ahojky, mam 3 tydenniho chlapecka, dneska jsem si uvedomila, ze i kdyz teda place jako kazde jine miminko, nikdy jsem u nej nevidela slzy. kdy se asi tak tvori? nebo jsme exoti? 😲 diky
Děti mají slzičky až od prvního měsíce 🙂
Taky mě to překvapilo, když jsem o tom četla článek 😉
tak to jsem rada, uz jsem se lekla ze mame neco s kanalkama, trpeli jsme totiz na zanet 😕
náš soused měl slzičky snad až v 9 měsících
Tak malý měl asi v 7měs. 🙂
Tak naše malá měla koliky na 3 týdnech a když jí bolelo bříško a nemohla se vykakat tak se jí koulely slzy jak hrachy...
já u malýho objevila 1 pidi slzičku nedávno...no snad je to normální 😒
my měli slzičky tak až později. A četla jsem, že je to normální
každé mimi je jiné. my jsme měli slzičky hned, jak jsme přišli z porodnice a i ted ve 3 měsících jsou slzy jak hrachy at Lukášek pláče k vůli čemukoli.
Malej tak ještě nemá slzičky. A to jsou mu 4 měsíce. Ale ječet umí parádně 😀
ja som si prave dnes uvedomila, ze maly tiez este nema slzicky ... a bude mat 14 tyzdnov ... snad je to ok, vynahradzuje si to hlasnym revom 😀
Tak u nás se slzičky objevily kolem měsíce...
U nas se slzelo snad hned po propusteni z porodky.Kdyz uz plakal,coz nebylo casto(zavidite,co? 😀 ),tak se slzickama.Az ted se naucil vejskat jen tak,nasucho... 🙂
My slzičky máme jen občas a málo to už musí být pláč aby něco ukáplo a je nám sedm měsíců
Jejda a jaký slzičky, náš malej, když začne fakt plakat, tak mu tečou slzičky, jak hrachy a tekly, už v porodnici, když měl třeba obr prdíky ☹
tak my máme 6 měsíců a slzy zatím žádné... jsem zvědavá, kdy to začne, už jsem měla obavy, že to není normální...
My cca od měsíce 😉
ke konci prvního měsíce už se můžou slzičky objevovat 🙂
a nesouvisí to náhodou s tím, že když něco opravdu bolí, tečou slzy, bez slz dítě řve jen tak ze vzdoru? Jinak si neuvědomuju, od kdy se u nás objevily slzy, asi brzo, když sjem si ničeho nevšimla🙂 Zajímavý postřeh 🙂
Dcerka měla slzy při kolikách. Trpěla na ně cca od 14ti dní. Kamarádka má ale roční holčičku a říkala, že ještě neviděla slzy. Prý se jen vzteká.
právě dneska sem přišla na slzičku 😵 jsou jí 2 měsíce a 2 týdny 🙂
První syn začal slzet asi v pěti měsících a druhý téměř ihned po narození. Je to různé a vše je v pořádku. Pokud slzy neprovází hnisání, či nateklá a zarudlá očka, je vše ok. Mám celkem zkušenosti, oba měli zánět a s druhým jsme byli dokonce i na proplachování kanálků. Přeji pohodové mateřství 😉
Měla je na konci prvního měsíce a od té doby je každý pláč tak sredcervoucí, ach jo ☹ ☹ Slzy přes ta její očička s mega dlouhýma řasama, třepotající bračička a v tu chvíli tak červená očka a bee 😢
@misa84 @ebsian @ivetkalone @binu @stellamax @strapocka @wendulka25 @ajuse21 @lencak80 @gedgitka.a @muminek @makinka.1 @llucisek @simona161 @berus @alanis @misa84 @mkr @kacka.va @schwarzovka @helcah @slunicko552 @gimik @dzej
Ahoj maminky,
mohly byste vložit svou zkušenost s novorozenými miminkem v prvním měsíci života do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady s maminkama, snažilkama a těhulkama tvoříme? 🙂
Vložením své zkušenosti, příběhu, rady, tipu na https://www.modrykonik.cz/1-mesic-vyvoje-ditete/ pomůžete ostatním maminkám a těhulkám, které si právě prochází stejným obdobím jako v minulosti a nebo současnosti vy a právě v naší koníkovské knihovničce mohou najít jak základní informace o daném měsíci vývoje, tak také cenné zkušenosti 🙂
Děkuji Vám, že se zapojíte a že svou zkušeností, příběhem, pomůžete.
Mějte krásný den!
Janča
tak exoti jsme asi my, protože malá sice pláče opravdu vyjímečně jak je zlatá, ale když už, tak ji tečou slzičky jako hrachy a to už co nás pustili z porodnice.... 😀
Naše malá měla slzičky už v porodnici a sestřičky na oddělení šestinedělí se tomu hrozně divily 🙂 Prý že taková miminka slzičky nemají, že je to rarita, mě to ani nenapadlo, až pak jsem se dočetla,že miminka mají slzičky až později 🙂
Taky máme slzicky už od porodnice...snad nejsme divni 🙂
Náš Tadeášek měl slzy už na konci prvního týdne - pediatrička k nám přišla na kontrolu, prohlížela ho a divila se, že pláče a má slzy.. Každé dítě je jiné a vývoj je něco zcela indivinduálního..
Malý teda skoro nepláče ale když jo tak se slzama 🙂
ahoj miso, my měly první slzu cca v měsíci. Taky jsem z toho byla překvapená 😉