Perlivé vody, mohou nějak ublížit v těhotenství?

sandra92
9. únor 2017

Ahoj holky,prosim mam taky problem jsem docela zavisla na perlivych vodach jakosou treba Mattoni jsem ve 13tt muze to nejak ublizit??

olga_
9. únor 2017

V těhotenství to bude v poho, ale horší budou bublinky při kojení. Tam to může nadělat paseku. Syn ta to zareagoval ještě v osmi měsících a byla to bezesná noc...

j.a.n.i
9. únor 2017

@olga_ To je ale pekna blbost, bublinky mas v travicim traktu ty, ale fakt nemohou prejit do mlika...

stuplakova
9. únor 2017

V těhotenství to nevadí, že ji piješ, možná tě bude později nadýmat, jak bude mimi větší v bříšku. Ale při kojení bych perlivé nepila, sestra měla s malou utrpení, když se napila perlivé vody, chudinka malá potom jen plakala jak ji bolelo bříško.

craki
9. únor 2017

Davla bych si asi pozor na mineralizaci vody.
Magnezia se treba nedoporucuje pit denne i netehotnym.
A bublinky nadymaji, treba ti to zacne vadit, a verte nebo ne
@j.a.n.i ale opravdu nadymaji i miminka pres MM. Cast CO2 se proste "vstreba" do tela matky a pak muze trapit i miminko.

kika_21
9. únor 2017

@j.a.n.i Jak funguje organismus? To co jíme a pijeme jde kam? Do těla přeci...Proč jíme? No pro trávící trakt asi ne-ten s tím má jen práci-chudák...Je to takový motor , ale pohon je srdce.Biologie...:cry:Úplně nevím, co CO2 z té vody-ale třeba tady někdo ví i jaká je chem. reakce na tohle a kam to přesně jde-tedy kudy a kam...

j.a.n.i
9. únor 2017

@kika_21 Ano, pokud bude ta perlivá voda ochucená, tak klidně může mimino nadýmat ta chemie, nebo klidně ta přírodní látka, kterou je to ochucené, ale CO2 fakt ne, to je prostě blbost.

@craki Ano, nadýmají, ale nadýmají je látky, které přechází do mléka, ale CO2 do mléka neprojde, aby mohl to mimino nadýmat.

demetritis
9. únor 2017

z pravidla u ksyelek je nutne stridat, jinak u salzeních vod je riziko kvasinek ty premnozené mohou vyvolat zanet a ten pak protrat nebo porod , jinak vecinou ty hrozi nadymani jinak nic pokud dene nevypies 4 litri

olga_
9. únor 2017

@j.a.n.i Myslela jsem tím samozřejmě to možné nadýmání, ne že by bylo MM po bublinkách třeba jemně perlivé 😅.

j.a.n.i
9. únor 2017

@olga_ Ale prostě to, že je matka nadmutá z bublin nemůže způsobit bolesti břicha mimina... takže je blbost, že by to způsobila ta perlivá voda (tedy svou perlivostí) ostatním složením klidně, ale pak by to způsobila i ta samá neperlivá.

mialagia
10. únor 2017

@j.a.n.i ale může..vlastní zkušenost..😉

@sandra92 tkž v těhotenství nevadí, pokud tě časem z toho nebude víc pálit žáha..při kojení vadí miminku🙂

barchen
10. únor 2017

@sandra92
Ja jsi v tehotenstvi perlive redila kohoutkovou vodou a nebo pila jemne perlive ale jenom neochucene, bez sladidel a cukru. Nad magnesii doktorka mavla rukou, pry je tam tak max stopove mnozstvi horciku,to jenom, ze jsem ji zminovala, ze ji piju, kdyz mi na 3 tydny predepsala horcik. Redene jsem pila pak i po porodu ale znova jenom neochucene, kojici caj mi lezl krkem a mam pocit, ze prave ten malou nadymal vic nez ty vody. Vyzkousite a uvidite.

nijij
10. únor 2017

Já celé těhotenství ,,přežívala" na kofole. Po porodu jsem pila jen neperlive.

netopejr
10. únor 2017

Ne, neublíži. Az/kdyz to půjde,tak i meco bez bublinek jako vodu, šťávu, dzus, caj... A když , je lepsi bublinková matonka nez nemít tekutin. Bud úplně v klidu,ony se ty chute za chvili zase změní.
Perlive vidy nejsou to nejlepší pro tělo.z dlouhodobého hlediska, pár tydnu nevadí,občasný piti dlouhoodbe taky ne. A mineralka je lepsi nez cola, a některý z nas zily dost na te cole. V pohodě. 😉

tvojamama
10. únor 2017

Já myslím, že máte úplně jiný problém...

nijij
10. únor 2017

Xx

prostejina
10. únor 2017

Je sileny, s jakým strachem se dnes doslova přežívá těhotenství.. Když ma ženská strach se i napít minerálky.. A to nemyslím zle, všude kolem je miliarda článků co se smi, ale hlavně nesmí. Nejlíp se zabalit do alobalu, pit sterilní vodu a jist jen klicky ☹

tvojamama
10. únor 2017

@prostejina Ano, já z toho jen rostu. Tuším, že ve zdejších diskuzích byly i dotazy, zda neškodí moc mrkve, jablečného džusu a jestli se může v těhotenství chodit do lesa. Bohužel i tací jsou mezi námi a budou vychovávat naše spoluobčany...

olga_
10. únor 2017

@j.a.n.i Já vycházím z vlastní jednorázové zkušenosti - jednou perlivá sládkova limonáda - následně jediná pekelná noc osmiměsíčního (avšak tehdy stále plně kojeného) dítěte, které nikdy s břichabolem potíže nemělo (a zuby to nebyly).

Nemám doma chemickou laboratoř, takže nevím, jestli to způsobilo chemické složení nebo perlivost výrobku.

Tvoje vlastní zkušenost je taková, že nevadí? Nebo máš někde výsledky nějakého výzkumu? Dost by mě zajímal nějaký zdroj, pokud někdo takový výzkum dělal.

lenickakl
10. únor 2017

@prostejina Se divím, že naše maminky a babičky přežily těhotenství bez internetu 😅

lenickakl
10. únor 2017

@tvojamama četla jsem už i o dotazu na vypití ledového čaje, následné přečtení složení, že nápoj obsahuje černý čaj a otázka zda jet na pohotovost 😀 Nevím, jestli je to dobou, ale je to až neuvěřitelný, co je někdo schopen řešit

zuzineckah
10. únor 2017

@craki kdo a proč nedoporučuje pít magnézii každý den i netěhotným?? To by mě hodně zajímalo
@sandra92 doporučuji nehrotit a neřešit. Těhotenství není nemoc, takže není důvod se nějak výrazně omezovat ve svých zvyklostech. Vyjma silných kuřaček, alkoholiček, drogově závislých, chorobných pařmenek, vyznavaček extrémních sportů a pod. 😉 Tělo ti dá vědět, že má bublinek má po krk, když tomu tak bude👍🏼

tvojamama
10. únor 2017

@olga_ Během kojení ano, tam má vliv vše. Samozřejme u každé jinak, tady se ale bavíme o těhotenství. 👍

olga_
10. únor 2017

@tvojamama Já vím, že se bavíme o těhotenství, reaguju na @j.a.n.i, která rozporovala to kojení. Já to myslela tak, že zakladatelka může v zájmu případného budoucího klidu při kojení pro to udělat něco už teď v těhotenství 😎.

blahoska
10. únor 2017
Uživatel blahoska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od blahoska.

Taky si myslím, že ti to v těhotenství neublíží. Přeji pohodové těhotenství.

zuzineckah
10. únor 2017

@olga_ tak když už máme ten internet, bylo by fajn počíst si o tom, co, jak a v jakém množství se do mléka dostane a jak dlouho to v něm setrvá, aby to mělo vliv na dítě😉 Když si dáš minerálku v těhotenství, rozhodně tím neovlivníš větry dítěte, které se narodí 😁To opravdu ne, ani kdybys lupla dvě flašky v den porodu, protože mléko se netvoří hned 👍🏼

olga_
10. únor 2017

@zuzineckah Ježíš... Já to myslela tak, že se už teď může té závislosti zbavovat, aby to pak neměla ze dne na den. Týjo, tak dobře jsem se už dlouho nepobavila. 😵😂😵
Kojím syna téměř dva a půl roku, takže o kojení něco načteno mám i osobně vyzkoušeno.

lenusaak
10. únor 2017

Minerálka by neměla byt hlavni zdroj tekutin za den, mělo by se to kombinovat s jinym druhem tekutin - džusy, čaje.....každopadne pokud ti sedne jako jediny piti, tak bych z toho takovou vědu zase nedělala.

zuzineckah
10. únor 2017

@olga_ njn, tak by bylo fajn to o té závislosti napsat 😉 tvůj příspěvek se o ní nikde nezmiňuje, proto vyznívá jinak, toť vše😉 Délka kojení s tím nesouvisí, ale gratuluji. Já momentálně kojím své třetí dítě, tak jsem se právě podivila, jestli mě neminula nějaká novinka 😀

olga_
10. únor 2017

@zuzineckah O závislosti se ve svém krátkém příspěvku zmiňuje autorka diskuze, tak jsem si dovolila navázat. Přišlo mi to tak samozřejmé, že se nestačím divit nad těmi způsoby čtení, které mě nenapadly ani jako sci-fi.
Psaný text v diskuzích dokáže být neuvěřitelně mnohoznačný, jak je vidno. To kojení jsem zmínila na svoji chabou obranu, protože z těch reakcí na moje příspěvky zde vidím obraz sebe jako totální mimoňky, která neví, co plácá za nesmysly (litry minerálky vypité v těhotenství - z toho perlivé MM, nadýmání do zásoby apod.). To by byly super novinky 😅😅😅
Tak porozuměly jsme si nakonec, já se i zasmála, ty snad také. Ještě aby to bylo k něčemu autorce diskuze 🤰.

craki
10. únor 2017

@zuzineckah Kvuli vysokemu obsahu mineralu se Magnezie a ostatni mineralni vody s vysokou mineralizaci obecne nedoporucuji se kazdodennimu piti.
Je to v podstate jako brat umele vitaminy. Telo si na to zvykne nevytvari si svoje.. Navic mineraly se telo "zanasi"...(doufam ze omluvite laicky vyklad. uz je to slouho co jsem se o to zajimala.)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru