Zdravím,
synovi bude za pár 6 měsíců a rostou nám už asi 1,5 měsíce s pauzami zoubky. Poslední dobou to ale bylo nejhorší v denním rozpoložení a krátkých spánkách. V noci ale spal vždy dobře. Budil se jen jednou za noc.
Je na UM a teď už nějaký ten týden dávám dopolední příkrm jako oběd a svačinku ovoce.
Včera poprvé jsem na lžičku nacinkala zoubek. Tak jsem si říkala, že to nejhorší máme asi za sebou.
Jenže dnešní noc byla šílená. Šel spát kolem 20 h , kolem 22h už se budil tak jsem mu před spaním dala ještě Um jak je zvykem a pak to začalo… o půlnoci, 0:30, 0:50, 1:20, 2:30, 3:00, 4:00 a pak už nevím… šílený a říkám si, jakto? Když předtím měl vlastně to nejhorší období slintání, protivný přes den, špatný spánek přes den, brek z ničeho nic, ale v noci spal vždy dobře v rámci možností
Tak proto si říkám, jakto? Čím to může být? Nebo teď ho ted zoubek bolí více?
Jo vlastně… nabízela jsem v noci čajík, ten nechtěl.. dudlík občas zabral a pak ho vyndaval a taky nechtěl a dala jsem mu úplně poprvé 1/2 dávku Panadolu a nezabralo to.. za hodinu opět vzhůru.
🙈🤷🏼♀️
Joo, to mi říká každý.. ale my máme spící miminko od narození , proto když je jakýkoliv výkyv, tak nevím čemu to přisoudit. Když už zoubek cinká…
Také si myslím, že to může být úplně normální, syn mi takto (ne)spal cca do 2,5 let. Může klidně do půl roka spát a pak se to změní. Roste, zpracovává spoustu vjemů, rozšiřují se mu pohybové možnosti...
Okolo 6. měsíce věku dítěte bývá běžný růstový spurt. Může jít tedy o kombinaci zubů a spurtu.
Může mu těch zubů růst více najednou.Muj syn měl v roce 12 zubů.Takze od půl roku do roka jsme nespali...
ty další zuby jsou horší než jedničky... takže když předtím spal, neznamená to, že u stoliček a trojek bude taky. A může to být z milionu dalších důvodů - roste, vyvíjí se... nemusí spát navždy stejně dobře...
Nevím, ale přijde mi to uplne normalni :D
Mně se malá budí i ve 3 letech 2-3x, takze řešit toto u pulrocniho mi přijde usměvné 🙂