Dobrý den, je nutné žádat o zvýšení rodičovského příspěvku, nebo se zvýší automaticky? Díky všem
@adel_si po sto sedesate, nikdo není dokonaly.. ptala jsem se na urade a pani nevi, takze ještě ze jsem natrefila na tak geniálního člověka jako jste vy a mockrat vam dekuji ze jste mi to byla ochotna vysvětlit =D a ještě takova drobnost, je nejaka maximalni vyse, kolik muzu mit mesicne?
Ja se s dovolením 📌 a zeptám se - teď od 18.12.2019 mi běží MATEŘSKÁ , kdy a kam si mám dojít vyřídit rodičovskou ??? 😳
@widowblack ideálně měsíc až měsíc a půl před koncem mateřské dojít na UP.. Na vyřízení mají 30 dnů, na vyplacení další 30 🙂
@adel_si super děkuji - coz znamená že si můžu dojít už květnu 😉
@widowblack jj, přesně tak 🙂 s sebou rodný list prcka a OP.. Vše ostatní by si měli zajistit sami 🙂
@widowblack nejprve musíte na správu sociálního zabezpečení pro potvrzení o tom ,že ste měla nárok na PPM a až s tím a op a rodným listem dítěte na ÚP
@balogis aha , děkuju ! Budu na to myslet
@widowblack Ano, není již potřeba chodit na OSSZ (úřady si tomstáhnou mezi sebou). RD jsem si vyřizovala před měsícem, jen jsem zašla na ÚP s mým OP a RL dítětem, jinak nic nebylo potřeba.
Ahoj holky chtěla bych se zeptat jestli někdo neví proč sem nedostala za listopad nemocenskou?5.11 sem rodila ale nemocenskou sem pořad mnela az do konce měsíce takže nevím
Po sto padesate deváté 🤦♀️
80k se automaticky přicte k tvému nevyčerpanému budgetu.. Jestliže chceš pobírat stále stejnou částku a máš spočítáno, že ti to vyjde do 4 let věku dítěte, nemusíš nic. Jestliže chceš navýšit pobiranou částku, musíš si to tam dojít zvýšit.