Hezké odpoledne,
chci se zeptat, jestli už někomu přišel jednorázový příspěvek 5000Kč na dítě. Všude se proklamovalo, že přijde nejpozději do konce srpna, mě tedy zatím ne a když jsem před chvílí mluvila s velmi nepříjemnou pracovnicí ÚP, odsekla, že žádné dávky ještě nevypláceli, že to bude v září🙂
@goldenova ahoj, už tady jedna skupinka ohledně toho příspěvků je. Některým holkám už penízky přišly. Spíš těm, které si nezadali o přepočet peněz. Já žádala na Czech pointu hned 15 a zatím nic nepřišlo, ale paní mi dala přepočet peněz, prý pro jistotu. Vím, že se vlezeme, ale říkala, že kdyby náhodou, tak ať ty peníze pak nemusíš vracet. Co jsme četla, tak i těm co měly kontrolu příjmu už peníze přišly a některé psaly, že příjdou až z rodicakem, tak těžko říct
My žádali 16., přes Czechpoint, bez přepočtu a zatím nic.
Ja sem zadala v nedeli online a včera byl na ucte
Žádala jsem 15.8. cca v 8h ráno bez přepočtu a přišlo to teď v pondělí kolem poledne.
Žádala jsem někdy minulý týden cca a dnes jsou na účtě.
A žádala jste některá i s tím přepočtem a přišlo vám to už? Děkuji
ano včera dorazil a žádala jsem 15.8 odpoledne přes czech point.
@goldenova mají na to 30dnu
A přišla někomu z vás smska nebo email, že vám dávka byla přiznána a je připravena k vyplacení? Protože údajně takový má být postup.
Tak díky🙂 Vypadá to, že je to u každého individuální a doporučeními MPSV a zprávami bychom se neměli řídit🙂
@goldenova Je na to prostě lhůta 30 dní a záleží na tom, kdy se k tomu která úřednice zrovna dostane a v jakém pořadí jí to přijde tzv. pod ruku. Měly by se samozřejmě tak nějak řídit i tím, kdy co přišlo, ale pokud mají denně třeba zpracovat 20 žádostí a mají jich na stole 200 (příklad)...já žádala online 14.8. v noci a taky pořád nic (Brno)
Příspěvek 5000Kč přistál na účet 30.8.22 😊👍. Žádala jsem 16.8 přes web MPSV.
Prosím, hodíte sem link, kde se dá žádat online? Co je k tomu potreba? Dokládají se nějaké dokumenty?
https://jenda.mpsv.cz/ A nedokládají.
Zadala jsem v pondělí on-line s přepočtem, zatím nic. Mají na to 30dni
Ano, dnes dorazil