Ahojky holky 🙂, těhule, netěhule.
Chtěla bych se inspirovat netradičními jmény které vás napadají popř máte doma a jak oslovujete 🙂 např Gabriel, Oliber, Erik 🙂
diskuze na stejne tema uz tu zrovna probiha,neni treba zakladat duplicitni ne?
https://www.modrykonik.cz/forum/2-trimestr/neobvykle-jmeno-pro-chlapecka/
@jahudka43. Máme Olivera.
Říkáme Olivere a Oliverku nejčastěji, jinak také Oli, Olívku, Olčo, Olouši, Olivko Olíku, Olisi... 🙂 Je toho mraky. 🙂
@zelenaesmolda může se stát, každý nesedí celý den na Konikovi a nepročítá ho od shora dolů. 🙂Na to si myslím, teda doufám, že mají maminky lepší věci na práci. 🙂
My máme Robina 👍
Druhý syn je Damián ( nechtěli jsme netradiční, spíše naopak, ale tohle k nám tak nějak přišlo 🙂 )
Říkáme mu Dami, Damík, Damčo, Damino ( když "zlobí")
V dnešní době chce snad každý něco netradičního.
Mě se teď třeba líbí Jindřich - žádného neznám a kdych si teď měla vybrat jméno bylo by to asi tohle. Jindra, Jindřišek.
My když vybírali vzali jsme kalendář na týden projížděli dokola a vybírali.
@preiba
nemusi sedet cely den na MK,tahle diskuze je hned na prvni strance,staci se podivat 🙂
ale proc by se treba jenom podivala do diskuzi,vsak zalozit novou je rychlejsi...
@zelenaesmolda a nejprinosnejsi jsou tvoje všudypřítomné jizlive komentáře
@jahudka43 manžel chtěl Teodora 🙂 (Teo, Tedy, Teoš....) nakonec máme Alexandra (vybráno cca 2 dny před porodem) vybírat jméno ve 4 (i se synem s dcerou), byla fuška 😁
Včera jsem byla s vnučkou v Dinoparku a tam jsem potkaly krásného, okatého klučinu. Jmenoval se Rafael.
@makronka222 sorry ale opravdu vidím správně?? Nadáváš tady tazatelce do “teploušskych jmen” na Olivera a Erika, přičemž sama jsi pojmenovala svou dceru Sophie?
To jsi docela “vostrá” 😅
@michaela_2 To mě zaujalo. Sofie je nějaké aka lesbické jméno? :D
@kittyy17 Teda, tak to me nenapadlo, ze Jaroslav je netradiční jméno 😁 Ja mám Jarouška a je samozřejmě po manželovi . Ikdyz pri vyberu jmena nejdrive figurovali spíše modernější. (Sebastian 🙈). Nakonec to vyhrál JAROUSEK a je to prostě boží jméno a já hloupá jsem o tom nechtěla ani slyšet.
@bayt asi tak jako Oliver 😂 Sophie taky není zrovna “bezne” jméno - byť moc krásné. Tak proč tady hned takhle plivat na jiná neobvykla 🙂
@kuliseks přesně
@michaela_2 Mně se líbí Oliver i Sofie, jen jsem nepochopila, který z nich je víc teploušský :D
Já nemám v tomto kontextu ráda jména René a Robert. A jinak proti homosexuálům nejen že nic nemám, ale mám několik na stejný pohlaví orientovaných přátel. Takže spíš jde o to, že ty jména prostě nesluší žádnýmu chlapovi, hetero ani homo :D
Já včera potkala známou a ta se mě ptala, jak se bude jmenovat naše holčička /vnučka/, co se má narodit za 3 týdny. Řekla jsem jí to a ona...no, fuj, takové jméno pro koně. My máme radši ta česká a proto máme Kubíčka. Tak jsem jí na to řekla, Jakub je z hebrejštiny. Ale na víc jsem se nezmohla. 🙂
@babanci To si vůbec nedovedu představit, že by měl někdo takovou reakci na zvolené jméno. I když moje teta, když jsme jí kdysi řekli zvolené jméno pro kluka, tak řekla: "No to bude teda hroznej chudák!" Ale to jsem ještě nebyla těhotná, tak to je trošku něoc jiného....asi bych se dost urazila. Jaké to je jméno?
@bayt to uz je jiny nazor.. proto ma kazdy nejake preference, co se mu libi a co da radsi a co ne.. presne tak..ale ja treba znala Erika a byl to super kluk, i fesak i na holky a sluselo mu to 😄 myslim, ze se to stejne jako vlasy a saty musi umet nosit.. takova Gertruda muze byt stejne oskliva pani nekde z vesnice (i kdyz i na vesnici samozrejme muzou byt fesandy) a stejne tak pekne oblecena a super kocka a i chytra k tomu 😀chci tim rict, ze na jmene nezalezi. Proste na celkovem dojmu. Uz jsem tu psala v te jine diskuzi, ze ja treba nemusim jmeno Radek. Ale kdyz by mi nekdo rekl, ze dal jmeno Radek, tak reknu ok, fajn, kdyz se ti to libi.. nebudu mu rikat jezisi co to je za pitomy jmeno 😀proste to se nedela. Kazde jmeno je pro nekoho hezke, jak kazdy je pro nekoho hezky 😄ale nechci filozofovat.
@zelenaesmolda Omlouvám se.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jahudka43 my se rozhodovali mezi Dominikem a Petrem. Nakonec je to Petr, protože jsme chtěli spíš krátké jméno. A jinak doma mi říkáme Johne 😂