, uu 11 dní před Vánoci a já skoro v 11tt 🙂
@katerinaf27 ne ne, v 7tt pouze vyloučil mimoděložní těhu, potvrdil, že v děloze něco je, ale nic víc...až v 10tt mi nabrali krev, moč a potvrdili srdeční akci 😉
@alice07 Fakt ne? Tak jsem se díky tobě zase trošku uklidnila 🙂 To mě taky vyloučila a potvrdila, že jsem těhotná 🙂 Já jdu teda vlastně už skoro v tom 11tt, ale o krvi a moči neříkala nic 🙂
@katerinaf27 Ja byla na prohlidce v 7+1 a doktorka potvrdila tehotenstvi, spravne umisteni, srdicko tlouklo a odhadla miminko na 6+5. Bohuzel takhle na zacatku je kazdy den znat ☹ Dalsi kontrola je naplanovana na 9+5 a na krev jdu 9+0, ale vysledky az pri kontrole. Doted mi krev nebrali 🙂 Vsechno bude dobry 😉
@katerinaf27 Jinak srdicko uz tam mas, jen jeste nemusi byt videt na sono a pritom je vse v poradku 🙂
@pet_8 Tak to já jsem právě dneska 6+5, miminko ani neodhadovala jak je staré - a stejně se srdíčko počítá taky od MS ☹ Mě právě o krvi vůbec nic neříkala a to tam půjdu už v 11tt 🙂 Myslíš, že nemusí jít vidět na ultrazvuku? Ona to i různě zvětšovala a šly tam vidět jen ty dvě tečky no 🙂
@katerinaf27 Ocividne je miminko mensi a neni 6+5. A to je naprosto normalni 🙂 Ver doktorce, kdyby se ji neco nezdalo, pozve si te driv. A pripadne jak jsem psala, naklusat tam driv urcite muzes 🙂
@pet_8 Myslíš? Ale já byla minule 12.10 na kontrole a ovulaci jsem měla potvrzenou ☹ Doktorka byla naprosto v pohodě, rozhodně víc jako já 🙂
@katerinaf27 Ja taky vim, ze jsem mela ovulaci 5.10. 🙂 A presto... Dej tomu cas 🙂 Muzes si pro klid duse udelat odbery krve a za dva dny dalsi a mrknout, jestli HCG roste 🙂 Akorat jako samoplatce tam nechas par kacek 🙂 Bude to dobry!!! Hoooodne stesti preji 🙂
Ahoj, jsem na tom stejně. Poslední menses 28. září, minulý pátek potvrzeno a jdu na kontrolu až 13.prosince. To prý dostanu průkazku. Přijde mi to za dlouho:(
Tak já se domnívám, že pokud nebylo vidět srdíčko, tak by tě měla objednat ještě jednou za týden nebo třeba za 10 dní. Ta moje to tak udělala. Navíc si nastuduj, zda chceš podstoupit prvotrimestrální screening (doporučuju, je ale placený) a objednat se na něj hned, jinak se to nestihne (nemusí mít pak volný termín, já se u nás sotva procpala, když jsem se objednávala v 9. týdnu). Pokud ovšem nejsi v cizině, tam je běžné, že se o těhotné do 3 měsíce nikdo nezajímá. Pokud bych se nedohodla, tak bych změnila lékařku.
@pet_8 Na krev určitě nepůjdu, takový maniak zase nejsem. Prostě vyčkám 🙂 A děkuji moc.
@ancovicka11 Tak to máme úplně stejný příběh no, držím palce! 🙂
@majus6 Promiň, ale sama doktorka moc dobře ví, proč mě objednala až za měsíc 😉 Tady ty kontroly každý týden právě nevěstí nic dobrého. O nějakém screeningu se budu bavit až v tom prosinci - buď se stihne, nebo nestihne 😉 Měnit lékařku rozhodně nebudu, to je absolutní pitomost - je chválená a šikovná - pozitivní, navíc jsem u ní byla po druhé 😉
@katerinaf27 Je to tvoje rozhodnuti, byla jsi nestastna, ptala ses na nazor. Nejsem zastancem kontrol kazdy tyden, ale pokud by srdicko nebylo, chtela bych to vedet co nejdrive, dalsi kontroly byly klasicky po mesici. Kontrola jeste zadnemu miminku neublizila, radeji bych sla ale na revizi drive nez pozdeji, kdyby se plod nevyvijel. Screening to same, ja jsem zvolila drivejsi a presnejsi screening v 10.-13. tydnu, ktery se plati, nez ten v 16. tydnu, ktery je na pojistovnu, ale ma casto falesnou pozitivitu a nuti pak maminky na amniocentezu, v zahranici se povazuje ten co se dela u nas uz za obsolentni a neprovadi se. Je klidne mozne, ze u vas te objednaji za tyden a stihnes ten drivejsi i tak. Chtela jsem jen dobre poradit, setkala jsem se s nejednou nestastnou maminkou, ktera o tom nevedela a kdyz ji vysel ten v 16. tydnu spatne, tak litovala, ze nesla na ten prvni. Rozhodnuti je na tobe 😉 .
@majus6 Byla jsem nešťastná, ale pochopila jsem, že to je absolutně normální a prostě věřím doktorce 😉 Ono je to i možná tím, že ta doktorka prostě přesně tenhle maniak není, bere to tak že srdíčko není a prostě v tom 11tt bude 😉 Řekla, že to bohatě stačí 13.prosince...... O revizi absolutně nepřemýšlím, proč taky, když o ní nebyla řeč proboha. Takže myslíš tripple test? Na ten rozhodně nepůjdu. Nějaké screeningy budu řešit až za ten měsíc, na to je čas. Ona ví co a jak sama 🙂
no tak normalne by se mela prvni kontrola podstoupit az v 8. tydnu, kdy je uz videt srdicko......ja u prvniho byla neco kolem 7. a srdicko nebylo-tehotenstvi bylo potvrzene a ona me objednala za dva tydny........to uz byla srdecni akce.......navic tady ti radi dobre, pokud budes chtit na prvotrimestralni screening (je to test na nektere VV) -ten se dela behem 11. tydne-bere se krev a cca za dva tydny sono -to dle me se nestihnes objednat....teda pokud ho budes chtit podstoupit....... zrovna dneska je tady diskuze, ze jednu zdejsi budouci maminku mudr ani neupozornil na tuto moznost vysetreni.....tak my ti jen rikame, jak to je, aby jsi pak tady zase nevysilovala 🙂)))
druhe tehotenstvi me sestra objednala az na 8. tyden -7. jsem zacala krvacet a bylo z toho zamlkle.....treti me objednavala poprve taky az na osmy tyden, kdy uz byla srdecni akce.......pred tim je to zbytecne.......ted jsem byla v 6. vyjimecne-krvacela jsem-tak jsem chtela vedet, jak na tom jsem......byl jen gastacni vacek-dalsi kontrola byla v 8. se srdecni akci-dali mi zadanku na ten screening(uz jsem objednana na pristi tyden, coz budu 11.)a na dalsi k mudre jdu az 3. prosince.....tudiz mi prijde, ze tebe tva mudra objednala az za hooooodne dlouho......
@katerinaf27 a jinak te nechci strasit, ale nekdy se srdecni akce ani nemusi rozbehnout, nebo taky muze bohuzel skoncit -a deje se to prave mezi 8.-13. tydnem.......tudiz je lepsi to vedet kvuli nasledne revizi, cimz nechci rict, ze to bude tvuj pripad-jen ti pisu, co se muze dit - proto mi prijde normalni mit vysetreni na zacatku tehotenstvi asi casteji z tohoto duvodu.........
@katerinaf27 neboj se vse bude v poradku.To je standartni postup.Ja jeste ted chodim na kontrolu jedou za mesic a to jsem ted zacala 8 mesic tehu.Ono stejne bys tam nic nevidela.Ja jsem taky sla brzy.Pak uz to bude veselejsi.Prvni genetika a prvni fotecka do alba.A pak to tak strasne rychle utece.Ze se ani nenadejes a budes drzet maly uzlicek v rukou.Kdyz jsem cekala prvni dite tak jsem byla taky takova.Ale ted jdyz cekam druhe si to olravdu uzivam.Tak drzim pesticky at vse dobre dopadne.Coz urcite jo.😉
@drzticka81 vse ma svuj cas.Pludek se zacina tvorit a vyvyjet.Neni to vsechno hned jak si nekdo mysli.Proto se prukazka nedava drive.Aby mohlo srdicki bouchat taj se prni nusi vyvynout.To by pak to tehu netrvalo 40 tydnu.A gynekologove vedi co a jak a kdy maji maminku poslat na jake vysetreni a to ze kdyz se musi nekde maminka objednat tak ji lekar rekne kdy je vhodne kam zavolat a objednat se.
Kontrola za mesic je dostacujici vetsinou. Nicmene kvuli screeningu bych chtela vedet srdecni alci a presne stari. Ne vzdy ho delaji samo gynekologove, a jak bylo psano, objednani do specializovanych center trva, takze za mesic muze byt pozde. Toto bych rozhodne zjistovala hned.. A ne kazdy gynekolog o tom informuje pacientky.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@katerinaf27 opakuj si že všechno budev pořádku a venuj se něčemu jinému 😉 on měsíc zase není tak dlouhá doba uteče to rychle.