Ahojte, tenhle dotaz je pro ty, kteří nedávali náušnice hned malým miminkům. Nechali jsme dceru prozatím bez náušnic, protože (hlavně manželovi) přišlo, že je to zásah do těla, který si má rozhodnout ona sama, až k tomu uzraje. A ted je otázka, v kolika letech dítě na takové rozhodnutí dozraje? Z dcery se vyklubala typická holčička (takže žádný klučičí typ), má ráda šatičky, ozdoby, dívčí věci. Na náušnice se už mnohokrát ptala a chtěla by je, ví, že to píchání zabolí (občas dělá hrdinku, občas se zalekne, podle nálady). Tak od kolika let věku už by měl člověk brát, že to "velké" rozhodnutí udělala? Myslím, že litovat toho nebude (i když v pubertě buhví co bude 😀). Já původně hlavně chtěla, aby ucho bylo dostatečně veliké a dírky udělané co nejvíce v pořádku a třeba i podle nějakých dalších poznatků, do malých pidioušek se mi píchat nechtělo. Podle čeho dalšího jste se třeba taky rozhodovali? Díky
@daasqua vždyť to jsou jenom náušnice...
Po prvním očkování jsme udělali "velke" rozhodnutí, škoda že nám do toho dcera nemohla mluvit...
@veruuu_kubesovic jakože teď lituje že má.nausnice?
Jsou to jenom náušnice.... když je nebude chtít, vyndaji se a časem zarostou.....
My sme to takto nechali na dcery nech si povedia sami ci chcu alebo nie. A obe este pred tretimi narodeninami zacali rozpravat, ze by chceli nausnice a k tretim narodeninam sme davali nastrelit.
Věk je asi podle každého vhodný jiný, naše malá je má od 8. měsíců. Dostala náušniky od babičky k narození, tak jsme jí je chtěli dát. Nicméně pokud máte strach z toho, aby to měla pořádně, hledejte kosmetický salón, který se tomu věnuje. Projděte si recenze a uvidíte.
Prej dovolili... 🙈🙈😂
Ve chvíli, kdy si sama řekne. Dcera je taky nemá, já je taky neměla, nechávala sem si je píchnout ve 12. Proste až si řekne, ze je chce, tak je dostane, je mi fuk jestli to bude v 5 letech nebo nikdy. Není to tetování, kdyby si to rozmyslela, tak se náušnice proste vyndaji.
Za mě to není žádný šílený zásah do těla...obě holky měly už jako miminka..a kdyby ne, tak ve chvíli, kdy projeví zájem... dcera má šest a v tomto má celkem jasno...je taky typická holčička...😁
@swan42 Ano, představ si, že manžel je taky rodič a o našich dětech rozhodujeme společně. Jeho názor mi přišel dobrý, on obecně nemá rád dělání věcí slepě, třeba "že se to prostě tak dělá" a jsem ráda, že mě takové myšlení v hodně věcech naučil. Ted je mu to jedno, prý jestli dcera bude chtít, tak klidně.
@daasqua hned jak si rekla urcite ne. Chvili jsem vysvetlovala a oddalovala. Bala jsem se komplikaci a nechtelo se mi je resit. Dcera s nausnicema prisla asi v 5 letech ze je chce. Nakonec jsme je nechali dat k 6.narozeninam, kdyz ji to cely rok nepustilo. Komplikace bohuzel mela...jedna dirka se ji zanitila, a lecili jsme to nekolik mesicu.
@veruuu_kubesovic Jo, u nás třeba tchýně dost lituje, že jí nechali udělat jako miminku náušnice, protože zaprvé je má křivě (což já taky) a zadruhé prý na špatné místo, takže tomu přičítá různé zdravotní neduhy, má to třeba hodně zanícené apod. Což je samozřejmě otázka, nakolik si vymýšlí, že je to zrovna tímto. Mně ale taky doktoři nepotvrdí, že moje dcera měla roční regres kvůli očkování (což samozřejmě ani já nevím určitě). Radši o věcech přemýšlím, než abych to dělala slepě jako většina lidí, i když riziko je vždy miniaturní (což je i u očkování). U vás to mělo nějaké komplikace?
Dovolila bych jí to hned, proč čekat.
@daasqua tak u nás byly náušnice nastreleny hned po prvním očkování u pediatry, kdo se s tímhle nespokojí šel do piercingoveho salonu s dítětem, nač čekat? Náušnice se přeci dají sundat...
Tak když se na náušnice už sama ptala, tak je to asi jasný. Ideální doba. Ježíšek ji může donést naušničky.
Mluvila o nich asi rok, koukali jsme na videa co ji ceka, vedele ze to bude chvilku bolet.. pred sedmyma narozkama byla rozhodnuta, tak je ma..
Mala nausnice nemela, nejak jsme to nestihli kdyz byla mimino 😀 Nechavali jsme nastrelit cca dva mesice zpatky, mela dva a ctvrt. Mluvila o nich, vedela, ze to zaboli. Mela z nich radost a tesi se, az Jezisek prinese velke.
U nas v rodine je tradice dítě bez nausnic.Ja to mela asi nejpřísnější a využila jsem věty “az ti bude 18,dělej si,co chces!” 😅
U dcer jsem to spis nechtela řešit,starší si vyridila nastreleni v 9letech a sel s ni tenkrat manžel.
Mladší dcera by rada chodila na nehty 😉,ale o nausnice (zatim) nestoji.
@daasqua špatně můžou píchnout dírky i v pozdějším věku. Nemá to nic společného s tím, jestli je ouško malé a nebo pak větší. Záleží kdo to dělá a zda to umí. Ať je holčičce jakýkoliv věk, chce to nejdříve zjistit akupunkturni body a podle toho píchnout přesné místo a určitě nenastrelovat. A čas, až si řekne a bude chtít a chvíli ve svém rozhodnutí vydrží. Já teď sw starší řeším piercing pupíku, ač se myslím, že je to ještě brzy, k narozeninám ho dostane též.
@blondynka400 Díky, právě chceme najít nějaký speciální salon (už nějaký tip máme), kde budou ty akupunkturní body řešit. A spíš to píchnutí, to je menší dírka, i když je to nadvakrát.
V cca půl roce a nijak jsme se ji neptali:o)))))
@daasqua nastřelení všechny akupunkturní body rozdrtí a je to úplně špatně. Chápu, že pro někoho to může vypadat jako šetrnější řešení, ale za jakou cenu. Já to měla u doktorky, ale na tyhle věci byla děsně fajn. U starší třeba jedno ouško není úplně ideální, ale je to právě kvůli bodům, které jí tam vycházely nějak divně.
@daasqua zeptej se manzela 🤭