Ahojte, chtela jsem se zeptat na vase zkusenosti s anibsl balonkem. Dekuji
Za me super vec, ale je potreba cist navod. Vic se mi to uz rozepisovat nechce, bylo tu to tema uz hodnekrat. Pokud se ti nesejde dost reakci, doporucuju vyhledat si starsi diskuse, nebo vyhledat na zdi - je hodne spokojenych uzivatelek, ale nespokojene nebo na pochybach se taky najdou.
Ahoj, určitě si vyhledej starší diskuse, bylo to tu už několikrát.
Jinak já osobně mohu jen doporučit. Dva porody, u obou jsem poctivě cvičila a porodila jsem u obou bez nástřihu a bez poranění, žádné šití. Nevím kolik jsem nacvičila, myslím, že to bylo kolem těch 28-30 cm jak doporučují. Otázkou je, jestli by to bylo stejné i bez Aniballu, což se nikdy nedozvím. Každopádně mi to minimálně trochu zvýšilo sebevědomí a víru v to, že dokážu porodit bez nástřihu.
@nikiii777 já budu na druhé straně a za mě na prd. Nacvičila jsem 28cm a stejně jsem byla šitá Singerovkou. Jako fajn pomůže to uvědomit si jaké svaly zapojit a jak správně je použít,ale realita pak může být úplně jiná.
Takže na procvičení svalů ok,ale záruka ,že se obejdes bez nastrihu nebo poranění není.
Druhý porod už jsem ani necvičila a super
Prvni porod, Aniball ano 30cm, dite 3700g, nastrih.
Druhy porod, Aniball ne, dite 3800 g, bez nastrihu a jen kosmeticke stehy... Za me ti Aniball pomuze spis psychicky, nez ze by to tam dole "roztahl a pripravil"
Jedinou jeho vyhodu jsem videla v tom, ze jsem pri porodu nebyla zaskocena tim silenym tlakem na konecnik a diky Aniballu jsem vedela, jak a do kterych partii tlacit 😉
Cvicila jsem u druheho ditete a druhy den se mi predcasne spustil porod,to jsem byla 35+5. Kdyztak radeji pockej az na ukonceny 37.tt nebo 38.tt,proste jak je to v navodu. Podle me ovsem zalezi na jinych parametrech porodu - napr hlavne na poloze....
Aniball za sebe nedoporucuju. Pouziti mi bylo velmi neprijemne a pricilo se mi. Nejsem zadny puritan, jen mi to prislo strasne neprirozene. Pred druhym porodem jsem to uz ani nezkousela. Zato moc doporucuju masirovani hraze. Manzel, ktery masaz provadel, pozoroval velkou zmenu v pruznosti a poddajnosti hraze (a ja taky). Oba porody bez porani - pri svobodne volby polohy (prvniporodni stolicka, druhy v klece)
Souhlasim! Take jsem provadela masaz a ikdyz byl syn vetsi a hlavne s vetsi hlavickou,nic mi nebylo,ale je fakt,ze ja taky nelezela s nohama do praku. Uz jsem cetla i nazor,ze pri pororu funguji hormony na rozvolnovani hraze a vagin vchodu lepe,nez pri roztahovani z druhe strany pri klidovem stavu...
@astyna88 Presne tak. Proto mi pripadalo nesmyslne roztahovat vaginu ve chvili, kdy to pro ni neni prirozene. Posloucham sve telo a Aniball se mi fakt pricil. A i od soukromych porodnich asistentek mam informaci, ze Aniball je fajn jako psychicka podpora, ale muze i dost uskodit, kdezto masirovani hraze ma velky prinos. A to jsou zeny, ktere jsou u porodu denne. Poslechla jsem je a opravdu nelituju. A deti jsem mela prumerne - cca 3400 a 3800 g
@martiniquest a museli te nastrihavat?
@malytlustyhroch ja jsem si prave starsi diskuze uz cetla na internetu a jsou tam same kladne prispevky prave
Jinak mne anibal doporucila kamaradka ktera s tim mela hidne dobre zkusenosti a byla bez nastrihu
Budu rodit ted v listopadu podruhe ale prvni jsem mela planovany cisar,tak prave vubec nemam zjusenosti s prirozenym porodem 😪Nejvic se bojim toho nastrihu 😪Nejradsi bych nemela zadny a podle tech recenzi na internetu a vsech komentaru co jsem cetla tak ty holky po anibalu skoro zadna nemela nastrih
Co se tyce masirovani hraze tak o tom jsem si ani necetla,takze vubec nevim,ale podivam se na to
@nikiii777 ne. Vzdyt pisu, ze jsem nemela zadne poraneni. Nastrihnout bych se nechala jen v pripade zivot ohrozujiciho stavu
@nikiii777 Nastrih ti bez tveho souhlasu nikdo udelat nemuze. Doporucuju masirovat hraz, najit porodnici, kde te nechaji rodit v poloze, kterou si zvolis (na zadech/v polosedu se o 1/3 zuzuje porodni kanal, proto strihaji jak blbi) a behem tlaceni popros porodni asistentku, at ti da na hraz teply obklad - to taky pomaha.
@martiniquest sice bez meho souhlasu ho nikdo neudela ale uz jsem cetla jak nektere to odmitaly a taky byly pak fakt hodne natrhnute kvuli tomu
@nikiii777 Já s Aniballem cvičila, a pomohl mi v podstatě jen v tom, že jsem věděla, jak mám tlačit. Každé cvičení sebou neslo krvácení, protože mi pořád praskaly žilky a bylo celkem stresující vidět, že se mi nedaří posunout na ty centimetry, které jsem "měla splnit".
Jinak porodní poranění velká, vnitřní i vnější šití, a to neměla malá ani 3 kila..
Za mě zbytečnost, u druhého se na něj vykašlu.
@nikiii777 Natrhnout se muzes vzdycky, to ti nikdo nezaruci. Jenze natrzeni je ruzneho rozsahu (od maleho po obrovske), kdezto nastrih se svym rozsahem rovna rupture tretiho stupne. Prirozene natrzeni se navic lio hoji a zene lepe prijima. Jen doktorum se hur sije. Tvoje telo, tvoje volba.
@martiniquest Já měla v porodním plánu, že nechci nástřih, a stejně mě střihli. Ono pak hrozně záleží na aktuální situaci při tom porodu, člověk si to může plánovat jak chce, a realita bude vypadat úplně jinak
@katkatomaskova presne tak
@martiniquest asi kazdy to ma proste jinak,podle toho taky kazdy pise jene zkusenosti
@katkatomaskova Tak to je. Ale neznamena to podle me, ze by zena mela pripravu podcenit
@nikiii777 Samozrejme. Kazda zena je original a kazdy porod je jiny. Kazda se behem svych porodu mame naucit neco jineho a zaroven jsou pro kazdou z nas dulezite jine veci.
@nikiii777 Tak on ten Anibal ale dela masaz hraze v podstate..ted podle moji duly. Ja jsem nacvicila jenom 25 cm, ale cvicila jsem kazdy den. Porodila jsem bez nastrihu, bez siti.. Mala mela 3,5kg, 34 cm hlavicku a hormony urcite pomahaji, protoze to fakt povolilo celkem v pohode bych rekla..
@jednaholkaa dekuju za nazor
@jednaholkaa Ale kdepak. Masaz hraze je neco uplne jineho.
Vsem moc dekuju za nozory. Uvidim jak se rozhodnu. Zacinam teprve 30tt takze mam jeste chvili casu a jeste se zeptam meho gynekologa ale myslimsi ze ten mi asi neporadi. Mejte se krasne a drzte mi palce. Docela mam strach z toho porodu kdyz nevim do ceho jdu a rodim poprve prirozene. Chci aby to dopadlo co nejlepe,ale jedine vim jiste,ze nechci rodit cisarem znovu! Toho se desim nejvic 😪
@martiniquest No dřív nic takového jako Aniball, předporodní kurzy, hypnoporody, duly, apod. nebylo, ženy porodily na poli a za tři dny šly pracovat. Občas mám pocit, že se z toho dělá bůh ví co, hlavně to jsou taháky na peníze 🙂 Já předporodní kurs neabsolvovala a ten Aniball mi bůh ví jak nepomohl, takže za mě tak 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikiii777 Vyborne, nacvicila jsem sice jen 27cm, ale porodila jsem s pouhymi dvema stehy 🙂.